PDA

Zobacz pełną wersję : ogrzewanie podczas postoju z wlaczonym silnikiem

action
06-11-09, 09:36
mam hondę po lifcie moje pytanie brzmi czy jak macie rozgrzane silniki, znajdujecie sie na postoju i macie włączone ogrzewanie czy leci wam ciepłe powietrze?? ja mam taki problem ze jak stoję i włączę ogrzewanie to cieple nie leci dopiero podczas gdy jadę cieple powietrze zaczyna lecieć. Proszę powiedzcie jak jest to w waszych autkach.

kalla_fiore
06-11-09, 10:29
po rozgrzaniu hani to czy stoję czy jadę to ciepełko leci :)

booltazar
06-11-09, 12:32
co znaczy wlacone ogrzewanie?
pokretlo od wentylatora w pozycji od 1-4 ?

action
06-11-09, 14:33
co znaczy wlacone ogrzewanie?
pokretlo od wentylatora w pozycji od 1-4 ?

tak to oznacza wlaczone oraz pokrętło od temperatury tzn. jest ma maxa na czerwonym polu

booltazar
06-11-09, 15:03
hmmm,
tzn. krecisz pkkretlo od wentyla na 4 i nie dmucha, zaczynasz jechac i dmucha
N
NIe odbiegajac od pytanie u mnie po wlaczeniu dmucha niezalznie od tego czy stoje czy jade.
over.

action
06-11-09, 15:36
chodzi o to ze dmucha caly czas tylko jak stoje nie dmucha cieple powietrze tylko letnie, jak zaczynam jechac to dmucha powietrze gorące.

booltazar
06-11-09, 15:39
nie ma to u mnie znaczenia (postoj /poruszanie), lub nie zauwazylem roznicy

ikam
27-01-10, 15:46
Tez tak mam i nie wiem co to. Muszę dodać gazu albo ruszyć to zacznie dawać ciepłym. Civic 2002 sedan

action
27-01-10, 23:17
dolej plyn chlodniczy i problem rozwiazany

offgan
28-01-10, 08:59
witam, nie chciałem zakładać nowego tematu wiec sie tu podepne,
mam taki problem że u mnie dmucha ale tylko na te boczne nawiewy, na szybe oraz ten nawiew na konsole przestał dmuchać, nie wiem czym to może być spowodowane, ale wcześniej wszystko bylo ok. niezależnie jak ustawie dmuchanie (w jaka pozycje, szyba czy nogi) to i tak tylko te boczne nawiewy dmuchaja. Ktoś miał ten problem ? i wie jak go rozwiązać ?

bcn
28-01-10, 09:31
moze sie kanal porzypchal, bo te nawiewy sa zawsze otwarte. a jak klime wlaczysz, to dziala wszystko? masz manuala czy klimatronika? jesli manual, to sprawdz podlaczenia pokretla - czasami lubi sie ten pasek zsunac i nie wszystkie pozycje moga dzialac. U mnie np spadl pasek z ppokretla od temperatury

offgan
28-01-10, 10:28
Tak się stało, ta linka się odczepiła poprostu, chyba od szybkiego krecenia tym sprzetem. Tak wogole jeśli ktoś by szukał tej linki od regulacji kierunku nawiewu to jest za schowkiem po lewej stronie.