PDA

Zobacz pełną wersję : D17A9 jaka instalacja gazowa

bartyzelekd
11-03-10, 23:21
Witam możę poleci mi ktoś jakąś instalacje doba do tego silnika. I czy ten silnik ma plastikowy kolektor ssący.

sivy
13-03-10, 20:06
I czy ten silnik ma plastikowy kolektor ssący.
żart? otwórz maske i ty nam powiedz czy jest plastikowy :)
instalka która moge polecić to landirenzo omegas to ta najlepsza najdroższa opcja
a z tych tańszych niech ktoś inny poleci

LemonR
13-03-10, 22:09
BRC sequent24

bartyzelekd
14-03-10, 16:18
nie miałem jak sprawdzić dzięki za propozycje muszę przemyśleć teraz co założyć

LemonR
14-03-10, 18:35
Ale wiesz, że przy instalacji gazowej IV gen nie ma znaczenia z czego jest kolektor ssący.

bartyzelekd
15-03-10, 00:35
no wiem wiem ale właśnie pozostaje kwestia tego żeby ta instalacja dobrze grała i żeby to autko w miare dobrze na tym gazie jechało

LemonR
15-03-10, 22:39
Do tego jest potrzebny gazownik.

VaTi Pro-Tec
17-03-10, 21:12
ja bym sie 3x zastanowił nad złożeniem gazu do hondy, wszyscy wiemy, że hondy lubią wysokie obroty, na gazie nie ma już takiej frajdy z tych obrotów no i slinik sie szybciej zużywa....

OSCAR
18-03-10, 08:16
ja bym sie 3x zastanowił nad złożeniem gazu do hondy, wszyscy wiemy, że hondy lubią wysokie obroty, na gazie nie ma już takiej frajdy z tych obrotów no i slinik sie szybciej zużywa....

powiedzial co wiedzial .........

Scott
24-03-10, 14:50
Najlepiej wejdź na lpg-forum i tam napisz post jaki masz silnik i co powinieneś założyć żeby było ok...i nie jedz do żadnego gazownika z takim pytaniem bo wrzuci ci cały zestaw a lepiej samemu dobrać sobie graty..
I nie sugeruj się opinią ze na wysokich obrotach jest zle i niedobrze dla silnika bo dobrze zgrana instalacja z dobrymi gratami nie zabierze nic z żywotności ani mocy silnikowi...
Wiem bo tak jest u mnie, tak jest u Oscara:)

Ja bym proponował:
Stag 300+
Matrix hd344
Zawoli zeta n lub s
no i butlę do jazdy do przodu:D

genior
24-03-10, 16:35
bartyzelek masz prawie identyczny silnik jak ja i LemonR wiec sie nie zastanawiaj zbytnio tylko pakuj brc sequent24 mamy juz chwile i sobie chwalimy :)
a opinie zeby sie zastanowic czy zakladac gaz wloz miedzy bajki bo im dluzej sie zastanawiasz tym wiecej placisz :D

spalanie miasto
benzyna 8/100
gaz 9,5/100
spalanie nieznacznie wieksze a ubytki mocy bez hamowni nieodczuwalne :)

polecam temat
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=6065