PDA

Zobacz pełną wersję : Piszczące sprzęgło

Dymek-pc
23-04-10, 18:29
Witam mam kolejny problem tym razem ze sprzęgłem. Sytuacja jest taka kiedy wciskam pedał od sprzęgła słychać piszczenie nie za każdym razem, sprawdziłem pod maska i dokładnie dźwięk wydobywa się z obudowy która prowadzi linkę od sprzęgła. Moje pytanie czy to są objawy, że czas odwiedzić mechanika czy... no właśnie jakie są wasze sugestie ??
Pozdrawiam

straznik
23-04-10, 18:31
Na początek sugestia jest taka że nie ma linki od sprzęgła :) A druga to taka że to najprawdopodobniej wysprzęglik, i trzecia, że te samochody tak mają i niczym to nie grozi

Dymek-pc
23-04-10, 18:40
dobrze wiedzieć niestety moja wiedza o samochodach jest znikoma więc wole się spytać:)

teg
23-04-10, 23:08
Szukasz wysprzęglika, podpowiem: przy skrzyni, wyjmujesz z ubudowy skrzyni jego gumową osłone, psikasz pod spod jakies WD-40 na to ramie ktore stamtad wystaje i na jakis czas pomaga.

lar
24-04-10, 08:39
elo. ja mam troche inny problem a mianowicie coś mi cieknie pod pedałem sprzęgła a dokładniej to cieknie w miejscu gdzie ten siłowniczek wchodzi w taką gumową uszczelke, czy mam sie martwić i zacząć jeździć po mechanikach? tylko zeby przez to coś sie nie sypnęło.

reXio
24-04-10, 09:50
Jesli sie tylko poci to zostaw, ja tak jezdze od chyba 2 lat. Kontroluj poziom plynu sprzegla - maly zbiorniczek kolo hamulcowego - jesli zacznie ubywac to sie bedziesz martwil.

brak.loginu87
24-04-10, 21:09
Szukasz wysprzęglika, podpowiem: przy skrzyni, wyjmujesz z ubudowy skrzyni jego gumową osłone, psikasz pod spod jakies WD-40 na to ramie ktore stamtad wystaje i na jakis czas pomaga.

A czy możesz fotkę dodać, bo nie jestem pewien o co chodzi a nie chce czegoś zepsuć.