Zobacz pełną wersję : problem...da się coś z tym zrobić???
Pitbull228
20-03-10, 10:20
Witam posiadam alufelgi 15 które jeżdziły na astrze i golfie 3 kupiłem pierścień centrujący z 60mm na 56mm ale jest problem...okazało się że po założeniu pierścienia piasta która w hondzie jest dosyć krótka nie wchodzi w pierścień centrujacy...jest po prostu za krótka a do tego felga ma taki uskok że pierścień głęboko chowa się w feldze i stąd problem...:( przepraszam za mało fachowe podejście do tematu...;) pytanie czy da się coś zrobić żeby założyć te alusy czy lepiej już szukac kupca na felgi...
Próbowałeś zakładać bez pierścieni, ja śmigam 3 lata bez i nic nie telpie...
KrzyChules
20-03-10, 18:51
jesli załozysz fele na piaste gdzie nie pasuje pierscien centrujący to wowczas szpolki poddawane są napreżeniom scinającym , ja bym pokombinował z tym pierscieniem , moze sprobowqac go wcisnąc na piaste
Pitbull228
20-03-10, 19:44
no tak ale jak założę pierścień na piastę a potem felgę to i tak pierścień nie wpasuje się w piastę...będzie luźny ale zobaczę...
musisz poszukać kogoś kto dorobi ci takie pierścienie felga - piasta, więc felg sprzedawać nie musisz.
Pitbull228
23-03-10, 14:34
Gość ma firmę w Raszynie dorabia wszystkie pierścienie...już zamówione:-] 17,50zł za szt.