Zobacz pełną wersję : wspomaganie -olej ubytek
Witam Wszystkich na Forum.
Mam pytanie czy idzie kupic olej do wspomagania układu kierowniczego - Honda Civic Aerodeck 1999 - jaki typ ???
A dlaczego miałoby nie iść kupić. Jedziesz do ASO i kupujesz PSF Honda. Zapłacisz tyle za ile ci wleją. Zaminników lepiej unikać.
instrukcja zaleca orginal ,lecz zdania sa podzielone ludzie dolewaja tez zamienniki...ja osobiscie walilbym do Hondy i tak jak kolega pisze PSF bral....
To była podpucha ... wiele sie pisze ze 80 zł za1l to nie jest prawda a kosztuje jedyne 17 zł dostępne w kazdym dobrym sklepie -częsci motoryzacyjne...Power Steering Fluid zabarwienie zólte... wizyta w aso 120 zł kraków ..sklep to samo... 17 zł
nie dajcie sie nabijac w butle...
To była podpucha ... wiele sie pisze ze 80 zł za1l to nie jest prawda a kosztuje jedyne 17 zł dostępne w kazdym dobrym sklepie -częsci motoryzacyjne...Power Steering Fluid zabarwienie zólte... wizyta w aso 120 zł kraków ..sklep to samo... 17 zł
A co to za podpucha, i w jakim celu? Ty myślisz, że ktoś Cie tu w balona będzie robił? To forum jest chyba, żeby sobie pomagac, a nie jakieś podpuchy i jaja sobie robic...
Z czymś takim to na inne forum...:eek:
A skąd wiesz, że to ten sam płyn ? Sprawdzałeś smak, zapach, kolor czy skład chemiczny ? Na pewnych rzeczach nie opłaca się oszczędzać, tym bardziej, że tego płynu nie wymienia się okresowo tylko dolewa w razie ubytków (awaria).
wie bo porównał kolory przecież...:rolleyes:
Nie sadze ze to ten sam plyn, no chyba ze jest Hondowski w co szczerze watpie.
kamil-wawa
23-04-10, 16:43
To była podpucha ... wizyta w aso 120 zł kraków ..sklep to samo... 17 zł
Żal dupe sciska...proponuje nalać kujawskiego też żółty, a do baku nasikać będzie taniej i bedzie spełniał przy okazji norme EURO 4 ;) Litr w aso 75zł zważywszy że na wymianę wchodzi niecała butelka to zostaje na ewentualne dolewki, a jak nie cieknie spokój masz na długi czas.
Temat wałkowany już nie raz. Nie przekonacie ich. Skoro chcą oszczędzać i wlewać nie wiadomo co, niech wlewają. Zobaczymy czy zaoszczędzone 30 zl wystarczy na naprawe pompy.
W angielkach jest to typowa przypadłość iż układ się poci i czasami trzeba trochę dolać.
Też miałem ten problem - podjechałem do ASO Karlik w Poznaniu i o dziwo dolali mi za free.:)
kamil-wawa
23-04-10, 20:26
W angielkach jest to typowa przypadłość iż układ się poci i czasami trzeba trochę dolać.
)
U mnie sie nie poci ;P
U mnie tez nie wiec typowe to nie jest.
A mi akurat leci/poci się na łączeniu i to w takim miejscu że żadnym kluczem tam dojść nie idzie więc na razie dałem sobie spokój bo całego tego cholerstwa nie chce mi się wykręcać żeby to tylko dokręcić.