PDA

Zobacz pełną wersję : Ogień z wydechu przy przepince biegu . . Źle ??

Piatek
22-03-10, 17:54
Jest taki myk:
Jakprzepinam bieg na kolejny, tak powyzej 5000 to wali ogniem z wydechu. Fajnie to wygląda, ale chyba nie jest zbyt zdrowe ?? Podpali zawory ?? Czmu tak jest ?? za puźny, lub zbyt wczesny zapłon ?? ( Autko pali na miescie 11-13 L :( ) Silnik D16Z6

dimo
22-03-10, 21:11
:D:D przelewa go ale czemu to nie wiem.. cos nadłubane masz, wtryski itp?

majdan
23-03-10, 00:30
Miałem podobną sytuację kiedy mi padła sonda.
Wydaje mi się, że komp nie miał wtedy danych i lał paliwa w opór i tez mi strzelał marchewki z wydechu.

Piatek
23-03-10, 18:42
Wtryski chyba seria, nie zmieniałem po zakupie. Co do sondy to wpinałem sie Lunchem i nie pokazało zadnych błędów, ale co ciekawe, gdy złoncze piny samodoagnostyki, Check świeci cały czas

Silent
23-03-10, 18:46
Jak się check świeci cały czas to znaczy że nie ma błędów.

lar
23-03-10, 18:48
Check świeci cały czas
to znaczy ze nie ma błedów. Moze być i tak ze sonda zepsuta a komp błędów nie pokaże, u mnie tak było.

gruszkin
23-03-10, 20:35
albo masz faktycznie opóźniony zapłon mocno

Piatek
23-03-10, 21:55
Z Zapłonem to było tak:
Ustawiony był wg. lampy. Sam ustawiałem, potem szef sprawdził i wg lampy było ok. Ale auto nie jechało . Przyspieszyłem, czuc ze duzo lepiej chodzi, ale jest jak jest ... przyspieszyc jeszcze bardziej ?? Boje sie troche ze popodpala zawory, a głowica dosyc niedawno była robona :(

JulekCIVIC
23-03-10, 21:59
jak uszkodzona grzałka sondy to może nie pokazać błędu, jak masz możliwość to wkręć inna sondę od kogoś,
albo jedz do stacji diagnostycznej i zrób analizę spalin, powiedzą ci pewnie ;)

Piatek
23-03-10, 22:21
No co do spalin to za mnafioletowo i szyczypie w oczy, zwłaszcza na zimnym silniku i co ciekawe zaraz po włączeniu silnika na zimnym wolne obroty dopiero po delikatnym kilkukrotnym przygazowaniu sie ustawiają.

Czyli naruchac sobie sąde i próbowac ??

misiek1
23-03-10, 22:36
co ciekawe zaraz po włączeniu silnika na zimnym wolne obroty dopiero po delikatnym kilkukrotnym przygazowaniu sie ustawiają

I tu bym widział jeden z objawów padniętej sondy, najlepiej jak byś miał jakąś na podmiankę żeby sprawdzić czy to faktycznie to

JulekCIVIC
23-03-10, 22:36
No co do spalin to za mnafioletowo i szyczypie w oczy, zwłaszcza na zimnym silniku i co ciekawe zaraz po włączeniu silnika na zimnym wolne obroty dopiero po delikatnym kilkukrotnym przygazowaniu sie ustawiają.

Czyli naruchac sobie sąde i próbowac ??

Czyli łyka ci olej w większych ilościach,sonda mogła się zamulić i źle wskazuje, chyba najlepiej załatwić sobie i spr na wymianie :)

Piatek
24-03-10, 19:04
co do oleju to nie bierze duzo
Nowe uszczelniacze i pierścienie są, silnik niedawno dotarty, moze zalana po poprzednim właścicielu i poprzednim silniku ...