PDA

Zobacz pełną wersję : mokra podsufitka po deszczu :(

sote
13-08-09, 22:50
witajcie,
2 tyg temu mylem myjka cisnieniowa autko i po tym myciu zauwazylem ze naroznik podsufitki,
zaraz przy slupku pasazera z przodu jest wilgotny. Ostatnio troche padalo i znow podsufitka
zamokla troche (mniej wiecej tyle co zaznaczylem na fotce na czerwono)
http://img146.imageshack.us/img146/4213/zaciek.jpg

Odwiedzilem wczoraj firme ktora zajmuje sie szybami, koles zdjal plastik ze slupka,
poogladl, pozagladal, podmuchal sprezonym powietrzem od srodka a na zewnatrz polewal woda z plynem.
Zadnych nieszczelnosci nie wykryl :(
Dzisiaj bylem w innej firmie i tam tez powiedziano mi ze trzeba podmuchac i poszukac nieszczelnosci.
Od slowa do slowa i facet powiedzial ze kiedys mieli tez civika ale wczesniejszy od mojego model,
ktoremu wklejali szybe i przyjechal z reklamacja ze mu cieknie, okazalo sie ze szyba byla wklejona ok
a cieklo gdzies niby na laczeniu karoseri ponad przednia szyba.

Auto kupilem troche ponad rok temu, przyjechalo z Wloch, bylo sprawdzane w ASO i wszystko ok,
koles od szyb tez stwierdzil ze szyba oryginalna...
Pytalem o koszt, to powiedzial ze w najgorszym wypadku bedzie trzeba szybe wyciac i osadzic od nowa
i to bedzie okolo 300PLNow... a jesli tylko uszczelnienie to +-50PLN.

Mam nadzieje ze szybko zlokalizuje usterke bo jesien wielkimi krokami sie zbliza a nie chce wilgoci w aucie:(

Czy ktos spotkal sie z czyms takim moze? Jesli tak to jak sobie poradzil.

z gory dzieki za pomoc ;)

tomkos
14-08-09, 10:57
mam to samo:mad: i nie wiem co jest. Moze to wina szyber dachu?? bede sprawdzal szczelnośc i odprowadzanie wody przez kanaly.

sote
16-08-09, 21:45
tomkos ale ja nie mam szyberdachu ;)
gdybym mial to najpierw tam bym szukal przyczyn ;)

tomkos
19-08-09, 14:09
czyli szyber odpada, w takim razie postaram sie uszczelnic szybe przy slupku pasazera, jak to zrobie jeszcze nie wiem :rolleyes: ale jak tylko ogarne sprawe i przetestuje zdam relacje.

Pozdrawiam

tunczyk
12-10-09, 21:12
Witam

mam to samo

Sote udało ci się rozwiązać problem?

Pozdrawiam

tomkos
21-10-09, 08:15
Witam

I jak Panowie w temacie mokrej podsufitki, zaczęło lać i wydaje mi się że jest coraz gorzej. Próbowałem sam uszczelnić (uzupełniłem silikonem puste przestrzenie pod uszczelką na rogu słupka przedniego oraz dachu), ale nic to nie dało jak widzę. A jak u was sytuacja??

Pozdrawiam
Tomek

tunczyk
25-10-09, 22:37
Witam

U mnie problem już rozwiązany niestety musiałem wycinać szybę i wklejać od nowa ale pomogło w 100%

Pozdrawiam

Pablo33
26-10-09, 09:44
Witajcie
U mnie ciekło z nad uszczelki drzwiowej i leciało w stronę szyby czołowej i na podsufitkę. Może tam warto sprawdzić. Jeśli okaże się ze z pod uszczelki - wystarczy opuścić śzybę i dosłownie dogiąć z wyczuciem ramę do środka autka. Mija jak ręką odjął
Pozdrowienia

gregor1230
27-10-09, 22:15
Witam. To mój pierwszy post :). Miałem ten sam problem. U góry pod takimi ozdobnymi uszczelkami na dachu jest zgrzewana blacha i taki kit uszczelniający. U mnie tak jakby się wykruszył kij go wie co się stało. Zalepiłem to jakąś powiedzmy plasteliną przydusiłem uszczelką i od tamtej pory susza !

fredbar
15-05-12, 07:31
Witam,
Mam identyczy problem jak u Was :( Z jakichś niewyjaśnionych powodów woda podsiąka mi na podsufitkę w okolicy przedniego słupka kierowcy. Szyba oryginalna. Zastanawiam się nad tym co napisał Kolega gregor1230 - w którym miejscu są te zakitowane zgrzewy? Czy to na dłuższą mete pomogło?

kurak91
15-05-12, 17:57
siemka

mialem to samo w swojej em-ce od strony kierowcy mechanik zdjal mi przedni plastik ze slupka cos tam troszke posmarowal i git ja jeszcze mam szyber to przedmuchalem te wyloty od wody odreki i do tej pory spokuj :D pozdro