Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Amory Koni STR.T

michalm320
03-03-10, 23:59
Kupował ktoś z Was same amory Koni STR.T bez sprężyn??? Mam w planach zmianę amorów i rozważam kilka różnych opcji. A te Koni kosztują 256zł za szt. a że są (chyba) o krótszym skoku więc będzie to dobra opcja w tej cenie do moich sprężyn Teina...co Wy na to? Dzięki

Gorliś
04-03-10, 01:45
Sam sie zastanawiam nad wyborem jakis sportowych amorkow. Na Twoim miejscu rozwazylbym jeszcze kyb agx, wychodzi troche drozej, ale masz regulacje twardosci. Najchetniej to bym wzial koni sport (czyli amorki z zestawu 1130).
A skonczy sie pewnie tak, ze przetestuje ta-technix, ale tych to Ci nie polecam;)

PS. Gdzie masz dojscie do tych amorkow? Ciekawe jaka maja cene na koni sport?

michalm320
04-03-10, 08:43
Sam sie zastanawiam nad wyborem jakis sportowych amorkow. Na Twoim miejscu rozwazylbym jeszcze kyb agx, wychodzi troche drozej, ale masz regulacje twardosci. Najchetniej to bym wzial koni sport (czyli amorki z zestawu 1130).
A skonczy sie pewnie tak, ze przetestuje ta-technix, ale tych to Ci nie polecam

PS. Gdzie masz dojscie do tych amorkow? Ciekawe jaka maja cene na koni sport?

Też myślę o AGX ale one nie są skróconym skoku. A chciałbym żeby ciutke mi jeszcze zawias siadł. Ceny amorków mam z tej strony:

http://www.koni-sport.pl/

arci1981
04-03-10, 14:50
a co myślicie o połączeniu amortyzatorów KONI STR.T ze sprężynami EIBACHa -35mm? sprężynki już mam a dotychczasowe amortyzatory się i tak kończą więc pomyślałem o takim zestawie :)

michalm320
04-03-10, 14:56
a co myślicie o połączeniu amortyzatorów KONI STR.T ze sprężynami EIBACHa -35mm? sprężynki już mam a dotychczasowe amortyzatory się i tak kończą więc pomyślałem o takim zestawie

No ja właśnie myślę w tą stronę tylko że mam springi Tein...

SajmonLP
04-03-10, 18:15
ja mam cały komplet Koni 1110 amor+spring i jest twardo, trzeba przyznac. Może gdyby inna sprężyna to byłoby lepiej tzn komfortowo jak na nasze dziurawe drogi

Budziniak
05-07-10, 18:49
A chciałbym żeby ciutke mi jeszcze zawias siadł. To kup springi o jeszcze większym obniżeniu

sebik1984
22-03-11, 21:57
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?104633-Nowe-springi-KONI-30mm
czy podejdą do EJ9 i seryjnych amortyzatorów jak to będzie pracować ze sobą

wally_84
23-03-11, 10:25
W linku jest napisane że są dedykowane do 6g a z tego co pamiętam to w katalogu Koni springi do EJ i EK mają takie samo oznaczenie :) a co do połączenia seryjnych amorków z sportowymi sprężynami to było już o tym na forum.
Musisz poszukać - jedni piszą że jeżdżą już tak 2 lata inni że im się amor wylał po krótkim czasie itp :)

Chaoz
24-03-11, 13:16
ja mam cały komplet Koni 1110 amor+spring i jest twardo, trzeba przyznac.
twardo? jezdzisie wygodnie prawie jak na oem :D

springi z 1110 + eibach dobrze mysle beda wspolgrac ale

Na Twoim miejscu rozwazylbym jeszcze kyb agx, wychodzi troche drozej, ale masz regulacje twardosci
x2

Zaldier
03-04-11, 21:09
Właśnie mam na oku amortyzatory Koni o oznaczeniu 80501014L/R.
W Google informują, że to amortyzatory z zestawu 1110, o ile dobrze wyczytałem.
I tu pytanie, czy te amortyzatory mają skrócony skok? Sprzedający twierdzi, że zawias
używany był bardzo mało (500km), gdyż w Hondzie silnik poszedł i chce ją na części dać.
Zrobił zdjęcia założonych amorków i faktycznie są jak nowe. Springi ponoć są -60/-40, tylko
nie wiadomo jakiej marki. Obecnie mam u siebie Eibachy -35 i gdybym je dał na te Koni, to jakie
obniżenie mógłbym uzyskać mniej więcej? I przy okazji, czy nie będzie problemu z przeniesienia
tych amorków z Qpe do mojego HB? Chodzi a pasowanie na tyle, czy jest tak samo?

KubaBe
03-04-11, 23:23
Ja mam teraz zestaw: amory KONI 1110 + springi -60 i -40 i jak na razie jestem zadowolony, nie trę. Ale zdziwiło mnie, że napisaliście "twardo na KONI 1110". Ten zestaw był tak miekki, że musiałem wymienić sprężyny ;) Na tak poważnej glebie nie zawadzam tyle, co na tym zestawie :o
Amory KONI 1110 + EIBACHy -35mm to bardzo dobre połączenie dla kogoś, kto nie chce jeździć na radykalnej glebie, a mieć niżej postawione auto. Przestrzegam jednak przed połączeniami tych amorów ze sprężynami Jamex, ponieważ (w przypadku Civiców-lekkich aut) nie opuszczą auta o zakładaną wysokość.
Zaldier, poszukaj w danych producnta, bo zestaw przeznaczony do 6g zakładał wszystkie wersje nadwoziowe

Piotrek_87
03-05-11, 16:57
Zamierzam kupić zestaw 4 amortyzatorów KONI STR.T do VI gen.
Posiadam juz springi Vogtlanda -35mm, które wg. opinii są dość miękkie.

Na jakie realne obniżenie mogę liczyć po założeniu takiego zestawu?
Chodzi mi o to czy na pewno usiądzie te 3cm? Bo spotkałem się z opiniami na forum, że prawie nic nie obniża/jest podobnie jak na serii itp.
Obecnie między kołem a nadkolem przód mam prześwit 6-7cm, tył ok. 6cm (seryjne zawieszenie, koła 15' 195/50).

karas
03-05-11, 19:33
osobiscie nie polecam amorów koni strt. Dokładnie 3 lata temu kupuilem kit koni 1110 . rok pozniej wylal mi prawy przedni amorek - wyslalem do koni odeslali mi nowe na przod. W tym roku wylal tylni prawy . Amory nie wytrzymaly nawet okresu gwarancyjnego czyli 3 lat - o czyms to swiadczy. kupuj agx'y .

Piotrek_87
03-05-11, 22:14
A można wiedzieć ile na nich przejechałeś od nowości?

karas
03-05-11, 22:26
moze z 40 tys km szmelc i tyle

Djadi
09-09-11, 08:02
Mam pytanie odnosnie amorków koni str.t , czy po wcisnieciu czpienia ma on szybko wracać ? czy bardzo wolno ? :) Miałem w reku nowe KYB Exel-g i po wciśnieciu dosyc szybko wracał natomiast jak wcisne czpień w koni to bardzo wolno wraca, mocna też jest sprezyna

Budziniak
12-09-11, 00:06
Exel-G to cywilny amor a Koni jest utwardzony i przystosowany do innych sprężyn. Może mieć gęstszy olej i inną budowę zaworków wewnątrz i dlatego wolno tłoczysko pracuje