Zobacz pełną wersję : wydech 4-2-1 i STRUMIENICA STOŻKOWA
witam, planuje w swojej hani załozyc kolektor 4-2-1, zaraz za nim załozyc STRUMIENICA STOŻKOWA zamiast katalizatora i srodkowego tłumika. moje pytanie jak mocno moze wzrosnąc złuzycie paliwa i jaki najlepiej załozyc tłumik koncowy do hondy ale zeby nie było zbyt głosno?
:570: no z 5 litrow to wzrosnie jak nic :roll: A tlumik zeby nie bylo zbyt glosno... seryjny bedzie odpowiedni...
Piotrek Klag
14-09-06, 22:52
seryjny bedzie odpowiedni...
seria i tylko seria bo bedziesz miał F16 z takim przelotem....
ludzie człowiek chce poczuc moc, a wy sobie jaja robicie!
samo odetkanie juz mi nie wystarcza a ze zamierzam troche hondą pojezdzic to mozna cos po kombinowac, tymbardziej ze mam pękniety kolektor.
zaloz turbo lub zmieni silnik zeby poczuc moc...
Piotrek Klag
15-09-06, 08:34
ludzie człowiek chce poczuc moc
moc w 90KM ? to chyba pomyłka mała :D - a pisaliśmy Ci poważnie - wywalony KAt i srodkowy i jakis półrzelot z tyłu to muszyka na maxa i sąsiedzi Cie wyrzucą z osiedla - KAT i środkowy tłumią najwięcej z 3.
[quote=driverwrc] - KAT i środkowy tłumią najwięcej z 3.
moim zdaniem absolutnie nie.....
najbardziej tłumi kat i ostatni tlumok.... (o ile nie jest przelotowy tylko komorowy-tki jak seria)
wiem bo kiedys wyciołem sam srodkowy reszte pozostawiajac seryjna....
kat nie bardzo ale ostatni wydech jest najbardziej dławiacy dla silnika
no to z tych wypowiedzi wynika ze zamiast katalizatora zamontowanie strumienicy, wywalenie srodkowego tłumika i wstawienie jakiegos nie głosnego koncowego tłumika nie bedzie głosnym rozwiazaniem. pytanie jeszcze jaki nie głosny tłumik sportowy moge załozyc?
no to z tych wypowiedzi wynika ze zamiast katalizatora zamontowanie strumienicy, wywalenie srodkowego tłumika i wstawienie jakiegos nie głosnego koncowego tłumika nie bedzie głosnym rozwiazaniem. pytanie jeszcze jaki nie głosny tłumik sportowy moge załozyc?
odpusc ta strumienice...
było o tym wiele... i nawet ja ktory kiedys na tym jezdziłem (eksperymenty młodosci) uwazam, ze nie ma sensu.... Zaszkodzic nie powinno przy pojemnosci 1,5-1,6 ale pomóc tez raczej nie...
Lepiej wywal kata i srodkowy-wstaw za to rure- a koncowy załuż komorowy.....
i bedzie w miare cicho... Jezeli zalozysz koncowy przelotowy to moze głowe urwac ;)
kat nie bardzo ale ostatni wydech jest najbardziej dławiacy dla silnika
chodzi mi o efekty dzwiekowe... jak wyjmiesz kata w hondzie pojawia sie charakterystyczne "pierdzenie"które nie jest ciche w sumie :razz:
pieprz bąka, a bąk brzdąka :?
zły dział, o wydechach i strumienicach było tysiące razy. Zamykam i przenoszę