PDA

Zobacz pełn± wersję : Dziwne stuki w zawieszeniu??

kubaszow
02-10-09, 21:03
Witam

Auto Civic coupe VI ,twarde zawieszenie.
Od pewnego czasu przy wjezdzie na brukowa droge przy skreconych kolach w prawo ( w lewo chyba tez lekko) cos puka w przednich kolach, nie wiem co to moze byc? Cale zawieszenie sprawdzone na stacji diagnostycznej- wszystko ok! Jest mały luz na maglownicy ( sucha nic nie cieknie) i koles mowil ze to nie ma prawa tak pukac.I przy kreceniu kolami na wylaczonym silniku nie slychac stukow.
Slychac to tak jakby cos w kole bylo poluzowane,kolo podskakiwalo na nierownosciach i o cos pukalo?
Ma cie jakies pomysly??

djj4ck
05-10-09, 08:23
sprawdĽ póło¶ki i przeguby. może jeden z nich jest juz nieĽle wyrobiony, zwróć uwagę na przeguby wewnętrzne. mialem podobnie, ale u mnie dzialo sie to przez krzyw± ławę, jak ni± wymienilem i wymienilem póło¶ki z przegubami to wszystko ustało :)

Smolar
08-10-09, 19:29
Ja na Twoim miejscu bym sprubowal podkrecic troche srube regulacyjna przy maglownicy(ale ktos kto sie zna,bo jak za mocno dokrecisz to Ci kiera nie bedzie sama odbijac:) ) u mnie tez niby bylo si,a dalej pukalo wlasnie na bruku najbardziej to bylo slyszalne..zmienilem mechanika machnal kluczem 2razy i po halasie:)

Yrek
21-10-09, 00:02
Ja też miałem dziwne stuki, sprawdzałem zawiechę, szukałem luzów
koniec końców okazało się że stuki były na zacisku hamulca, co¶ nie tegez po wymianie klocków

Rozebrałem, poskładałem i cisza aż miło.