PDA

Zobacz pełną wersję : poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym

jasiek09
22-03-10, 12:31
Witam, przestudiowałem sporo tematów na ten temat i nie jestem pewny czy to normalne zjawisko czy nie,otóż tak: płyn w chłodnicy pod korek, płyn w wyrównawczym na max,jadę 20km temperatura w normie płyn w wyrównawczym nadal max, jade kolejne 20km, wjeżdzam w miasto, zajeżdżam na parking,zaparkowałem słyszę wentylator zagrzechotał pod maską :temp w normie a pod maską tak-przewody miękkie,płyn w wyrównawczym pod korek,są słady że mogło troche wywalić na zewnątrz..zostawiam na noc i sprzwdzam rano, płyn w wyrównawczym opadł do max tak jak był, płyn chłodnicy pod korek, korek 0.9. czy to wina korka? planuje zmienić najpierw na 1.1 może coś pomóc? przy okazji olej i płyn nie wzrósł ani nie opadł, nie zmienił koloru , zapachu

yautja
22-03-10, 12:46
Na zimnym silniku powinieneś mieć płynu w zbiorniczku mniej więcej w połowie max/min. Po rozgrzaniu będzie na max. Odlej trochę ze zbiorniczka i zobaczysz.

jasiek09
28-03-10, 12:47
na zimnym czy mam max czy min to jak chodzi na wolnych do wlaczenia wiatraka to poziom plynu nie wzrasta a jak go przegazuje wyzej to mam pod korek a weze przy tym nie twardnieja specjalnie.odpalilem samochod bez korka od chlodnicy i przy przegazowaniu wyryuca plyn z chlodnicy,czy jest to normalne czy to upg?
edit
po przejechaniu 50km i nei przekraczajac 4 tys obroow plyn doszedl troche ponad max tylko...