Zobacz pełną wersję : Potrzebuje pomocy przy kołach
dobrze panowie wiec tak mam honde civic 5gen z rozstawem srub 4x100 a podobaja mi sie felgi na 5 srub a tego modelu nie sprzedają na 4 śruby czy jakos sie da to przerobic jak sie da to jak zaznaczam ze pomysły na przerobienie bym prosił takie z zachowaniem zasad bezpieczenstwa żebym nie pogubił kół z góry dziekuje za pomoc
Ps jeszcze bym prosił o podanie tak mniej więcej kosztów takiej przerubki
da sie zakłądając dystanse z innym rozstawem, czy jak to sie nazywa i to jest najtańsza opcja......
od biedy mozna tak zrobic jak pisal Martins
dystans mocowany na 4x100 z otworami na sruby/szpilki na odpowiedni rozstaw na 5 srub
Ja nie jestem zwolennikiem dystansów i wolalbym odpuscic dany wzór felg niz na sile je zakladac
Poza tym nie wiadomo jakie ET maja te felgi, a jak dojdzie dodatkowo dystans, to jeszcze ono sie zmieni i auto bedzie sie kiepsko prowadzic, a w najgorszym wypadku jeszcze kola beda obcierac o nadkola
p.s. Pisz ze znakami interpunkcyjnymi, bo ciezko sie to czyta. Nie wiadomo gdzie opis, gdzie pytanie...
Możesz wsadzić pół zawiechy i piasty od Integry Type R gdyz ona ma 5 śrób. Koszta? sporawe
nie napisal jeszcze jaki rozstaw na 5 srub
nie koniecznie musi to byc felga pod civica, integre itp
kiepsko sprecyzowane pytanie
mozna sobie kupic np fele rh z et 50 np, wtedy dystans bedzie bezpieczny i nic nie powinno sie urwac, dobre dystanse sa drogie, tez chcialem tak zrobic i wstawic fele 5x112 ale mi przeszlo i cierpliwie szukalem 4x100 ;)
tyle tylko ze dystans zmieniajacy rozstaw osi bedzie mial z 20-25mm a felgi z offsetem rzędu 60 nie znajdziesz...
nie napisal jeszcze jaki rozstaw na 5 srub
nie koniecznie musi to byc felga pod civica, integre itp
kiepsko sprecyzowane pytanie
nie pisałem jaki rozstaw bo ten model felgi ma ruzne i najpierw chciałem sie dowiedzieć jak to zrobic a puzniej kupywac wszystko zeby pasowało narazie chciałem sie tylko rozeznac ale mimo wszystko dzięki za odpowiedzi.