PDA

Zobacz pełną wersję : Hałas dochodzący od paska rozrzadu

dejvt
07-05-06, 11:20
Witam niedawno wymienialem pasek.. Przejechalem na nowym okolo 50km. Był o 1 ząbek zle załozony wiec pojechalem aby mi to poprawili (samochod stracil moc, szarpał lekko jak stałem oraz głosno chodzil silnik). Przejechalem na własciwie zalozonym okolo 900km. Teraz od jakiegos czasu silnik chodzi tak samo głosno jak w czasie gdy pasek byl źle zalozony i dochodzi lekki hałas z okolic miejsca gdzie umiejscowiony jest pasek. Samochod nie stracil mocy ani nie szarpie wiec napewno nie przeskoczył o 1 zabek (nie wiem czy to w ogole mozliwe).. Gdy stoje w miejscu mam okolo 1500 obrotów.

tomekk
07-05-06, 11:49
Na początek reset:)
A wymieniany to był sam pasek, czy cały rozrząd?

dejvt
07-05-06, 11:53
Wymienialem pasek, napinacz, oleje filtry (powietrza paliwa oleju) JAk sie robi reset (pewne to banalne ale nigdy nie grzebalem przy samochodzie) a co inni mysla ?

Dzida
07-05-06, 12:25
A co ma reset do tego? :O

Co do resetu, nie powiem. Było 46 razy.

tomekk
07-05-06, 13:39
A co ma reset do tego?

A to ma do tego, że są problemy z wolnymi obrotami i jak pewnie zauważyłeś (bo ostatnio takich spraw od groma), wielokrotnie reset załatwiał spawę. Sęk w tym, by zacząć od rzeczy najprostszych - a nuż pomoże :)
Pewnie, że może to nic nie pomoć w sprawie rzekomego "dziwnego hałasu" dobiegającego z okolic paska, ale to może być tak samo jak z tym, że auto "samo" jechało na luzie... :roll:

JAk sie robi reset

Nie osłabiaj proszę. Odrobina chęci i wszystko będziesz wiedział - SZUKAJ!

Tian
08-05-06, 09:28
Witam, mialem ostatnio wymieniane pierscienie, panewki i rozrzad. po przejechaniu 10 km, słyczhe świerszcze pod maska , zagładam nic nie widac - mysle obie za słabo naciagniety pasek od alternatora. po kolejnych 30 zartzymuje sie a tu obudowa od rozrządu stopiona bo pasek sie zsunął i tarł o obudowe, gasze i holowanko ko pana tadka. rozkreca, patrze a ty pasek w połowie kólek :( masakra, pozatym silikon pod pokrywa zaworową w ilosciach takich ze kanaliki olejowe moga sie pozapychać, az sie boje co jest głebiej. jak sie spztaem cyz ta obudowa moye yostac y dyiurami odpowiedyial ye nie ma prolemu zenic sie nie stanie :). Mysłałem ze zaje.. chłopa....
reasumujac,

Odradzam zakład mechaniczny w cze-wie przy ul. koscielnej - partacz jakich mało niech naprawia komarki i maluchy

reser kompa: http://www.hondapl.org/samodiagnostyka/samodiagnostyka.html
punkt 4.6

dejvt
08-05-06, 10:39
Reset kompa nic nie dal :( Silnik chodzi jak traktor i co jakis czas slychac hałas od paska rozrzadu. Wczesniej chodził tak samo (przed poprawieniem paska) - pasek byl zle zalozony ale jeszcze do tego szarpało teraz chodzi głosno ale nie szarpie... czy przyczyna moze byc pasek ?