PDA

Zobacz pełną wersję : Zwariowane zegary

szymonsz
16-02-10, 21:27
3 dni temu w drodze do Berlina zaczęły dziać się różne rzeczy w moim aucie.
Najpierw prędkościomierz przestał działać a wraz z nim licznik dzienny. Do tego zaświeciła się kontrola Engine i kontrolka oleju (stan oleju full).

Zaraz po tym wskazówka temperatury skoczyła na max - woda się nie zagotowała - wszystko OK.

Obecnie wszystko działa, jedynie lekko żarzy się kontrolka oleju i czasem opadnie na ułamek sekundy wskazówka prędkościomierza.

Prawdopodobnie jest to problem elektryki. Mam pytanie gdzie na śląsku (najlepiej okolice siemianowic, chorzowa, katowic) można pewnie i tanio zdiagnozować i usunąć usterkę?

czara
17-02-10, 09:49
jeśli wywaliło Ci check engine warto sprawdzić czy nie ma błędu.

szymonsz
17-02-10, 09:54
Wywaliło, ale już nie ma :(

drex87
17-02-10, 09:59
ale bład jest zapisany poszukaj tu na forum instrukcji jak zrobic samodiagnostyke i bedziesz wiedział co sie stało

reXio
17-02-10, 10:48
Ja tez mam problem z zegarami a konkretnie z obrotomierzem. Czasami traci sygnal i lezy na zerze. Po chwili strzal i normalnie dziala. Nie wiem gdzie tkwi problem. Dzieje sie to bardzo sporadycznie wiec nie podnosze lamentu ale drazniace to jest.

Ma ktos pomysl? Styki czyste pod zegarami, wiazki ok, wtyczki ok.

Czarny1800
17-02-10, 14:39
Dołącze sie do tematu :) moj obrotomierz też zaczyna czasami sie dziwnie zachowywac... ma wachania i czasem spada do zera ale po sekundzie juz jest ok... u mnie też wszystkie styki, wiązki i złączki ok...
reXio a zmieniałes podswietlenie zegraów??

crash
17-02-10, 21:05
jak mialem seata to pomagalo ****iecie w deske rozdzielczą.... a ze to H to moze nie pomoc :) do elektryka jechac i niech szuka...

szymonsz
17-02-10, 23:10
Dzisiaj mój mechanik odkrył że zegary wariują jak włącza się wentylator na chłodnicy. Wizyta u elektryka nieunikniona :(

reXio
18-02-10, 15:22
Wszystko jest stock. Tzn, zarowki wymienialem na nowe ale sa takie same jak byly w serii.