PDA

Zobacz pełną wersję : zapowietrzony zbiornik paliwa

d@mianwsz
16-02-10, 19:37
mam pytanie odnosnie tematu...co mam zrobic w taki przypadku kiedy mam chyba zapowietrzony zbiornik paliwa....tzn kiedy odkręcilem dzis wlew baku to slychac jak wysokie cisnienie wydostało sie ze zbiornika..a wraz z nim opary paliwa...pozdrawiam

Uve84
17-02-10, 14:59
Wszystko jest w porządku, to jest normalny objaw ponieważ paliwo paruje i przy odkręceniu korka wlewu paliwa możne ci trochę opary dmuchnąć .A zbiornika paliwa nie da się odpowietrzyc

skolopendra
17-02-10, 16:01
objaw ponieważ paliwo paruje i przy odkręceniu korka wlewu paliwa możne ci trochę opary

no nie bardzo paruje :D

honda ma specjalny układ który wytwarza podciśnienie w baku .stąd ten syk

ale jest OK

d@mianwsz
17-02-10, 17:30
dzieki za podpowiedz.....ale tutaj nasuwa sie dodoatkowy kłopocik...na gazie kiedy naciskam pedał przyspieszenia to stopniowo przyspiesza......a jak przełacze na paliwo i jak chce przyspieszyc to na wolnych obrotach tak jakby sie "dławił" na początku...a jak chwilke przytrzymam i powoli zaczne przyspieszac to jej ustępuje....po prostu na paliwie nie mogę gwałtownie dodać gazu ....tak myslalem ze top moze wina tego zbiornika ze sie tak dławi.....kiedy pojezdze troszke na paliwie to tak jest ze w zbiorniku gromadzi sie o wiele wieksze cisnienie niz kiedy tylko na paliwie odpalam....

skolopendra
17-02-10, 17:40
.po prostu na paliwie nie mogę gwałtownie dodać gazu .

1,3? tak ma

Uve84
17-02-10, 19:40
1.3 ma gaźnik także silnik musi trochę pokręcić zanim pompka napełni komorę w gaźniku ale na gazie moja Hania na 2-biegu kręciła się:D do 130 km :D

douen
25-02-10, 16:38
Wymień filtry i świece, ma być odczuwalne przyspieszenie przy depnięciu. Nie ma że "to 1.3 i nie przyspiesza".
Wymieniaj filtr paliwa przy każdej wymianie oleju, a zobaczysz jak się polepszy dynamika i odpalanie auta.

1.3 ma gaźnik także silnik musi trochę pokręcić zanim pompka napełni komorę w gaźniku ale na gazie moja Hania na 2-biegu kręciła się:D do 130 km :D

Kolego gaźnikowcu, nakręć filmik jak Ci to d13 leci 130 na 2jce. Śmiem nie wierzyć.

[Edit] jak masz gaz to załóż BLOS:
Co To jest BLOS (http://www.md.in.tarnow.pl/blos/blos_pl_v2.pdf)
BLOS na Allegro (http://www.allegro.pl/listing/search.php?from_form=1&sg=0&string=BLOS&search_type=1&shop=0&exclude=&location_radio=1&selected_country=1&distance=1&postcode=&state=0&city=&price_from=&price_to=&category=0&order=t&st=gtext&buy=0&listing_sel=2&listing_interval=7)

Blos rozwiąże twoje problemy z gazem i dławieniem się auta. Chodzi o to że Ty masz "palnik" czyli zwężkę w dolocie, w wyniku czego auto jest zdławione. Blos zastępuje palnik i masz pełny przelot na gazie, na paliwie, no i możesz nawet zamontować stożek :)

Uve84
01-03-10, 13:59
Takiego filmiku już ci nie na kręcę bo 1.3 już nie ma ale mam świadka

Komar_Wawa
09-03-10, 10:07
To normalne :)