PDA

Zobacz pełną wersję : szumiace lozyska a straty mocy

winre
06-10-09, 18:58
Szukalem juz troche na forum i czytalem ale konkretnej odpowiedzi nie ma na ten temat

Otoz scigalem sie ostatnio z hb 5gen d13b2 ze zmienionym walkiem, ja mam d15b7 coupe tez 5gen
I przegralem nieduzo ale przegralem
a jadac z coupe 5gen d15b7 przegralem o ok 4 dlugosci...
Czemu moje nie jezdzi...
Otoz obwiniam troche lozyska w skrzyni
ja u siebie wyraznie slysze szumy po zdjeciu nogi ze sprzegla

I stad moje pytanie czy lozyska szumiace w skrzyni moga powodowac straty w przeniesieniu na kola?? i jak to jednoznacznie stwierdzic aby nie remontowac skrzyni skoro to moze byc cos innego...
Pozdrawiam i dzieki za odp

kenny
06-10-09, 20:47
ja u siebie wyraznie slysze szumy po zdjeciu nogi ze sprzegla

łożysko oporowe przy sprzęgle

I stad moje pytanie czy lozyska szumiace w skrzyni moga powodowac straty w przeniesieniu na kola??

szukaj innej przyczyny

luzik
07-10-09, 07:16
U mnie łożyska w skrzyni hałasują jak diabli i jakoś nie odczułem straty mocy.Co najwyżej stratę pewności siebie bo przypadkiem skrzynia może mi się gdzieś na drodze sypnąc :p Szukaj dalej

skolopendra
07-10-09, 08:27
I stad moje pytanie czy lozyska szumiace w skrzyni moga powodowac straty w przeniesieniu na kola??

:D poważnie pytasz ? :D

Czemu moje nie jezdzi.

poszukaj setki tematów

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=6430&highlight=brak+mocy
i inne

winre
07-10-09, 09:00
wszystko reszta jest w 100% ok. silnik wcale nie bierze oleju odpala na dotyk latwo sie wkreca na obroty. Dzieki za pomoc z tym ze juz teraz nie wiem czemu jest wolniejsze od innych...

RICHARD
07-10-09, 17:31
sprawdź sprzegło albo może masz liche opony

kluczykpl
07-10-09, 20:12
a moze łacznik (kierownik) nie ogarnia szybkiej zmiany biegow itd ?

Misiekemeryt160
07-10-09, 20:15
łożysko oporowe przy sprzęgle

szukaj innej przyczyny

po puszczeniu pedału sprzęgła to słychać te na wałku sprzęgłowym w skrzyni. Oporowe to słychać gdy wciśniemy sprzęgło- bo to właśnie wtedy ono pracuje.

kenny
08-10-09, 00:37
po puszczeniu pedału sprzęgła to słychać te na wałku sprzęgłowym w skrzyni. Oporowe to słychać gdy wciśniemy sprzęgło- bo to właśnie wtedy ono pracuje.

w sumie racja :o

tony_bf
08-10-09, 11:30
.