PDA

Zobacz pełną wersję : zamarazajace uszczelki drzwi

ligen
29-12-09, 10:37
jak ze nadeszla zima moze podzielimy sie wszyscy swoimi sposobami na zamarzajace uszczelki drzwi przez co pozniej trudno dostac nam sie do swoich Hond.
nie wiem czy w dobrym miejscy zamieszczam temat ale jezeli tak to prosze o sposoby na zamarzajace uszczelki drzwi
moj sposob to wazelina kupowana w aptece. jak dla mnie zdaje egzamin chociaz gdy moja dziewczyna poszla ja kupic to pani dziwnie sie patrzala z usmiechem ze kupuje wazeline heheheheheheehhe
dawajcie sposoby a uda nam sie przetrwac zime bez problemow
pozdro

Zaldier
29-12-09, 10:47
moja dziewczyna poszla ja kupic to pani dziwnie sie patrzala z usmiechem ze kupuje wazeline

Gratuluję bujnej wyobraźni :D Co w tym dziwnego, żeby w aptece kupować wazelinę?

CroX
29-12-09, 11:18
Ja nie myłem samochody w mrozy i nic mi nie zamarza ani nie zamarzało...tak samo nic mi nie cieknie do bagażnika w porównaniu do niektórych :rolleyes:

kierowca66
29-12-09, 13:08
Ja kupiłem preparat do uszczelek firmy Autoland i sie spisuje,nic nieprzymarza.

karpik85
29-12-09, 13:08
Idealny jest Silikon do uszczelek w sprayu, taki z martyną na okładce. Wystarczy tym popsikać po uszczelkach i ja dodatkowo leje to jeszcze do prowadnic szyb. W moim przypadku zero problemów. Kiedyś też psikałem odmrażaczem do szyb. Ale silikon jest lepszy, bo dłużej działa.

marcocivic1
29-12-09, 14:48
Jak kolega wyzej napisał najbardiej idealny jest silicon w spreju zapobiega rowniez trzeszczeniu plastikow i mozna nim przewody zaplonowe i kopułke potraktowac usowa wode. No i łatwy w użyciu.

WaSSIL
29-12-09, 15:14
jw
Silikon w spray'u Sprawdzona metoda od dawna i zero problemów

patryk90
30-12-09, 00:01
a latwo dostepny jestes ten silikon?i ile mniej wiecej kosztuje?

karpik85
30-12-09, 00:54
W większości hipermarketów mają. Cena ok 8-10 PLN.

Nemereth
30-12-09, 02:28
Na Stacjach benzynowych w sezonie też powinien być :)

drypaul
30-12-09, 09:45
Ja mam takie coś do uszczelek z gąbką na końcu butelki, żeby łatwiej było smarować. Kupione za jakieś 10zł w markecie i na razie działa jak trzeba.
Niestety czasem w Solce przymarznie, ale tam są drzwi bez ramek, więc uszczelka styka się bezpośrednio z szybą, a jak szyba wilgotna to przymarza ...

Nemereth
31-12-09, 20:02
W spayu jest coś ala lakier/plastik. Można okleić czybę żeby tym spryskać tylko linie styku z uszczelką.

De facto spotkałem się z tym przy układach drukowanych co ma je zabezpieczać przed wilgocią lub przypadkowym zrobieniem zwarcia. Jest bezbarwne i do szyb może się przydać :P ale to mój wymysł. Chociaż jakby się dobrze równo okleiło szybę to by i wyglądało w porządku a i może by pomogło. Niestety nie testowałem.