Zobacz pełn± wersję : Cieknie przy pedale sprzęgła
Nie wiem jak to sie nazywa, ale z tego kapie mi jaki¶ płyn. Znajduje się to przy pedale sprzęgła (tam gdzie cięgno wchodzi). Co to może być? Sorki za takie nieprecyzyjne pytanie, ale nie wiem jak to opisać.
Kup sobie zestaw naprawczy ( gumki :D ) do pompy sprzęgła , koszt 30 zł w JC Auto.Wymień i będzie git. Już to przechodziłem.
siem to nazywa wysprzęglik.
Nie wiem jak to sie nazywa, ale z tego kapie mi jaki¶ płyn
Co to może być?
pewnie wszystko przez to ze sprzeglo jest wspomagane hydraulicznie
:D
Nie wiem jak to sie nazywa, ale z tego kapie mi jaki¶ płyn
Co to może być?
pewnie wszystko przez to ze sprzeglo jest wspomagane hydraulicznie
:D
No to cholera jeszcze hydraulika będę musiał wołać... :D
to przez ten kielich pękniety się wylewa
Ja juz tez przez to przechodzilem, za zestawik naprawczy do pompki sprzegla zaplacilem w intercarsie 15 zl :grin:
Ja juz tez przez to przechodzilem, za zestawik naprawczy do pompki sprzegla zaplacilem w intercarsie 15 zl :grin:
i co sam naprawiles potem?
Wła¶nie lukiasz, kupić można, ale z wymian± gorzej. Jak tam podej¶ć? Kijowe miejsce.
Tomi 3d i Rida jak to robili¶cie?
emg, już się z kieliszka nie wylewa :D
Wcale nie jest tak trudno tam podej¶c . Pompa ta jest przykrecona na dwie ¶ruby. Odkręca sie ja kluczem 13 , lub 12 . Kładziesz sie pod kierownic± i szukasz pedału od sprzęgła , pózniej odczepiasz pedał od pompy sprzegłowej (tam jest taki bolec zabepieczony zawleczk± ) jak już odczepisz pedał szprzęgła od pompy to bedziesz miał dostep do tych dwóch srub trzymaj±ce pompe . wcze¶nij jescze spó¶c płyn w całym obiegu sprzegła a spuszcza sie go przez okrecenie ¶rubki odpowietrzajacej w wysprzęgliku . Teen wysprzeglik znajduje sie przy bloku silnika tuż przy skrzyni biegów (napewno znajdziesz)
P.S. sory za może mało szczegółowy opis ale spieesze sie do pracy :( już mnie nie ma
A za zestaw naprawczy zapłaciłem 18zł w Japończyku .
Pozdro.
Wcale nie jest tak trudno tam podej¶c . Pompa ta jest przykrecona na dwie ¶ruby. Odkręca sie ja kluczem 13 , lub 12 . Kładziesz sie pod kierownic± i szukasz pedału od sprzęgła , pózniej odczepiasz pedał od pompy sprzegłowej (tam jest taki bolec zabepieczony zawleczk± ) jak już odczepisz pedał szprzęgła od pompy to bedziesz miał dostep do tych dwóch srub trzymaj±ce pompe . wcze¶nij jescze spó¶c płyn w całym obiegu sprzegła a spuszcza sie go przez okrecenie ¶rubki odpowietrzajacej w wysprzęgliku . Teen wysprzeglik znajduje sie przy bloku silnika tuż przy skrzyni biegów (napewno znajdziesz)
P.S. sory za może mało szczegółowy opis ale spieesze sie do pracy :( już mnie nie ma
A za zestaw naprawczy zapłaciłem 18zł w Japończyku .
Pozdro.
Dzięki wielkie maro.
Powinienem sobie poradzić tylko będę musiał tego pedału sprzęgła poszukać. :wink: A gdzie się uzupełnia płyn do sprzęgła? I jaki? Jest jaki¶ uniwersalny, czy do hanek jaki¶ specjalny daj±?
jest specjalny DOT3 lub DOT4 :)
nie
gdzie się uzupełnia płyn do sprzęgła? I jaki? Jest jaki¶ uniwersalny, czy do hanek jaki¶ specjalny daj±?
pod maska po prawej stronie przy szybie, masz zbiorniczek od plynu hamulcowego, a obok, podobny, tylko sporo mniejszy, od sprzegla. Powinno byc na nim napisane, ale DOT3 i DOT4 jak juz wspomniano
Powinienem sobie poradzić tylko będę musiał tego pedału sprzęgła poszukać
Kenny nie wiesz naprawde gdzie sie znjaduje pedał sprzęgła?? :lol: To jest ten pedał którego uzywasz jak zmieniasz biegi .
Jak nie zabardzo wiesz jak za to sie zabrać to podjedż do jakiego¶ mechanika zaprzyjażnionego i on ci wymieni. Wymiana nie powinna kosztować więcej jak 30 zł :)