Zobacz pełną wersję : Piszczące sprzęgło
Witam mam kolejny problem tym razem ze sprzęgłem. Sytuacja jest taka kiedy wciskam pedał od sprzęgła słychać piszczenie nie za każdym razem, sprawdziłem pod maska i dokładnie dźwięk wydobywa się z obudowy która prowadzi linkę od sprzęgła. Moje pytanie czy to są objawy, że czas odwiedzić mechanika czy... no właśnie jakie są wasze sugestie ??
Pozdrawiam
Na początek sugestia jest taka że nie ma linki od sprzęgła :) A druga to taka że to najprawdopodobniej wysprzęglik, i trzecia, że te samochody tak mają i niczym to nie grozi
dobrze wiedzieć niestety moja wiedza o samochodach jest znikoma więc wole się spytać:)
Szukasz wysprzęglika, podpowiem: przy skrzyni, wyjmujesz z ubudowy skrzyni jego gumową osłone, psikasz pod spod jakies WD-40 na to ramie ktore stamtad wystaje i na jakis czas pomaga.
elo. ja mam troche inny problem a mianowicie coś mi cieknie pod pedałem sprzęgła a dokładniej to cieknie w miejscu gdzie ten siłowniczek wchodzi w taką gumową uszczelke, czy mam sie martwić i zacząć jeździć po mechanikach? tylko zeby przez to coś sie nie sypnęło.
Jesli sie tylko poci to zostaw, ja tak jezdze od chyba 2 lat. Kontroluj poziom plynu sprzegla - maly zbiorniczek kolo hamulcowego - jesli zacznie ubywac to sie bedziesz martwil.
brak.loginu87
24-04-10, 21:09
Szukasz wysprzęglika, podpowiem: przy skrzyni, wyjmujesz z ubudowy skrzyni jego gumową osłone, psikasz pod spod jakies WD-40 na to ramie ktore stamtad wystaje i na jakis czas pomaga.
A czy możesz fotkę dodać, bo nie jestem pewien o co chodzi a nie chce czegoś zepsuć.