PDA

Zobacz pełną wersję : Głośna praca. Czy tak ma być?

Misiek777
13-08-09, 14:10
Witam
Ostatnio zauważyłem że podczas odpalania zimnego samochodu Honda pracuje głośno. słychac jakby piszczenie, buczenie. Czy tak pracuje ssanie? . Po nagrzaniu i ponownym jej odpaleniu jest cacy. Co to może być? Czy to normalne? Rocznik 2001 przebieg autentyczny 101 tyś km. Ostatni przegląd robiłem na Parowcowej w Warszawie przy przebiegu 99 tyś km.
Pozdrawiam

_reggie_
13-08-09, 20:07
Witam,

ja w zimie miałem podczas odpalania na zimnym świst taki metaliczny przez max. 3 sekundy ale po wykręceniu rozrusznika i jego wyczyszczeniu zrobiło się ok, w tym przypadku po prostu bendiks się "zasuszył", do tego niska temp. i w wyniku tego świszczał...
Przy temp. na plusie nigdy to nie występowało.
Nie wiem czy coś to Tobie pomoże (raczej wątpię żeby to było to) ale jakaś wskazówka jest...:D

pozdro :cool:

genior
13-08-09, 20:21
może też taki objaw być przy rozregulowanych zaworach, dawno regulowałeś?

Misiek777
22-08-09, 15:16
Witam
Regulacja była przeprowadzona 20 tys km temu podczas przeglądu 80 tyś km na Ordona. Obecnie ma 105 tyś km i przymierzam się zatakowac rozrząd i zawory po raz drugi. Ciekawe jest to że jak auto się nagrzeje to jest ok. Tylko po odpaleniu zimnego silnika tak jest. Odpala ładnie ale jest jakieś piszczenie jakby pasek. Po czym to przestaje. Sam już nie wiem. Chyba podjadę na parowcową...