PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z gazem na wolnych obrotach

Red Devil
13-09-09, 15:43
Witam, jestem nowy i jeszcze nie bardzo umiem sie w tym wszystkim odnaleźć.
Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże. Mianowicie mam problem z gazem w mojej Hondzie Civic Vgen 1,3l 94r.
Gdy jadę na gazie i wrzucam na "luz" auto blokuje sie na 2/2,5 tys obrotów jeśli dodam gazu wskazówka obrotomierza podnosi sie i spada następnie do 900tys. Byłem z tym problemem u gazownika i powiedział, że to wina zaworu. Kazda mi go wymontowac, wyczyscic i zamontować z powrotem. Oczywiście tak zrobiłem, ale problem się powtarza. Acha dodam jeszcze, że auto na benzynie pracuje pięknie równo i nie ma mowy o takich problemach, problem pojawia się tylko na gazie. Proszę o pomoc bo nie wiem co mam wymienic i ile to moze kosztować.

maly2575
13-09-09, 17:27
Poczytaj sobie może to Ci pomoże http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=29897

yautja
13-09-09, 17:58
Odłącz wtyczkę od silniczka krokowego.
Docelowo powinno to być zrobione przekaźnikiem i podczas pracy na LPG powinien być on odłączony.

Red Devil
14-09-09, 16:11
Dzisiaj byłem u gazownika. Powiedział, że to prawdopodobnie wina drugiej przepustnicy (faktycznie kiedy wsadził tam rękę i poruszał obroty momentalnie spadły) Tak więc to raczej wina drugiej przepustnicy która prawdopodobnie sie nie zamyka/otwiera do konca. Czy to na pewno wina gaznika?? Bo mi sie wydaje, że gdyby to była wina gaznika to samo działo by sie na benz.
Znowu z innego zrodła słyszałem ze to mogą być membrany w regulatorze. Także sam juz nie wiem co jest przyczyna.