PDA

Zobacz pełną wersję : podłączenie radia problem z światłami postojowymi

bagir
06-10-09, 21:40
Witam, przeszukałem chyba całe forum i nie znalazłem niestety odpowiedzi na moje pytanie, a więc do rzeczy:
Miałem podpięte radio, ale zapragnąłem je zmienić i niestety nie wyszło to na dobre, po wyciągnięciu radia i próbie podłączenia drugiego do +12 nic się nie dzieje ... zarówno gdy podłączam stare radio które już działało jak i nowe ... od razu mówię, że bezpieczniki są w porządku bo sprawdzałem, ale pojawia się kolejny problem gdy oprócz +12 podłącze mu uziemienie - wtedy zapalają się światła pozycyjne ... macie Panowie jakieś pomysły co może być skopane :/? z góry wielkie dzięki za pomoc

daromc
06-10-09, 22:37
do radia dochodzi
+12
+12 po zapłonie
+12 podświetlenie
radia przeważnie mają tak samo rozmieszonepiny ale zadarzają się odchłki od reguły.
pewnie jest coś namieszne...
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/ zakładaka prywatn e >> kablomania

bagir
06-10-09, 22:43
jutro może wykonam jakieś zdjęcia jak to wygląda bo bez tego chyba będzie ciężko to przekazać :/ najgorsze jest to, że w piątek mam daleką podróż a bez radia to jak bez ręki :/ :P pzdr postaram się jeszcze jutro popatrzeć czy coś nie jest namieszane jeszcze, btw sprawdzałem te kabelki pod miernikiem i jest napięcie bez i przy zapłonie, ale tak jak już pisałem wcześniej po podłączeniu radia włączają się światła i radio ani drgnie :) ...

kenny
07-10-09, 10:40
skad było wziete zasilanie radia?

skolopendra
07-10-09, 10:44
pewnie nie podłączyłeś 2 go + w zasilaniu radia

bagir
07-10-09, 11:02
skad było wziete zasilanie radia?

zasilanie radia wzięte było z takiego gniazda nad bezpiecznikami - było jakoś na "dziko" podłączone :) ale dzisiaj postanowiłem sprawdzić orginalną kostkę hondy i tam też jest zasilanie, takze ona też jest podłączona po próbie podłączenia kabelków od radia do tej kostki radio ruszyło :) więc uważam że temat do zamknięcia :) dzięki wielkie Panowie za pomoc :) daromc ta strona mi pomogła :) dzięki wielkie :) masz piwo u mnie :P