PDA

Zobacz pełną wersję : Światła Mijania - HELP!

Essex
26-06-06, 11:50
Cześć Wszystkim :)
Mam problem ze światłami mijania....
a mianowicie, padają mi 2m przed maska oświetlając droge, i co za tym idzie, dalej nic nie widze....
Nie działa mi elektryczne podnoczenie światel , nie wiem czy silniczek sie spalił czy klosze są nie od tego modelu...
Czy jak ustawie lustra w kloszach, tak żeby świecilo tak jak powinno to czy cos sie stanie?
Czy musze kupic odpowiednie klosze i jechac do elektryka?
Hondke kupiłem 3 dni temu, wiec jeszcze sie z nia zapoznaje ....
Pozdrawiam :)

ppm702
26-06-06, 12:18
możesz ustawić, ale nadal nie będziesz miał regulacji elektrycznej. A czy sa bez regulacji, czy ona jest uszkodzona to na odległość nikt Ci nic nie powie

Rikoo
26-06-06, 12:27
niech jeden z chlopakow z lodzi ci to zobaczy

boomer
26-06-06, 16:53
Mogl pasc silniczek, silniczek mogl wyskoczyc z tych zaczepow ktorymi reguluje, moga byc polamane plastiki ktore tam sobie siedza, mogl puscic caly ten wewnetrzny klosz w lampie. Swiatla napewno masz do regulacji a co potem nie wiem bo jasnowidzem nie jestem.

Essex
26-06-06, 17:05
Ok.. dzięki za chodziaż tyle :)
Jak ktos jest z lodzi, to prosze sie odezwac do mnie na PW albo GG :)

Lechu00
16-01-07, 17:13
mogl puscic caly ten wewnetrzny klosz w lampie.

Witam, dołączam się do tematu. Mnie własnie zauważyłem że klosz wyskoczył na dole z tych zaczepów, jak można to naprawić? Mam nadzieję że wyjęcie lampy nie jest konieczne? I jeszcze jedno - jak wyjąc silniczek od lampy? Przekręciłem ćwierc obrotu - wyskoczył, ale nie mogę wysunąć go całego, ciągnąć go mocniej? Nie chciałbym czegoś urwać. Wyjmował ktoś i miał podobny problem? Proszę o pomoc. Dzięki.
Lechu

RDK
27-03-07, 12:18
odkopię temat bo mam problemy ze światłami :/

Otóż pewnego razu nagle "zabrakło" swiateł postojowych, ale pozostałe wszystko ok. Wczoraj odpalam auto, i co? sprawa wygląda tak:

światła postojowe nie świecą
światła mijania jak włącze to świeci się tylko prawe (lewe zgaszone)
światła długie jak włącze to świeci się tylko lewe (prawe zgaszone)

Dotyczy to tylko przednich swiateł... z tyłu wszystko gra

Czy problem jest po stronie bezpieczników, wiązki, żarówek czy masy nie dostaje gdzieś? :/

wiem że pytanie z dupy :bicie: siedze w robocie i nawet nie mogę sprawdzić innych żarówek :/

Macie jakiś pomysł czy bez elektromechanika się nie obejdzie? :speszony:

Lcfr
27-03-07, 13:09
kurcze.... kiedys slyszalem o czyms podobnym
chyba byla to wina jakiegos bezpiecznika
to bym sprawdzil w 1 kolejnosci

RDK
27-03-07, 13:18
dzis bede trzepał manual i sprawdze bezpieczniki, kupuje żarówki, mam nadzieje że na tym się skończy :/ dzieki za info

[ Dodano: Wto 27 Mar, 2007 ]
Dobra znalazłem rozwiązanie

Jezeli komuś coś takiego by się przydarzyło jak mi

światła postojowe nie świecą
światła mijania jak włącze to świeci się tylko prawe (lewe zgaszone)
światła długie jak włącze to świeci się tylko lewe (prawe zgaszone)

okazało się że zwracie robi przepalona żarówka, co prawda problem rozwiązałem półowicznie, bo postojówek nie mam nadal, ale reszta jest cacy (w ASO mi powiedzieli że postojówek nie ma, ale to wina wiązki, może gdzieś masy nie ma? - jeszcze bede to cwiczył)

Rozwiązanie:

Wymiana żarówek i okazuje się ze działa wszytko wporzadku, bezpieczników nie ruszałem

Pisze żeby inni wiedzieli na przyszłość :hinczyk:

Lcfr
27-03-07, 21:30
okazało się że zwracie robi przepalona żarówka,

no co to jedna mala przepalona zarówka moze zrobic........... :(