PDA

Zobacz pełną wersję : kluczyk - immobiliser?

jureczek
21-06-06, 22:38
Witam!
Mam problem dotyczący kluczyka. Posiadam Hondę Civic 3d 1,4i z 1997r. Jeden z kluczyków niestety nie chce działać, przy próbie odpalenia samochodu włącza się zielona kontrolka kluczyka.
Śmiem sądzić, że to immobiliser..ile kosztuje skopiowanie takiego kluczyka i gdzie to najlepiej zrobić?
Pozdrawiam,

PabloLbn
22-06-06, 07:06
Widze ,ze masz podobny problem ja kupiłem autko z jednym kluczykiem i w dodatku w nie za specjalnym stania i tez musze dorobic. Wczoraj sie orientowałem to nowy kluczyk z zakodowaniem kosztuje przynajmniej u mnie 110 pln. Pozdrawiam ! :)

MartinS
22-06-06, 07:35
w warszawie jest kilka zakładów gdzie dorabiaja klucze z imobilajzerem koszt to od 150-200 pln, wiesz musisz poszukac takeigo warsztatu u siebei w mieście, no chyba że wybierzesz sie do warszawy....

PabloLbn
22-06-06, 08:24
W Toruniu na bank cos takiego masz , podjedz sobie do jakiegos wiekszego marketu np . ja w Tesco patrzyłem . POZDRO !

jureczek
22-06-06, 09:09
Dzięki bardzo za radę i podanie orientacyjnej ceny..poszukam zatem, najpierw w hipermarketach:)
Pozdrawiam

3dan
22-06-06, 14:33
Mam ten sam problem posiadam tylko jeden kluczyk i rowniez miga mi kontrolka kluczyka,to znaczy ze nie dziala mi immobilaizer?? czy poprostu zostal wymontowany???,niestety nie znam przeszlosci mojej hani:(

PabloLbn
22-06-06, 15:36
Ale odpala Ci ?? Jak ci odpala to najprawdopodobniej masz wyciagniety imbilaiser !Bo jak by byl i migał to powinien nie odpalac .. POZDRO!

3dan
22-06-06, 16:43
Tak odpala mi!! a dokladnie z ta kontrolka jest tak,bo wlasnie sprawdzalem po przekreceniu kluczyka zapala sie konntrolka kluczyka(nie mroga) wraz z innymi i po chwili gasnie rownoczesnie z kontrolka od ABS-ow,po wylaczeniu zaplonu miga jeszcze przez chwile.

ToNZi
22-06-06, 19:57
no ja mam dokładnie tak samo :) bez kluczyka z immo nie odpalę ;) chyba odpowiedź już znasz? ;)

KWAQ9
22-06-06, 20:53
Hahaha, ziomy, też mam ten problem bo kupiłem Hanke z jednym kluczykiem i do tego jeszcze immobilizer jest na taśme przyklejony do metalu. Wygląda masakralnie ale jeżdżę bo kasą nie śmierdze na razie. Byłem u geya Matraszka i kolo zagwizdał mi 319zł za dorobienie dwóch kluczyków... Na razie czekam, może znajdę coś tańszego...

Pozdr!

kenny
22-06-06, 22:41
Tak odpala mi!! a dokladnie z ta kontrolka jest tak,bo wlasnie sprawdzalem po przekreceniu kluczyka zapala sie konntrolka kluczyka(nie mroga) wraz z innymi i po chwili gasnie rownoczesnie z kontrolka od ABS-ow,po wylaczeniu zaplonu miga jeszcze przez chwile.
tak ma być :)

PabloLbn
22-06-06, 23:31
Hahaha, ziomy, też mam ten problem bo kupiłem Hanke z jednym kluczykiem i do tego jeszcze immobilizer jest na taśme przyklejony do metalu. Wygląda masakralnie ale jeżdżę bo kasą nie śmierdze na razie. Byłem u geya Matraszka i kolo zagwizdał mi 319zł za dorobienie dwóch kluczyków... Na razie czekam, może znajdę coś tańszego...

Pozdr!
ZIEJA ja tez mam ten sam temat , na tasme izolacyjna sklejony :P polewka tylko ze mi typcio krzykna 140 za dwa kluczi i ze mi gwarancje za to da ... ale narazie z1 kluczykiem pozostane , wydatki niestety !!

3dan
22-06-06, 23:58
Uspokoiles mnie Kenny ,to git,bo nie wiedzialem co jest grane.Przynajmniej to jest oki,bo wlasnie wrocilem i z okna zobaczylem ze w miejscu w ktorym dzis parkowalem jest jajebiscie duza plama wniskuje ze to olej k............ mi wycieka prawdopodbnie skrzynia no w............... sie mozna,jutro umowilem sie z kumplem ktory mi ta Hanie zalatwil ale nie wiem czy moge do niego dojechac (ok 20 km),ale co mam zrobic musze sie tam dostac bo musze mu pokazac co jest grane ale k........... mozna dostac

ppm702
23-06-06, 00:27
3dan, przede wszystkim sprawdź stan oleju.

Jak bedziecie dorabiać i macie AutoCasco to koniecznie zgłoście to ubezpieczycielowi. Przy dorabianiu na kluczyku zostają mikrorysy, które ODPUKAĆ w przypadku kradzieży zostaną wykryte w trakcie analizy kluczyków przez ubezpieczyciela. Taka mała rada i dygresja

KWAQ9
23-06-06, 15:20
ale narazie z1 kluczykiem pozostane , wydatki niestety !!

Rozumiem Twój problem i podzielam go... :)

szpulek
23-06-06, 15:57
witam, a ja mam lepsza opcje, kupilem hanie i oba dzialaly.. nagle pewnego dnia wsiadam do auta i zonk.. tylko miganie zielonego kluczyka.. na szczescie drugi kluczyk zadzialal.. da sie go "zaprogramowac" by znowu chodzily dwa? tak robilem w corsie..
pzdr

minime
23-06-06, 17:33
Jak bedziecie dorabiać i macie AutoCasco to koniecznie zgłoście to ubezpieczycielowi. Przy dorabianiu na kluczyku zostają mikrorysy, które ODPUKAĆ w przypadku kradzieży zostaną wykryte w trakcie analizy kluczyków przez ubezpieczyciela. Taka mała rada i dygresja

Nie rozumiem, dorabiam extra kluczyk i lece do PZU ... ?po co ?
Przeciez jak mi ukradna auto bo np mi buchna kluczyki (nawet ten dorobiony) to dalej mam ten co pokazywalem przy ogledzinach auta (albo 2) i wszystko gra ... tak hipotytezuje sobie ...
pozdr

ppm702
23-06-06, 19:27
czy umiesz czytać ze zrozumieniem? W trakcie dorabiania na Twoim ORYGINALNYM kluczyku zostają mikrorysy, które później ubezpieczyciel jest w stanie znaleźć

qba1983
23-06-06, 23:47
czy umiesz czytać ze zrozumieniem? W trakcie dorabiania na Twoim ORYGINALNYM kluczyku zostają mikrorysy, które później ubezpieczyciel jest w stanie znaleźć
wiesz co tak sie zastanawiam, mowisz mikro rysy?? tylko ze ja na kluczyku mam rysy o grobosci spilki :lol: i ogulnie jest strasznie zjechany, wiec wydaje mi sie ze wykrycie takich mikro rys(przynajmniej u mnie) nie wchodzi w gre :grin:
pozdrawiam

ppm702
25-06-06, 22:02
qba zdziwiłbyś się, co potrafią laboratoria i analizatory laserowe

michu_gno
28-06-06, 12:21
Witam!
To prosze wszystkich o zreasumowanie wszystkiego.
Mam tez jeden kluczyk i to w dodatku jakas podroba tania.

Wkladam kluczyk przekrecam, miga kontrolka z 5 razy, gasnie auto odpalam, przy zgaszeniu to samo, czy tak jest ok, czy ja mam imo tez wyciagniety?
Pozdrawiam

maciass EJ9
26-11-06, 14:41
Siemka Ziomki !!! Mam straszny problem podobny do tego jaki opisujecie. POlega on na tym ze zgubilem kluczyk do hanki :( i niestety zostal mi jeden czarny i czerwony, ale no wlasnie jest ale czarny kluczyk nie pozwala mi odpalic samochodu :( stacyjka normanie sie zapala wskazniki wszystko jest oki a tu zonk anie nie zakreci podejrzewam immob. i tak mysle ze wczesniejszy wlasciciel musial dorobic kluczyk ktory ja teraz zgubilem. Mam do Was ogromna prosbe napiszcie co byscie mi doradzili bo nie moge autem ruszyc a o ile wiem czerwonego kluczyka nie mozna uzywac w sumie nie wiem dlaczego. Musze powymieniac zamki stacyjke nie wiem od czego zaczac i najgorsze ile to bedzie kosztowac. Moze macie jakos rade?? Czekam na Wasza pomoc :grin:

Rikoo
26-11-06, 14:47
jedziessz z czerwonym i czarnym do aso oni przeprogramuja komputer i po klopocie

szpulek
26-11-06, 21:38
jedziessz z czerwonym i czarnym do aso oni przeprogramuja komputer

oczywiscie musisz tez zaciagnac auto..
btw: czy ktos to robil i wie ile to kosztuje w aso?

pzdr

Rikoo
26-11-06, 21:56
btw: czy ktos to robil i wie ile to kosztuje w aso?

do 100zl MAX

..::szczur::..
26-11-06, 22:48
jedziessz z czerwonym i czarnym do aso oni przeprogramuja komputer i po klopocie
a co jesli ktos nie dostal tego kluczyka przy zakupie samochodu?? :(

ToNZi
26-11-06, 22:54
o wlasnie - sam mam właśnie tylko takiego czarnucha ;)

jak go zgubię to będe sobie pluł w brodę na maxa, że nie zrobiłem tego wcześniej - czy jedyna rada to jechać do chłopaków w jakimś zwykłym warsztacie co dorabiają kluczyki i po sprawie?
oczywiscie po fakcie zgłaszanie do ubezpieczyciela o doróbce będzie

Hikiel
15-02-07, 23:56
Witam. Ja mam inny problem ale dosyc podobny do wyzej wymienionych. Chodzi o to, ze mam d15z6 z 99 i kompa do niego ale wiazka jest z 96r i to wszystko chce wrzucic do jajka. I tu jest problem. Da sie obejsc na stale immobilizer? Nie mam kluczyka a kable z wiazki nie pasuja do kompa. Tzn pasuja 2 wtyczki na 3 mozliwe. Slyszalem, ze wystarczy odlutowac jedna kosc z kompai po krzyku. Wie ktos moze ktora to ?Da sie to calkiem obejsc zebym nie mial imm ? Pomozcie ludzie bo mi juz rece opadaja z tym swapem...

Cairo
16-02-07, 17:18
jak dla mnie to jest totalny kretynizm, bo kupując używane auto nie mamy najmniejszej pewnośc, że ktoś przed nami nie dorabiał kluczyków, potem nam kradną furę idziemy po odszkodowanie a tu zonk! Każdy sąd Ci przyzna rację.