PDA

Zobacz pełną wersję : Zapach paliwa/spalin w kabinie

rapidex
16-04-10, 00:26
Witam.Od jakiegos czasu w kabinie mojej Hondy (Civic 96 r 1.4) czuje zapach benzyny.Najczęsciej zdaża sie to jak dam ostro w pedał na 2 biegu lub 3,czyli przy ostrym przyspieszeniu.Zapach też wydostaje sie czasem z wentylatorów jak dam poziom 3 lub 4.Miał ktos podobny problem?

Marecki
16-04-10, 00:35
Sprawdź, czy nie masz jakichś nieszczelności w układzie wydechowym. Ja mam np. małą dziurkę w wydechu i też czuję spaliny - może nie w nawiewach, ale spod spodu auta. Sorki, chodzi o zapach benzyny, nie spalin? No to może jakieś nieszczelności w przewodach paliwowych.

rapidex
16-04-10, 01:01
Tak chodzi o zapach beznyny,czytam sporo na innych forach i najczęściej przewody paliwowe lub uszczelka pompy paliwa prawdopodobnie.

Muzyk-Grzes
17-04-10, 12:46
Pompa paliwa jest w baku a dostac się do niej mozna poprzez wyciagniecie kanapy i odkręcenie pokrywy. Ale jesli zapach dostaje sie na wyzszych obrotach i czuć go z nawiewów to sprawdź czy śruba do obnizania cisnienia w układzie paliwowym sie nie poluzowała. Znajdziesz ja pod maska na filtrze paliwa ( ta mniejsza z dwóch mocujacych wąż paliwowy).

Dissnej
17-04-10, 14:05
Jak u mnie było czuć zapach benzyny w środku to niestety okazało się, że przewody paliwowe przegniły:(

Czarny1800
17-04-10, 19:31
A jeśli chodzi o zapach spalin w środku to powiem tak że ja mam środkowy tłumik do wymiany i jak dam w pedał na 2 i 3 biegu to wtedy mocno czuc w środku.

Marecki
18-04-10, 15:17
A jeśli chodzi o zapach spalin w środku to powiem tak że ja mam środkowy tłumik do wymiany i jak dam w pedał na 2 i 3 biegu to wtedy mocno czuc w środku.

No właśnie to miałem na myśli w moim poprzednim poście;)

-patrick-
19-05-10, 16:28
Jak u mnie było czuć zapach benzyny w środku to niestety okazało się, że przewody paliwowe przegniły:(

i jak sobie poradzileś?? u mnie też przegniły...jak czytam ile to wszystko kosztuje to szkoda gadać...

Dissnej
19-05-10, 17:12
i jak sobie poradzileś?? u mnie też przegniły...jak czytam ile to wszystko kosztuje to szkoda gadać...
Wymieniłem:) Mechanik użył przewodów miedzianych - pełny koszt ok. 350zł. Teraz czeka mnie wymiana hamulcowych:(

Robal83
20-05-10, 18:24
sprawdz czy ci koło filtra paliwa nie leci

reXio
23-05-10, 10:02
Ja bym tez stawial na filtr paliwa. Bo to ewidentnie z komory silnika sie wydobywa.