PDA

Zobacz pełną wersję : Dlaczego zapaliła mi się kontrolka od ABS?

rafsio
15-12-09, 10:29
Wczoraj spadł u nas śnieg i z tego względu pojechałem sobie trochę poszaleć na lodzie. Kręciłem się w kółko na wstecznym przy zaciągniętym ręcznym, jak skończyłem to zapaliła mi się kontrolka od ABS, wyłączyłem silnik, uruchomiłem ponownie i dalej się świeciła, potem po około 1,5 m sama zgasła i do tej pory się nie zapaliła czym to może być spowodowane?

Gruszka
15-12-09, 14:08
Kiedy kreca sie tylko kola przednie (zaciagniety reczny, wizyta na hamowni itp.) komputer rozpoznaje to jako blad (dostaje odczyty z czujnikow od ABS tylko z 2 kol). Zapala sie lampka i ABS przestaje dzialac. Wystarczy wtedy (tak jak z reszta zrobiles) zgasic silnik, odpalic i przejechac pare m. Wszystko wroci do normy.

Pzdr,
T.

rafsio
15-12-09, 15:25
ok dzięki za info

taif1991
15-12-09, 18:00
Podepne sie troszke pod temat...

Jesli chcialbym wylaczyc ABS wystarczy wyciagnac bezpiecznik? Jak go spowrotem wloze wszystko wroci do normy?

ForestG
27-12-09, 12:39
Albo dokładnie tak jak mówi taif. Ja po driftach zawsze się położe wyciągne i włoże bezpiecznik i jest już ok. nie ma potrzeby jazdy bez abs mnie ta lampka zawsze drażniła bo musiałem przejechać niezły kawałek nim zgasła.