PDA

Zobacz pełną wersję : Luz sprzęgła.

kopatshu
25-01-10, 13:58
Jest problem. W te mrozy doszło do dziwnej awarii. luz jałowy jest prawie do samej podłogi, zostało ze 2 cm oporu może. Sytuacja pogarasza się w czasie jazdy, czasem luz zwiększa się do samego końca tak, że biegu nie da się zmienić. Jedynie co daje się zrobić w tej sytuacji to kopnąć paredziesiąt razy pedał wtedy się polepsza i chociaż daje się bieg zmienić choć i tak nie za każdym razem.:(

JulekCIVIC
25-01-10, 15:09
moze masz kiepski plyn w ukladzie sprzegla i w te mrozy ci cos nie stroi, lub cos z wysprzeglikiem, przecieku nie ma zadnego? albo odpowietrzyc uklad..

kopatshu
25-01-10, 15:17
hmmm. trudno mi stwierdzić. wczoraj nawet specjalnie słomką z mc donalda odessałem stary płyn ze zbiorniczka i dolałem świeżego, żadnych zmian.

AdamCIV
25-01-10, 16:08
hmmm. trudno mi stwierdzić. wczoraj nawet specjalnie słomką z mc donalda odessałem stary płyn ze zbiorniczka i dolałem świeżego, żadnych zmian.
Najlepiej wymienić cały płyn. Wymiana w samym zbiorniczku niewiele da, bo zużyty płyn i tak zostaje przy wysprzęgliku. A tam jest najbardziej zasyfiony.

Sprite
25-01-10, 17:51

a odpowietrzyłeś układ po tym zabiegu?

O tu masz dokładnie co i gdzie. Odpowietrzasz dokładnie tak jak układ chłodzenia...

http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-ZFKZUWX6.jpg

kopatshu
25-01-10, 19:50
dzięki bardzo. jak już zrobie cały zabieg to się wypowiem.:)

airman
25-01-10, 20:04
Odpowietrzasz dokładnie tak jak układ chłodzenia...

Raczej jak hamulcowy ...