PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 97r EJ9 ..czy sa roznice w wahaczach w civicach 6 gen

lvkasz9
24-04-06, 22:22
Witam !
Mam pytanko.... czy w Civicach 6 gen w kazdym modelu jest taki sam wahacz....czy przypadkiem nie roznia sie dlugosc??? Pytam poniewaz mialem kupiony samochodzik po wypadku i po porstu jedno kolo mi za bardzo wystaje spod blotnika... a do teog mam wszystkie wymiary mozliwe sprawdzone i jest idealnie ... co moze byc tego przyczyna ?? Pomozcie ...chciabym juz wyjechac wkoncu swoja Hondzinka ....
Wielkie dzieki!

kenny
24-04-06, 22:28
Radzę ją PORZĄDNIE sprawdzić zanim wyruszysz na ulice!!! Ciesz się jeśli to błotnik nie jest dobrze wyklepany, ale nie geometria.

lvkasz9
24-04-06, 22:31
Akurat w moim Civicu poszlo tylko przednie zawieszenie....wimienione tylko zwrotnica i wahacz przedni ... ale jak to mozlowe bo wszystkie wymiary sie zgadzaja???!!!

ppm702
25-04-06, 10:12
dopisz w temacie o co chodzi - to po pierwsze.

Może być coś nie tak z mocowaniem wahacza albo jego osadzeniem. Porównaj sobie najlepiej stronę pawą i lewą i wszystko będziesz wiedział...

lvkasz9
25-04-06, 11:15
Najgorsze to ze wszystko mam porownane i wymiary sa identyczne dal lewej i prawej strony !!! Moze jest roznica na wahaczach ...bo mam z ek33 1.5 vtec zalozony ...