PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc w audio

Zdzisio.pl
13-09-09, 00:18
witam
chciałem coś zrobić z moim audio w 5g hb żeby to wszystko jakoś grało w miare ludzko (ale tylko w miare :p... nie chce sprzętów za półowe wartości mego samochodu). Aktualnie mam radyjko sony, 2 głośniki 165mm blaupunkta 3-drożne w wygłuszonych drzwiach i 2 jajka w półce 2 drożne blaupunkta 5x7". Jak wiadomo głośniki w półce to skopany pomysł, bo mam scene z tyłu i szkoda mi dawać głośniej gdy mam pasażerów na tyle. Pozatym ostatnio jeden zaczął gdzieś zgrzytać i odłączyłem tył... Sprawiłem już sobie półeczke bez dziur i mam do wykorzystania jakieś 400zł... Niewiele ale też dużo mi nie trzeba... aby czysto, bez trzasków i troszeczke basu. Myślałem nad jakimś niewielkim wooferem (20cm?) w kole albo na bocznej ściance bagażnika, bo przestrzeni w bagażniku i tak niewiele więc i z tym musze oszczędnie. No i ewentualnie gwizdki w słupki. Głośniki w drzwiach bym zostawił, jedynie odpuściłbym im granie niskich tonów, żeby mi zamki w drzwiach nie dzwoniły :p wiem, że płyta osb to słaby materiał ale mam go pod dostatkiem i moge dać ściany grubości jakiej tylko będzie trzeba.. kapitał i tak mizerny a mdf drogi :). moge też wykożystać do tego drewno dębowe, bo ponoć się nadaje. Tyle mam i tyle pragnę :D Macie jakieś propozycje, opinie, porady, zdjęcia z ciekawą zabudową bagażnika? Nie wiem jak to zrobić żeby było ok i żebym wciąż miał ten bagażnik i mógł cieszyć się przyjemną muzyczką :)
Proszę o pomoc :)
Pozdrawiam

ps. może coś z małych aktywnych...? widziałem takowe w aluminiomych konsrukcjach...

nikt nie jest w stanie mi pomóc?