PDA

Zobacz pełną wersję : Odnawianie lamp w Civicu EG?

Giuseppe
20-04-10, 13:38
Cześć,

Pewnie ktoś z Was zajmował się tematem odnawiania starych porysowanych i trochę podniszczonych kloszy lamp przednich lub tylnych w swoich Civicach? Miałem ostatnio przykrą sytuację na parkingu pod marketem, jakiś niedzielny kierowca cofał i wybił mi prawą tylną lampę zewnętrzną w moim jajku. Udało mi się załatwić komplet lamp jeszcze dzisiaj, ale są trochę zniszczone, to znaczy nie są połamane, ani ukruszone, ale porysowane i mają takie dziwne czarne plamy na sobie. Kiedyś czytałem w internecie, że jest szansa usunąć takie rysy i doprowadzić te lampy do stanu bardzo dobrego. Może ktoś z Was robił coś takiego i mógłby podrzucić jakies rady jaki sposób daje najlepsze efekty?

Pozdrawiam.

embargo
20-04-10, 13:53
jeżeli klosz plastikowy to najlepiej ścierny papier wodny gradacji około 1000 , po czym pasta polerska do plastiku albo jakieś tempo ( w tym przypadku się nadaje) dla wytrwałych ścierka a dla niecierpliwych filc na wiertarkę :)

p4tryk
23-04-10, 17:52
Ja zrobilem tak:
-papier wodny 2000 (1zl za szt) polerowanie ok 20 min az znikna glebsze rysy
-papier wodny 2500 (1zl za szt) tez ok 20 min
-pasta tempo (8zl) nastepnbe 20 min

Reka troszke bolala i musialem sie znieczulac browarkiem, ale dalem rade.

Klosze moze nie wygladaja jak nowe ale usunołem wszystkie ryski i zmatowienia i swieca i wygladaja o wiele lepiej.

A co do papieru 1000 to osobiscie troszke sie balem go zastosowac ale jak moj sposob nic nie da to czemu nie.

http://wasze.motofakty.pl/artykul/czyszczenie_reflektora_plastikowego.html zobacz to fajnie opisane.