Zobacz pełną wersję : Dlaczego zapaliła mi się kontrolka od ABS?
Wczoraj spadł u nas śnieg i z tego względu pojechałem sobie trochę poszaleć na lodzie. Kręciłem się w kółko na wstecznym przy zaciągniętym ręcznym, jak skończyłem to zapaliła mi się kontrolka od ABS, wyłączyłem silnik, uruchomiłem ponownie i dalej się świeciła, potem po około 1,5 m sama zgasła i do tej pory się nie zapaliła czym to może być spowodowane?
Kiedy kreca sie tylko kola przednie (zaciagniety reczny, wizyta na hamowni itp.) komputer rozpoznaje to jako blad (dostaje odczyty z czujnikow od ABS tylko z 2 kol). Zapala sie lampka i ABS przestaje dzialac. Wystarczy wtedy (tak jak z reszta zrobiles) zgasic silnik, odpalic i przejechac pare m. Wszystko wroci do normy.
Pzdr,
T.
Podepne sie troszke pod temat...
Jesli chcialbym wylaczyc ABS wystarczy wyciagnac bezpiecznik? Jak go spowrotem wloze wszystko wroci do normy?
Albo dokładnie tak jak mówi taif. Ja po driftach zawsze się położe wyciągne i włoże bezpiecznik i jest już ok. nie ma potrzeby jazdy bez abs mnie ta lampka zawsze drażniła bo musiałem przejechać niezły kawałek nim zgasła.