PDA

Zobacz pełną wersję : Brak pozycyjnych z tyłu / kolory przewodów w przeciwmgielnych tylnych

shout
22-09-09, 13:31
Witam,
Mam mega problem...Odkąd zdjąłem deskę rozdzielcza w moim ej1 i załozyłem ją z powrotem zaczął się problem...podłączyłem wszystkie przewody jakie tylko były tak jak podpiete były poprzednio...i wszystko działa poza światłami pozycyjnymi z tyłu :/ jedyne czego nie mam połączonego to przycisk od przeciwmgielnych tylnych bo miałem jakoś namodzone i zaklejone przewody...taśma się rozkleiła i kable się pomiesząły, a ja nie wiem teraz w jakiej kolejności należy je podłączyć :(

Czy jakiś dobry chochlik mógłby wyciagnąć przycisk od przeciwmgielnego i cyknąć fotkę, albo napisać po kolei jakie kolory kabelków trzeba wpinać?

Z góry dzięki za pomoc

shout
23-09-09, 13:56
nikt nie wie co może być przyczyną że tylko pozycje z tyłu mi się nie świecą?
Przyczyną może być brak podpiętej kostki swiatła przeciwngielnego tylnego z którego wychodzi 5 kabelków?

teraz to już jest w ogóle kicha...zmieniłem z tyłu zarówkę na chwile na inną i popi%^&ło się wszystko na dobre:
-lampa prawa przednia mijania przestała działać (długie działają)
-nie ma kierunkowskazów, nie wyskakuja nawet na licznikach (a przy awaryjnych działają)
-nie świci się kontrolka silnika, kontrolka zaciągnietego ręcznego i nie zapiętych pasów
-z tyłu wsteczne przestały działać, mam tam juz tylko hamulec.

wszelkie diagnozy mile widziane...