Zobacz pełną wersję : płyn do wspomagania kierownicy
Panowie ja z takim zapytaniem, zaóważyłem że poziom płynu jest na min i co teraz czy można dolać płyn zalecany przez honde tak bez problemu czy raczej trzeba wymieniać cały?
A jeżeli można dolać to jaki polecacie?
Dzięki z góry
Pozdrawiam
Piotrek Klag
08-09-06, 14:18
Panowie ja z takim zapytaniem, zaóważyłem że poziom płynu jest na min i co teraz czy można dolać płyn zalecany przez honde tak bez problemu czy raczej trzeba wymieniać cały?
A jeżeli można dolać to jaki polecacie?
Dzięki z góry
Pozdrawiam
ne wymieniaj - można zarżnąc pompe(ma swoje nagary i nowy płyn potrafi go wypłukać) - lepiej dolej - kolor musi sie zgadzać - z reguly jest to czerwony płyn.
najlepiej hondy.jak masz w pobliżu jakis salon z serwisem hondy to zadzwoń i sie zapytaj czy ci doleją, mnie dolali za darmo, w najgorszym wypadku jakieś grosze Cie to wyniesie.
Miałem podobny problem z płynem w zbiorniczku wyrównawczym układu wspomagania......PŁYN POWINIEN BYĆ MIĘDZY MAX a MIN ...możesz tak jak ja zrobiłem bez problemu dolać płynu Texamatic 7045 E który jest uniwersalny i kosztuje nie więcej niż 20 zł. za 0,5 l.niestety tylko w takich pojemnikach sprzedają..POZDRAWIAM... :cry:
Ja tam kupilem w ASO i dolalem Honda PSF-S (power steering fluid) 0,5l / 42pln.
z tego co sie orientuje to honda poleca Honda Genuline V, II lub S
tak że podjade sobie do hondy i coś zakupie .
Dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Honda zaleca wlasnie Honda PSF-S, sam tez kupilem w ASO...
Odświeżę temat, po 2 m-cach po przeglądzie zauważyłem, że płyn wspomagania jest znowy na poziomie min. Góra zbiorniczka jest cała brudna, czy jest możliwość, żeby płyn uciekał jakoś górą, prze ten lekko wtykany korek?. Nie bardzo to sobie wyobrażam, ale jak inaczej góra zbiorniczka może się zabrudzić?
ps. w ASO w Wawie 72pln za litr płynu do wspomagania.
a poziom tego płynu przypadkiem się nie wacha podczas normalnego użytkowania?
bo u mnie np. raz jest na min. a raz na poziomie normalnym.
Nie zauważyłem wahań poziomu płynu. Sprawdź przewody, u mnie wyciekało przez pęknięcie w rurce.
... Sprawdź przewody, u mnie wyciekało przez pęknięcie w rurce.
Tylko dlaczego góra zbiorniczka jest brudna? Niezależnie od tego, gdzie cieknie, dlaczego wygląda ona jakby była brudna od tego właśnie. Nie jest to zabrudzienie wynikające z jakiegoś chlapnięcia, bo elementy w okolicy wyglądają normalnie, a zaraz po przeglądzie zbiorniczek był wytarty i czysty.