PDA

Zobacz pełną wersję : Czy radio Pioneer z USA będzie działać w Polsce...??

okeciak89
20-10-09, 13:32
Zastanawiam się czy nie sprawidz sobie takiego radia http://cgi.ebay.com/AVH-P5100DVD-PIONEER-7-DVD-AVH-P5100-DVD-BRAND-NEW_W0QQitemZ280396461178QQcmdZViewItemQQptZLH_Def aultDomain_0?hash=item4148ee747a i pytanie jest takie... Czy to wszystko będzie działać jak należy w moim EP3. Czy ktoś już kupował radio z USA. Z góry dziękuje za odpowiedz.

djibiza
20-10-09, 15:54
Radyjko będzie śmigać, ja mam radio JVC z Canady i wszystko OK, tylko problem jest w falach radiowych, np. radio ESKA czy RMI nie odbiera bo fale są nieparzyste tj: 92,9 93,1 93,3 itd :D kwestia przestrojenia, koszt około hmmm 80zł

Kosciech
20-10-09, 20:05
Po pierwsze to nie będzie działać dvd tak jak nalezy. bo w stanach jest inny system nagrywania płyt i taki odtwarzacz będzie odtwarzał tylko płyty nagrane w amerykańskim systemie. Po drugie to radio nie ma rds'u jak każde ze stanów, po trzecie ma amerykańskie zakres częstotliwości więc nie odbiera wszystkich europejskich (Polskich) stacji radiowych a przestrojenie może okazać się niewykonalne. Przerabialiśmy temat przestrojenia takiego sprzęta pioneera jakieś pół roku temu i się okazało, że niestety jest to niemożliwe bo wymaga wymiany procesora, który jest z kolei niedostępny od tak na rynku a przez serwis to wiadomo że nieopłacalna sprawa. Nie wiem jak wygląda teraz sytuacja, może coś się zmieniło i przestrojenie jest możliwe. O braku europejskiej gwarancji to już nie wspominam ;).

ygor
20-10-09, 20:17
najlepiej sprawdz instrukcje amerykanska, z jakim skokiem czestotliwosci wyszukuje/odbiera radio oraz w jakich formatach odtwarza , byc moze ten model ma opcje aby sie p[rzelaczyc na europejski system , niektóre Alpinki to mają i radio dziala (bez rdsu) byc moze w tym pionku tez jest taka mozliwosc...

Kosciech
20-10-09, 20:37
nie ma takiej możliwości

okeciak89
20-10-09, 21:02
no to lipa bo cenka jest *****ista i radyjko zreszta te. w PL trzeba za takie ze 3k :/ także jak widze temat do przemyslenia. Dzieki wielkie ale jak ktos sie znajdzie kto przerabial moze identyczne radyjko niech pisze. Pozdrawiam.