PDA

Zobacz pełną wersję : Filtr klimatyzacji Civic 2001-2005

Stanley
14-01-10, 15:17
Jeśli ktoś wymieniał ten filtr - proszę napisać gdzie go szukać, gdzie on się znajduje?

dberk
14-01-10, 15:31
za schowkiem od strony pasazera.
sa tam dwa oddzielne filtry(jeden obok drugiego)

Stanley
14-01-10, 20:12
Znalazłem za schowkiem po jego odchyleniu, ale tylko jeden. Filtra oczywiście nie było, ale widocznie poprzedni właściciel chciał "zaoszczędzić" przed sprzedażą. Dodam, że Civic jest z 2004 roku po liftingu, wersja Sport 3D. I teraz już nie wiem gdzie szukać tego drugiego. A może jest tylko jeden w tej wersji. Dodam, że dzwoniłem do serwisu, ale też nie wiedzieli i poradzili przyejchać, to "obadają". Jak zwykle....Radźcie panowie: dokupić ten jeden czy nadal poszukiwać drugiego?

KUBI2410
14-01-10, 20:30
otwór jest wielkości jednego filtra wyjmuje się pierwszy a potem z prawej strony przesuwa się w lewo drugi
na raz obydwu nie da się wyjąć

_reggie_
14-01-10, 21:05
tak jak napisał KUBI2410 no i oczywiście są dwa filtry w sumie takie same :D które dopiero dają całość
a poprzedni właściciel może nie chciał przyoszczędzić, tylko chciał mieć silny nawiew cały czas i filtra nie wkładał, a tak to co jakiś czas filtr się zamula i trzeba wymienić i nawiew słabszy się robi; ja też go nie miałem jak kupiłem auto ale koleś od razu powiedział czemu go nie ma...

pozdro :cool:

Leeo
14-01-10, 22:30
Oj tam już się uczepiliście poprzedniego właściciela :P Mi się zdaję, że to Stanley nie zauważył, że ten drugi jest schowany :) Poza tym kupić to by było ciężko, bo przecież musi być w plastikowej ramce. Stanley jak będziesz kupował filtry to pamiętaj, że jedno opakowanie, bo tam są od razu 2 filtry(mi kiedyś sprzedawca zamówił dwa op.) ;) Aaa i dodam jeszcze, że przy zakupie filtrona masz instrukcję wymiany :)

Stanley
19-01-10, 10:23
Drodzy Panowie: pięknie dziękuję, wszystko znalezione, kupione i włożone tam gdzie być powinno.

Snajper_NSK
29-01-10, 10:08
Mam na maxa naiwne pytanie :)
czy boczne strzałki (wskazujące kirunek obiegu powietrza) na tych dwóch filtrach kabinowych powinny byc skierowane ku górze, czy w dół???
Pytam poniewaz wyjmując stare filtry nie zwróciłem uwagi jak byłu zamontowane a na nawych mam jakiś dziwny zapach jak nagrzewnica podgrzewa powietrze.
PZDR

LemonR
29-01-10, 10:32
Strzałki powinny być skierowane w dół.

Snajper_NSK
29-01-10, 11:28
dzięks. też mi tak logika podpowiadała.