PDA

Zobacz pełną wersję : boksowanie kół podskakiwanie

KUBI2410
16-12-09, 11:51
witam mam pytanie czasem jak chcę ruszyć szybko to nie ma problemu idzie z piskiem a czasem jest zjawisko podskakiwania podrzucania przodu jakby szrpania chyba chodzi o to boksowanie czy jest to może normalne, a jak nie to co może być przyczyną

CroX
16-12-09, 12:03
Czasami to kwestia nawierzchni...ja u siebie w EG3 też mam tak że nie raz ruszę z piskiem a nie raz podskakuje...brak przyczepności...kiedyś było pisane na ten temat...to jest tak że przy ruszaniu z piskiem jest jakaś tam przyczepność a tutaj nie i koła podskakuja...mam to samo a zawieszenie i opony/felgi mam wszystko w dobrym stanie :)

Kras
16-12-09, 12:43
Zbyt miekkie (albo naderwane, albo zerwane) poduszki silnika.

KUBI2410
16-12-09, 13:23
poduszki chyba są oki a przednia ta przy chłodnicy wymieniona 2 miesiące temu na nówkę z ASO. Ale sprawdzi się resztę dla pewności.

Leeo
16-12-09, 13:34
a amory?

jacekm8423
16-12-09, 14:21
no u mnie też jest że podskakuje... amorki ok z tego co pamietam... 1 poduszka silnika była w takim sobie stanie może to przez to :/

EFKA5
16-12-09, 14:21
u mnie na śliskim koła boksują, na suchym nie :D

Kras
16-12-09, 14:40
Tez zalezy jak sie ruszy. Na suchym rzadziej bo zeby konkretnie zamielic daje sie duzo gazu. A wtedy mieli ostro, nie lapie nawet minimalnie przyczepnosci wiec nie podskakuje. Na sliskim czesto nawet nieduze dodanie gazu powoduje uslizg, a tez latwiej kolom zlapac przyczepnosc wiec skacze.

Generalnie winowajca sa poduszki silnika, seryjnie miekkie zeby nie telepalo buda od wibracji silnika. Naderwane zwiekszaja objawy, zerwane calkowicie doskonale czuc i bez buksowania :)