PDA

Zobacz pełną wersję : jakie nowe amorki ??

Pcmaniaki
15-03-10, 17:39
Witam. Ostatnio byłem Hanią na Badaniu Technicznym. I po sprawdzenie amortyzatorów okazało się że z tylu mają już się na zdechnięciu oba :D Lewa strona wyszło coś koło 23% a prawa 19% czyli już powoli mówią papa. No i trzeba myśleć nad nowymi, no właśnie ale jakimi :confused:? Dużo osób chwali amorki KAYABA, BILSTEIN, MONROE. Po pierwsze jaką firmę wybrać :confused:? Ja osobiście myślę nad KAYABA. Po drugie jakie ? Olejowe, olejowo-gazowe czy Gazowe ? Proszę o porady osób które już miały z tym do czynienia i mogą coś więcej na ten temat powiedzieć. Z Góry Dzięki.

collombo11
15-03-10, 18:02
jestem wlasnie na tym samym zakupie:) pytalem w 2 dobrych sklepach w obydwu polecili mi zdecydowanie KAYABA. Mechanik zaufany potwierdzil mowiac ze to naprawde pozadny amortyzator. Doswiadczenia nie mam ale decyduje sie napewno na te. pozdro

hariusz
15-03-10, 18:21
Ja mam Kayaby na tył, kupiłęm po 140 zł za sztukę i jestem bardzo zadowolony. Przy czym nie oszukujmy się, to nie jest twarde zawieszenie...

Pcmaniaki
15-03-10, 19:16
A jaki rodzaj wybrać ? Gazowe, Olejowe ? Bo tu też mam dylemat

michalm320
15-03-10, 19:58
A jaki rodzaj wybrać ? Gazowe, Olejowe ? Bo tu też mam dylemat

Z tego co się orientuję to do hond nie ma olejowych w ofercie KYB, tylko gazówki.

dab1
15-03-10, 20:27
Osobiście doradziłbym KYB-y - tym bardziej że teraz zajmuję się grupowym zamówieniem normalnych Excel - G. więc sprawa do zastanowienia się.

czara
16-03-10, 07:19
wszystko zależy czego oczekujesz od amortyzatorów i ile masz kasy. kayabaExcelG to amortyzator swoja charakterystyka przypomina totalną serie, Bilstein B4 to tez seryjny amor ale juz trochę droższy (podobno wytrzymalszy) , Bilstein B6 to amortyzator rowniez o normalnym skoku ale już trochę twardszy. Sa jeszcze delphi rowniez totalna seria i tej firmy amorki z tego co pamietam szły na pierwszy montaż do naszych civiców. O monroe sie nie wypowiem bo nic nie wiem heh

b.negative
16-03-10, 08:41
Ja od 10K km jeżdżę na Sachs'ach i nic na razie się z nimi nie dzieje. Kayaby z Allegro poległy po kilku tysiącach kilometrów. Trafiłem chyba na jakieś podróby. Jeśli KYB, to tylko z jakiegoś pewnego źródła.
PZDR

mirrr
16-03-10, 09:36
Ja posiadam KYB do tego springi -30mm działa wszystko pięknie już 6miesięcy, zakup intercars.

czara
16-03-10, 11:37
Ja od 10K km jeżdżę na Sachs'ach i nic na razie się z nimi nie dzieje. Kayaby z Allegro poległy po kilku tysiącach kilometrów. Trafiłem chyba na jakieś podróby. Jeśli KYB, to tylko z jakiegoś pewnego źródła.

o właśnie dobrze ze kolega o tym wspomniał ostatnio pojawiły sie właśnie opinie ze kayaby sa często podrabiane i lepiej zapłacić trochę więcej ale być pewnym japońskiej produkcji :D

gregorek
28-03-10, 08:14
Z tego co się orientuję to do hond nie ma olejowych w ofercie KYB, tylko gazówki.

Jesteś tego pewien?http://www.allegro.pl/item944599781_kayaba_amortyzator_tyl_honda_civic_c oncerto_1_4.html:(:rolleyes: