adi d16a9
22-03-10, 21:54
Ello.Taka sprawa.W EK4 cały czas mieli przeguby na krótkiej półosi. o co kamann???w ciagu miesiaca wymienilem wewnetrzny to znow zmielilo zewnetrzny,po wrzuceniu nowego zewnetrznego wyszla półoś z wewnetrznego przegubu.Szczerze to juz nie mam pojęcia co się dzieje....
Auto jest uzytkowane w rajdach i kiedys zaliczyło spotkanie z krawężnikiem i od tej pory się takie cuda dzieja....
Przychodzą mi myśli do głowy takiego typu:
*jakaś krótsza półoś
*krzywa półoś
*skrzywione sanki
Dla wiadomości auto ma reg. górne wahacze co rajd jest ustawiana zbieżność osadzenie koła jest prawie ok tzn jest przesuniete ok 1cm czy to może być przyczyna??Bo wg mnie ewidentna wina jest w półosi skoro usztywniając np zewn przegub sra się wewnętrzny....
Pomóżcie chłopaki ;)
Auto jest uzytkowane w rajdach i kiedys zaliczyło spotkanie z krawężnikiem i od tej pory się takie cuda dzieja....
Przychodzą mi myśli do głowy takiego typu:
*jakaś krótsza półoś
*krzywa półoś
*skrzywione sanki
Dla wiadomości auto ma reg. górne wahacze co rajd jest ustawiana zbieżność osadzenie koła jest prawie ok tzn jest przesuniete ok 1cm czy to może być przyczyna??Bo wg mnie ewidentna wina jest w półosi skoro usztywniając np zewn przegub sra się wewnętrzny....
Pomóżcie chłopaki ;)