Zobacz pełną wersję : Problem z układem kierowniczym
Witam, jestem użytkownikiem Hondy od półtora roku i jak dotąd nie było żadnych problemów. Wczoraj natomiast pojechałem do sklepu i oddałem samochód do myjni. Jak odebrałem samochód to zauważyłem, że kierownica podczas jazdy na wprost nie jest ustawiona prosto (górna część poduszki i klaksonów nie jest ustawiona horyzontalnie tylko pod kątem ok. 30 stopni w dół od lewej do prawej jak backslash \ ). Sprawdziłem na tyle ile dam radę po ściągnięciu kół czy wszystko jest OK i tak wg mnie jest. Jest to dziwne ponieważ poza tym samochód zachowuje się normalnie jeśli chodzi o kierowanie.
Czy mieliście kiedyś coś podobnego?
Zbieżność Ci sie rozjechala,tylko ze pytanie z jakiego powodu? Tą myjnie to zaufaną masz? Bo moze któryś z pracowników nasluchal sie o Hondach i zrobil sobie tripa Twoim samochodem, a przy okazji wygrzmocil w krawęznik. Felgi nie masz skrzywionej?
jesli ci sie nie blokuje cala kolumna, to zapewne zbierznosc, znajomkowi sie kiera przekrecial i mial 90* do normalnej pozycji i kolumna mu sie blokowala. do wymiany poszla cala kolumna
Dzięki za info. Jutro pojadę ustawić zbieżność i dam znać czy wszystko gra.
Znalazłem parę informacji na necie o tym i mówiły właśnie, że chodzi o zbieżność. Tą myjnię trudno nazwać zaufaną, ale nie podejrzewam, że to była przyczyna (chociaż trudno powiedzieć). To jest myjnia pod Galerią Sarni Stok w Bielsku-Białej. Jeśli chodzi o felgę to tak, mam skrzywioną i ułamał się kawałek kołpaka (kołpaki mam przykręcane z kołem). Jeżdżę codziennie do pracy i czasami trafię gdzieś w dziurę więc nie dziwię się, że felga jest wgięta.
Tak przemyślałem sobie i na wszelki wypadek więcej tam nie pojadę z samochodem. I tak im nie udowodnię, że to stało się u nich.
A tak w ogóle to na szczęście kierownica się nie blokuje.
jesli ci sie nie blokuje cala kolumna, to zapewne zbierznosc, znajomkowi sie kiera przekrecial i mial 90* do normalnej pozycji i kolumna mu sie blokowala. do wymiany poszla cala kolumna
A jak się blokowała? Włączała się blokada tak jak nie masz kluczyka, czy tak, że ciężko się skręcało?
blokowala sie tak jakby nie bylo kluczyka, strach bylo jezdzic, nawet wolnym tempem po miescie.
jak zostawiasz fure u mechanika, na myjni i nie ma cie przy niej spisuj stan licznika.
wracasz, wsiadasz i porownujesz. wtedy wiesz, czy ktos nie wywalil w kraweznik, bo sobie posmigal jak pan dzidek beemka :)