Zobacz pełną wersję : Ogrzewanie - ciepło do pasa w górę, a nogi zimne
Witam, mam honde civic 96r. silnik: D14A2 5d. Problem polega na tym, że zimne powietrze leci na nogi i nie ważne jak ustawie dmuchawę. Od pasa w górę jest ciepło, próbowałem na zamkniętym i otwartym obiegu i jest to samo. Proszę o pomoc, co zrobić bo przy tych mrozach i dłuższej trasie jest to ciężkie przeżycie.
ale wieje Ci zimnym powietrzem na dole, czy po prostu "grzeje ,ale słabo"
bo na dobrą sprawę moja honda tez slabo grzeje dolne partie
na90% masz otwarty nadmuch w w okolicach filtra przeciwpyłkowego
jak sie tam nie zgra dobrze to zimne leci prosto na nogi z dmuchawy
a to co doleci do nagrzewnicy daje na górze ciepłe
trzeba tam spasowac i domknac obudowe
Dzięki za odpowiedź, jutro będę próbował to zrobić, poinformuję o skutkach. A czy sam filtr przeciwpyłkowy (jeżeli jest zużyty) może mieć jakiś wpływ na to zimne powietrze??
Właśnie próbuje dostać się do filtru i mam 3 śrubki odkręcane od dołu, które wykręciłem i obudowa filtra nie chce zejść. W prawym rogu wieje zimno i chciałbym to wszystko odkręcić tylko nie wiem za bardzo które śrubki trzeba odkręcić. Mogę prosić o jakąś podpowiedź, ponieważ nie chcę czegoś połamać.
Hm..... 3 śrubki kojarzą mi się z wiatrakiem a nie filtrem, żeby wyjąć filtr nie trzeba niczego odkręcać nie licząc metalowej listwy od schowka.
na90% masz otwarty nadmuch w w okolicach filtra przeciwpyłkowego
jak sie tam nie zgra dobrze to zimne leci prosto na nogi z dmuchawy
a to co doleci do nagrzewnicy daje na górze ciepłe
trzeba tam spasowac i domknac obudowe
Mówisz o miejscu pasażera czy kierowcy ?
Szczerze mówiąc rozbierałem ostatnio te okolice :) czyściłem wiatrak i wymieniałem filtr i szczerze mówiąc to nie wiem o co chodzi w tej wypowiedzi. W mojej Hance również w okolicach stóp jest chłodniej niż wszędzie, ale moim zdaniem to raczej niedochodzące ciepło niż dochodzące zimno. Wiadomo że przy podłodze zawsze jest zimniej. Przy puszczeniu nawiewu na nogi u mnie grzeje troszkę poniżej kolan w górę, za to pasażer, jeśli nie wsadzi nóg bardzo głęboko, odczuwa ciepło na stopach.
waha22 - poszukaj na forum instrukcji odgrzybiania klimatyzaji, tam jest ładnie napisane jak dostać się do wiatraka i filtra przeciwpyłkowego.
Pozdrawiam
witam,
chciałem się podipiąć
jest totalnym laikiem, moze ktos zrobic zdjecie co zrobic
ostatnio 4 godziny odmrazalem nogi po przejechaniu 100km...
fly
na rysunku zaznaczyłem miejsca łaczeń tunelu wentylacji i ogrzeewania
jeżeliw tych miejscach jest cosś żle zestawione, szpara jakaś, cos niedokładnie złożone lub brakuje jakiejs czesci to bedzie własnie wiało i mroziło nogi
http://img4.imageshack.us/img4/6692/beztytuudi.th.jpg (http://img4.imageshack.us/i/beztytuudi.jpg/)