Zobacz pełną wersję : jakie nowe amorki ??
Witam. Ostatnio byłem Hanią na Badaniu Technicznym. I po sprawdzenie amortyzatorów okazało się że z tylu mają już się na zdechnięciu oba :D Lewa strona wyszło coś koło 23% a prawa 19% czyli już powoli mówią papa. No i trzeba myśleć nad nowymi, no właśnie ale jakimi :confused:? Dużo osób chwali amorki KAYABA, BILSTEIN, MONROE. Po pierwsze jaką firmę wybrać :confused:? Ja osobiście myślę nad KAYABA. Po drugie jakie ? Olejowe, olejowo-gazowe czy Gazowe ? Proszę o porady osób które już miały z tym do czynienia i mogą coś więcej na ten temat powiedzieć. Z Góry Dzięki.
collombo11
15-03-10, 18:02
jestem wlasnie na tym samym zakupie:) pytalem w 2 dobrych sklepach w obydwu polecili mi zdecydowanie KAYABA. Mechanik zaufany potwierdzil mowiac ze to naprawde pozadny amortyzator. Doswiadczenia nie mam ale decyduje sie napewno na te. pozdro
Ja mam Kayaby na tył, kupiłęm po 140 zł za sztukę i jestem bardzo zadowolony. Przy czym nie oszukujmy się, to nie jest twarde zawieszenie...
A jaki rodzaj wybrać ? Gazowe, Olejowe ? Bo tu też mam dylemat
michalm320
15-03-10, 19:58
A jaki rodzaj wybrać ? Gazowe, Olejowe ? Bo tu też mam dylemat
Z tego co się orientuję to do hond nie ma olejowych w ofercie KYB, tylko gazówki.
Osobiście doradziłbym KYB-y - tym bardziej że teraz zajmuję się grupowym zamówieniem normalnych Excel - G. więc sprawa do zastanowienia się.
wszystko zależy czego oczekujesz od amortyzatorów i ile masz kasy. kayabaExcelG to amortyzator swoja charakterystyka przypomina totalną serie, Bilstein B4 to tez seryjny amor ale juz trochę droższy (podobno wytrzymalszy) , Bilstein B6 to amortyzator rowniez o normalnym skoku ale już trochę twardszy. Sa jeszcze delphi rowniez totalna seria i tej firmy amorki z tego co pamietam szły na pierwszy montaż do naszych civiców. O monroe sie nie wypowiem bo nic nie wiem heh
b.negative
16-03-10, 08:41
Ja od 10K km jeżdżę na Sachs'ach i nic na razie się z nimi nie dzieje. Kayaby z Allegro poległy po kilku tysiącach kilometrów. Trafiłem chyba na jakieś podróby. Jeśli KYB, to tylko z jakiegoś pewnego źródła.
PZDR
Ja posiadam KYB do tego springi -30mm działa wszystko pięknie już 6miesięcy, zakup intercars.
Ja od 10K km jeżdżę na Sachs'ach i nic na razie się z nimi nie dzieje. Kayaby z Allegro poległy po kilku tysiącach kilometrów. Trafiłem chyba na jakieś podróby. Jeśli KYB, to tylko z jakiegoś pewnego źródła.
o właśnie dobrze ze kolega o tym wspomniał ostatnio pojawiły sie właśnie opinie ze kayaby sa często podrabiane i lepiej zapłacić trochę więcej ale być pewnym japońskiej produkcji :D
Z tego co się orientuję to do hond nie ma olejowych w ofercie KYB, tylko gazówki.
Jesteś tego pewien?http://www.allegro.pl/item944599781_kayaba_amortyzator_tyl_honda_civic_c oncerto_1_4.html:(:rolleyes: