Zobacz pełną wersję : Mocowanie zderzaka
Cześć. Zderzak przedni w MB jest mocowany do błotników 2 śrubami po każdej stronie. U mnie są tylko te bliżej koła i w efekcie zderzak jest trochę kiepsko dopasowany do reszty. Kojarzycie może jaka jest ta druga śruba bliżej reflektora, ma jakąś nakrętkę rozporową czy po prostu wkręcana jest w błotnik?
BealteMazi
06-03-10, 21:50
ja u siebie sciągałem zderzak i miałem zwykłe śruby fi 8 bodajze na 30 mm długie z nakrętką przewleczone przez zderzak i błotnik i tak mam te obydwie i blizej lamb i ta blizej drzwi
No właśnie ja nie chcę tego robić na śrubę z nakrętką bo ciężko tam wsadzić ręce żeby to skręcić. Sprawdziłem w manualu że bliżej koła jest śrubka a bliżej reflektora "spinka", niestety nie ma jej rysunku. Otwory w zderzaku i błotniku są kwadratowe. Pytanie czy ta spinka jest takim klipsem na wcisk? Kojarzycie jak to powinno być mocowane?
BealteMazi
07-03-10, 12:31
aha no ja skręciłem kołami i odkręciłem przednią część nadkola i był dobry dostęp ;) troche zabawy jest ;)
Spoko, znalazłem nr seryjny tych spinek i jutro podjadę po nie do ASO (może ze mnie nie zedrą bardzo). Jutro będę zabierał się za idealne zpasowanie zderzaka i tak dla pewności jeszcze zapytam. Czy pod reflektorami z przodu są jakieś zaczepy na których powinien oprzeć się zderzak? Czy po prostu śrubki od dołu, 3 spinki na pasie przednim no i te boczne do błotników? Z tego co pamiętam z mojego 5gen'a były tam takie jakby szyny na których opierał się zderzak. Chodzi mi o to żeby wyszło wszystko tak jakby samochód z fabryki wyjeżdżał:D żeby poziome szczeliny między reflektorami a zderzakiem nie były wogóle widoczne.
W 5d też są takie szyny na których się opiera zderzak