PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny problem!!!!

reso33
26-05-06, 00:23
Witam właśnie dzisiaj nabyłem nową hondę 95, 1,4 wszystko gra bez zarzutów tylko jest jeden mały problem niby ma centralny a nie działa.....koleś stwierdził że bateria siadła, ale jak wymieniłem to i tak lipa nic nie działa.....ma ktoś może jakieś pomysły co i jak z góry dzięki 8)

Furious
26-05-06, 00:25
a kluczykiem zamykają sie wszystkie drzwi?

reso33
26-05-06, 11:26
No właśnie się zamykają czyli generalnie jest

tomekk
26-05-06, 11:36
A nie masz drugiego pilota do sprawdzenia? Może to jego wina? Wygląda na to, że sam mechanizm w porządku. A jeśli to nie kwestia pilota, to podjedź do kogoś, kto się tym zajmuje, co by rzucił okiem na centralkę :)

reso33
27-05-06, 22:30
No będe musiał tak zrobić bo już mnie zaczyna to wkurzać.....a jeszcze jedno wiesz może od czego jest taki mały zbiorniczek koło płynu hamulcowego nie mam pojęcia od czego myślałem że od abs ale chyba nie...nie mam drugiego więc lipa

siemaR
27-05-06, 23:43
Zbiorniczek jest do sprzęgła, w sprawie centralnego nie ten dział - jak się alarm włącza z tego pilota, a tylko nie działa centralny to napewno nie jest wina pilota.

ppm702
27-05-06, 23:51
dział już dobry. Sprawdź drugiego pilota, a jeśli to nie pilot to sprawdź połączeie między alarmem, a modułem centralnego zamka

TDP
28-05-06, 22:00
ja obstawiam na takie coś - masz centralny zamek i masz alarm

ale pilotem nie zamknięsz drzwi - brak modułu ... ja tak miałem u Siebie na samym początku ...

zawitaj do mechanika elektryka 20 min i gotowe odrazu potypaj o domykanie szyb o ile masz elektryczne

reso33
28-05-06, 22:16
Posiadam tylko jeden komplet kluczy tzn: jeden oraz nie posiadam alarmu, najzabawniejsze jest to że jak otwieram drzwi od strony kierowcy to od razu sie otwieraja tez od strony pasażera , a jak zamykam to niestety nici....nie ma już tej zależności

ppm702
29-05-06, 10:11
rozpięty kabelek od zamykania - nic wielkiego

reso33
29-05-06, 22:28
No jak się ktoś zna to nic wielkiego to prawda.....a jak to naprawić???a raczej w którym miejscu

ppm702
29-05-06, 23:03
a w którym miejscu to przegladnij wiązkę - nikt roentgena w oczach nie ma, a już tym bardziej na taką odległość ;)

zapala
31-05-06, 23:07
sie dolacze z pytankiem w czym tkwi problem w mojej hanii, jest centralny otwieraja sie drzwi kierowcy i pasazera a zamykaja tylko kierowcy ...?? :|

sailence
31-05-06, 23:32
źle wyregulowane cięgno w drzwiach pasażera, musisz zdjąć kokpit i dobrać się do zamka, przesunąć 'łapkę' cięgna od centralnego zamka w odpowiednią stronę (powinno wystarczyć 5mm)

Skizar
16-06-06, 19:34
ja sugeruje jeszcze jedno :) Tylko nie smiejcie sie bo u mnie tak bylo :P

jak wszystko zawiedzie to odlącz radio z kostki i zobacz czy nie masz połączonego kabla zasilania radia z zasilaniem po stacyjce. Ja jak zakupiłem swoją hondzię to jak wymieniłem radio to się zdziwiłem że mi nie działa central z pilota. Już byłem skłonny sądzić że w starym radiu był odbiornik centrala, ale następnego dnia wyciągnąłem to radio na które wymieniłem i sprawdziłem czy działa bez wsadzania tego starego i działało. Taki bez sens ale jak miałem skrosowane dwa kable z zasilania żeby radyjko grało bez kluczyka to central nie działał :P

Pozdrufka :P

skopik
13-02-07, 18:34
Spróbuj rozebrać pilota i przelutuj diody nadawcze (kosztuja grosze w sklepie elektronicznym). U mnie pomogło