PDA

Zobacz pełną wersję : czym zapewnic moc

djinfi
17-06-06, 11:57
oto tak niedlugo wstawie do siebie w bagaznik skrzynie 2x250rms oprocz tego mam juz w przednich drzwiach powerbass ck6 black i wszystko bedzie obslugiwane dwoma wzmakami blaupunk gta470 i teraz mam pytanko bo wole wszystko przygotowac wczesniej niz potem miec jakies zaniki mocy (przygasajace swiatla itp)
1- jaki wstawic mocniejszy (lub inaczej jaki najmocniejszy)akumulator aby wszystko podzwignal bez problemu (prosze o podanie parametrow jakie moja honda moze obsluzyc tzn aby alternator sie wyrabial przy nowym aku.)
2 czy oprocz nowego mocnego aku. to dokupic cos jeszcze aby zapewniac wiekszy doplyw pradu czy wystarczy sam aku.
3 czy zasilanie na dwa wzmaki pociagnac z jednego kompletu kablu od aku i na koncu rozdzielacz na dwa wzmaki czy dwa osobne komplety ciagnac od akumulatora?

z gory dzieki wam za pomoc

ppm702
17-06-06, 12:43
1- jaki wstawic mocniejszy (lub inaczej jaki najmocniejszy)akumulator aby wszystko podzwignal bez problemu (prosze o podanie parametrow jakie moja honda moze obsluzyc tzn aby alternator sie wyrabial przy nowym aku.)
2 czy oprocz nowego mocnego aku. to dokupic cos jeszcze aby zapewniac wiekszy doplyw pradu czy wystarczy sam aku.
3 czy zasilanie na dwa wzmaki pociagnac z jednego kompletu kablu od aku i na koncu rozdzielacz na dwa wzmaki czy dwa osobne komplety ciagnac od akumulatora?
1. jeśli Twój aku jest sprawny to bez sensu wstawiać inny
2. zamiast niego kondensator 1F
3. Jeden zestaw kabli o większej średnicy i rozdzielacze redukcyjne na trochę cieńsze kable

MartinS
19-06-06, 18:07
1. jeśli Twój aku jest sprawny to bez sensu wstawiać inny

skoro ma byc powazna muza to można jakiegos żelowego zapodać.....

2. zamiast niego kondensator 1F
to już chyba eni ma znaczenia

jaki bedzie aku i tak trza dac kondensator

3. Jeden zestaw kabli o większej średnicy i rozdzielacze redukcyjne na trochę cieńsze kable
też tak proponuje....

emg
19-06-06, 19:59
1. np optima, albo jakąś inną zelówkę ceny od 800zł w górę
2. np. drugi akumulator
3. można i tak i tak kable min 20mm2, a jak 1 to min 33mm2

civic45
19-06-06, 22:06
ten wzmak nie jest zbytnio wymagający prądowo jeśli będziesz słuchał w czasie jazdy to kondzio 1F(markowy taki który trzyma parametry) to z zapasem
jeśli na postoju ze zgaszonym silnikiem to zmień aku na większy albo na zel

skoro ma byc powazna muza to można jakiegos żelowego zapodać.....
z tym blaupunktem to chyba poważna nie będzie
żel jeśli słuchanie na postoju