PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z układem kierowniczym

YURI
07-02-10, 12:06
Witam, jestem użytkownikiem Hondy od półtora roku i jak dotąd nie było żadnych problemów. Wczoraj natomiast pojechałem do sklepu i oddałem samochód do myjni. Jak odebrałem samochód to zauważyłem, że kierownica podczas jazdy na wprost nie jest ustawiona prosto (górna część poduszki i klaksonów nie jest ustawiona horyzontalnie tylko pod kątem ok. 30 stopni w dół od lewej do prawej jak backslash \ ). Sprawdziłem na tyle ile dam radę po ściągnięciu kół czy wszystko jest OK i tak wg mnie jest. Jest to dziwne ponieważ poza tym samochód zachowuje się normalnie jeśli chodzi o kierowanie.

Czy mieliście kiedyś coś podobnego?

DjMariush
07-02-10, 16:08
Zbieżność Ci sie rozjechala,tylko ze pytanie z jakiego powodu? Tą myjnie to zaufaną masz? Bo moze któryś z pracowników nasluchal sie o Hondach i zrobil sobie tripa Twoim samochodem, a przy okazji wygrzmocil w krawęznik. Felgi nie masz skrzywionej?

zakit
07-02-10, 16:41
jesli ci sie nie blokuje cala kolumna, to zapewne zbierznosc, znajomkowi sie kiera przekrecial i mial 90* do normalnej pozycji i kolumna mu sie blokowala. do wymiany poszla cala kolumna

YURI
07-02-10, 21:05
Dzięki za info. Jutro pojadę ustawić zbieżność i dam znać czy wszystko gra.
Znalazłem parę informacji na necie o tym i mówiły właśnie, że chodzi o zbieżność. Tą myjnię trudno nazwać zaufaną, ale nie podejrzewam, że to była przyczyna (chociaż trudno powiedzieć). To jest myjnia pod Galerią Sarni Stok w Bielsku-Białej. Jeśli chodzi o felgę to tak, mam skrzywioną i ułamał się kawałek kołpaka (kołpaki mam przykręcane z kołem). Jeżdżę codziennie do pracy i czasami trafię gdzieś w dziurę więc nie dziwię się, że felga jest wgięta.
Tak przemyślałem sobie i na wszelki wypadek więcej tam nie pojadę z samochodem. I tak im nie udowodnię, że to stało się u nich.
A tak w ogóle to na szczęście kierownica się nie blokuje.

jesli ci sie nie blokuje cala kolumna, to zapewne zbierznosc, znajomkowi sie kiera przekrecial i mial 90* do normalnej pozycji i kolumna mu sie blokowala. do wymiany poszla cala kolumna

A jak się blokowała? Włączała się blokada tak jak nie masz kluczyka, czy tak, że ciężko się skręcało?

zakit
10-02-10, 02:25
blokowala sie tak jakby nie bylo kluczyka, strach bylo jezdzic, nawet wolnym tempem po miescie.

kurgan
16-02-10, 07:46
jak zostawiasz fure u mechanika, na myjni i nie ma cie przy niej spisuj stan licznika.
wracasz, wsiadasz i porownujesz. wtedy wiesz, czy ktos nie wywalil w kraweznik, bo sobie posmigal jak pan dzidek beemka :)