Zobacz pełną wersję : montaz lusterek m3
tomek_nova
19-02-10, 16:12
witam.. chcem kupic sobie do swojej hondzi 1,5 v tec lusterka m3 , takie fajne chromowane bo standardowe mi sie nie podobaja. i pisze ze sa elektryczne i podgrzewane. ale moje pytanie jest takie czy na podlaczeniu do elektrycznego ustawiania trzeba ciac jakies kable czy jest prosta kostka? i jak z podlaczeniem kierunkowzkazow do tych lusterek...
JulekCIVIC
19-02-10, 16:28
Jezu czlowiku co ty chcesz zrobic z tego auta?? wiesniacka beMke? albo kuz spoon orginal albo wcale...
a co do podlaczenia to tam sa wsuwki i trzeba spr ktora jesd odpowiedzialna za sterowanie w poszczegolnym kierunku, co do kierunkowskaza to z blotnika mozesz przedluzyc kable, no i na tyle, ale prosze cie nie kupuj jakiegos chromowanego badziewia...
tomek_nova
19-02-10, 16:31
myslisz? moim zdaniem te czarne standardowe sie tak nie prezentuja fajnie
JulekCIVIC
19-02-10, 16:39
ale no wiesz chromowane to jest porazka, widziales kiedys fure JDM lub USDM zeby miala chromowane lusterka? aha i jesli wogule sie zamierzasz do takiego zaibegu to zapomnij odobrej widocznosci, one sa naprawde malutkie..
tomek_nova
19-02-10, 16:40
skoro tak mowisz, zostane przy standardowych.. dzieki za rade;)
JulekCIVIC
19-02-10, 16:43
wejdz na google i poogladaj jakies ladnie zrobione EK napewno przejdzie ci ochota na chrom :)
tomek_nova
19-02-10, 16:48
a co myslisz o lampach angel eyes soczewkoch i do tego jakies biale swiatlo ala xenon?
tomek_nova, strzelam , że to twoje pierwsze auto :)
o lusterkach, M3 - nie są "trendy", jak ci nie odpowiadają standardowe czarne - pomaluj je w kolor nadwozia, lub jeśli koniecznie musisz zmienić lusterka szukaj lusterek Spoon'a.
o lampach: jeśli zmienisz to włóż żarówki markowe (Osram, Philips) a ala xenon lub zestawy HID sobie daruj.
tomek_nova
19-02-10, 19:41
wlasnie o takich zarowkach myslalem./... dzieki za rady... no to jest moje 2 auto/ pierwsze to bylo honda civic V 75km. tez tuningowalem ale taki bardziej wiejski tuning teraz zamierzam to inaczej zrobic
wlasnie o takich zarowkach myslalem./... dzieki za rady... no to jest moje 2 auto/ pierwsze to bylo honda civic V 75km. tez tuningowalem ale taki bardziej wiejski tuning teraz zamierzam to inaczej zrobic
Alleluja. Niechaj forumowe wozy będą ci wzorem! Powodzenia!
JulekCIVIC
19-02-10, 23:12
No panie jak mi tu wyskakujesz z M# look i angle eyes to nie wiem czy to nie wies :P przejzyj forum i bazuj juz na zrobionych furach :)
zostaw seryjne, i pomaluj w kolor. najlepsza opcja.
Dla mnie spoony też szału nie robią, to po prostu tylko nazwa... SPOON
Jakbyś chciał mam lusterka m3 elektryczne z adapterami do VI gena kolor czerwony + jakieś papiery do nich i chętnie zamienie na seryjne elektryczne VI gen :cool:
Jeny.. kwestia gustu, mi np podobają się m3 bardziej niż seryjne.. ale czarne
a angel eyes tak samo.. i to nie jest tylko moje zdanie..
trzeba robić tak żeby właścicielowi się podobało.. a nie tylko ludziom z forum
JulekCIVIC
28-02-10, 01:20
ale czasem trzeba wlasciciela na dobra droge sprowadzic :D kupi lusterka engele, wyda 700zl a potem stwierdzi ze JDM gora i bedzie mia ltylko wydatek niepotrzebny :)
tomek_nova
01-03-10, 16:34
w sumie racja... m3 troche zbedne ale angel eyes trzeba zalozyc.. ladnie sie prezentuja niz seryjne
JulekCIVIC
01-03-10, 18:01
a nie lepiej Clear black? moim zdaniem engele to shit i juz nie te czasy ;)
http://www.allegro.pl/item916632832_jdm_black_clear_honda_civic_92_93_94 _95_reflektory.html
no to jest moje 2 auto/ pierwsze to bylo honda civic V 75km. tez tuningowalem ale taki bardziej wiejski tuning teraz zamierzam to inaczej zrobic
Bez obrazy ale wszystkie Twoje dotychczasowe pomysły idą w tym samym kierunku co "tjuning" w poprzenim aucie :P
tomek_nova
01-03-10, 19:23
a nie lepiej Clear black? moim zdaniem engele to shit i juz nie te czasy ;)
http://www.allegro.pl/item916632832_jdm_black_clear_honda_civic_92_93_94 _95_reflektory.html
fajne te lampy co zapodales linka ale ja mam ta wersje starsza trosze i te nie pasuja... widzialem na alegro fajne lampy do tego modelu ale trzeba z 1000 wywalic a angel eyes mam za 550 i tez sie ladnie prezentuja moim zdaniem.. kolega wyzej pisal ze auto przede wszystkim powinno sie podobac wlascicielowi a nie ludziom jest w tym troche prawdy....
JulekCIVIC
01-03-10, 22:03
ty masz nowsza wersje a nie starsza, i nie kupuj engeli tylko soczewki jak juz, bedzie lepiej powaga. ale no jesli chcesz kupic takie to kup, jak powiedziales wazne zeby ttobie sie podobalao :)
napisze w tym temacie.. z racji tego że nazwa pasuje..
Co potrzebuję do montażu jakichkolwiek lusterek elektrycznych w 5 gen? lusterka i przycisk już mam.. ale z tego co wiem, w moim samochodzie nie było seryjnie elektrycznych lusterek.. mam kostke w przełączniku-przycisku, ale z tego co udało mi sie narazie wypatrzeć idą te kable do skrzynki z bezpiecznikami.. choć nie wiem czy napewno.. bawił się ktoś w instalacje elektrycznych luster w 5gen? gdzie znajde te kable czy musze jakieś wiązki jeszce dokupywać?
juz przód angel eye ujdzie, (zależy jaki masz kolor nadwozia, lepsze chyba czarne "angel"), ale lusterka i tylnie światla typu lexus to odradzam zupełnie każdy Ci to moze potwierzdzic, prawdziwy pasjonat haniek :) i JDMu :)
tomek_nova
04-03-10, 09:29
no racja, ale przednie angel trzeba zalozyc:)
JulekCIVIC
04-03-10, 10:17
napisze w tym temacie.. z racji tego że nazwa pasuje..
Co potrzebuję do montażu jakichkolwiek lusterek elektrycznych w 5 gen? lusterka i przycisk już mam.. ale z tego co wiem, w moim samochodzie nie było seryjnie elektrycznych lusterek.. mam kostke w przełączniku-przycisku, ale z tego co udało mi sie narazie wypatrzeć idą te kable do skrzynki z bezpiecznikami.. choć nie wiem czy napewno.. bawił się ktoś w instalacje elektrycznych luster w 5gen? gdzie znajde te kable czy musze jakieś wiązki jeszce dokupywać?
jesli nie masz w ogóle w wiazce kabli do elektrycznych lusterek to musisz pociagnac do lusterka pasarzera kable 3szt chyba bo nie pamietam, od przycisku sterowania, od strony kierowcy tak samo a do przycisku 5 lub 6 nie pamietam dobrze, przycisk zmienia biegunowość i to jest tylko kwestia spr ktory z pociagnietych przez ciebie kabli odpowiada za co i tak trzeba go podlaczyc, (jak kabel dajmy na to niebieski bedzie na (-)to lusterko w dol ale ten sam kabel po zmianie na plus bedzie lusterko dawal w gore) jak nie rozumiesz tego belkotu :P a czaisz troche elektryke to sam z miernikiem dojdziesz o co chodzi,