Zobacz pełną wersję : Ogień z wydechu przy przepince biegu . . Źle ??
Jest taki myk:
Jakprzepinam bieg na kolejny, tak powyzej 5000 to wali ogniem z wydechu. Fajnie to wygląda, ale chyba nie jest zbyt zdrowe ?? Podpali zawory ?? Czmu tak jest ?? za puźny, lub zbyt wczesny zapłon ?? ( Autko pali na miescie 11-13 L :( ) Silnik D16Z6
:D:D przelewa go ale czemu to nie wiem.. cos nadłubane masz, wtryski itp?
Miałem podobną sytuację kiedy mi padła sonda.
Wydaje mi się, że komp nie miał wtedy danych i lał paliwa w opór i tez mi strzelał marchewki z wydechu.
Wtryski chyba seria, nie zmieniałem po zakupie. Co do sondy to wpinałem sie Lunchem i nie pokazało zadnych błędów, ale co ciekawe, gdy złoncze piny samodoagnostyki, Check świeci cały czas
Jak się check świeci cały czas to znaczy że nie ma błędów.
Check świeci cały czas
to znaczy ze nie ma błedów. Moze być i tak ze sonda zepsuta a komp błędów nie pokaże, u mnie tak było.
albo masz faktycznie opóźniony zapłon mocno
Z Zapłonem to było tak:
Ustawiony był wg. lampy. Sam ustawiałem, potem szef sprawdził i wg lampy było ok. Ale auto nie jechało . Przyspieszyłem, czuc ze duzo lepiej chodzi, ale jest jak jest ... przyspieszyc jeszcze bardziej ?? Boje sie troche ze popodpala zawory, a głowica dosyc niedawno była robona :(
JulekCIVIC
23-03-10, 21:59
jak uszkodzona grzałka sondy to może nie pokazać błędu, jak masz możliwość to wkręć inna sondę od kogoś,
albo jedz do stacji diagnostycznej i zrób analizę spalin, powiedzą ci pewnie ;)
No co do spalin to za mnafioletowo i szyczypie w oczy, zwłaszcza na zimnym silniku i co ciekawe zaraz po włączeniu silnika na zimnym wolne obroty dopiero po delikatnym kilkukrotnym przygazowaniu sie ustawiają.
Czyli naruchac sobie sąde i próbowac ??
co ciekawe zaraz po włączeniu silnika na zimnym wolne obroty dopiero po delikatnym kilkukrotnym przygazowaniu sie ustawiają
I tu bym widział jeden z objawów padniętej sondy, najlepiej jak byś miał jakąś na podmiankę żeby sprawdzić czy to faktycznie to
JulekCIVIC
23-03-10, 22:36
No co do spalin to za mnafioletowo i szyczypie w oczy, zwłaszcza na zimnym silniku i co ciekawe zaraz po włączeniu silnika na zimnym wolne obroty dopiero po delikatnym kilkukrotnym przygazowaniu sie ustawiają.
Czyli naruchac sobie sąde i próbowac ??
Czyli łyka ci olej w większych ilościach,sonda mogła się zamulić i źle wskazuje, chyba najlepiej załatwić sobie i spr na wymianie :)
co do oleju to nie bierze duzo
Nowe uszczelniacze i pierścienie są, silnik niedawno dotarty, moze zalana po poprzednim właścicielu i poprzednim silniku ...