PDA

Zobacz pełną wersję : podswietlenie pokretla

vandal
29-07-09, 18:02
hej cos mi kiepsko podświetla jedno pokrętło
Takie pytanie jak to "wyciągnąć" i jaka tam przychodzi żarówka

smalec
29-07-09, 19:08
http://www.honda.slask.pl/forum/viewtopic.php?t=1014

tutaj masz jak to rozebrać, albo ściągnij sobie serwisówkę. ja to wszystko wczoraj robiłem u siebie :) przyciski palą Ci się wszystkie? jeśli tak to padła Ci tylko jedna żarówka (z 2) podświetlających pokrętła. jak zdejmiesz panel to wszystko masz na wierzchu, szara złączka i od niej idą kable do dwóch żarówek. ja kupowałem w ASO, koszt........

.......(69zł) :eek: za to dostajesz złączkę kawałek kabla i 2 żarówki...

PS. aha i trochę jest problemu z ustawieniem cięgien regulacyjnych, trzeba to złożyć tak, żeby pokrętła chodziły swobodnie i do końca. mi się z temperaturą nie udało, ale wydaje mi się, że to wina linki...

vandal
29-07-09, 19:16
Kurcze nie wiedziałem ze tyle zabawy z tym :|

smalec
29-07-09, 19:47
słuchaj samą konsolę wymontowujesz w 5-10minut. ja wymieniałem wszystkie żarówki i montowałem radio, do tego regulowałem pokrętła które wcześniej bardzo źle chodziły, łącznie zeszło się ze 2 godziny... bardziej przeraziły mnie ceny żarówek, wcześniej miałem auto, do którego takie rzeczy kosztowały w ASO dużo mniej, a powiedziałbym, że droższy koncern ;)

_reggie_
29-07-09, 20:51
koszt........
.......(69zł) za to dostajesz złączkę kawałek kabla i 2 żarówki...

no to brawo ciekawe po co kupowałeś cokolwiek poza żarówkami które kosztują max. 3 PLN/szt.

cała reszta robocizny zgodna z tym co piszesz jest chwila pracy ale max 30 minut można się wyrobić nawet jak dla kogoś kto to będzie robił pierwszy raz...:D

pozdro :cool:

smalec
29-07-09, 20:57
dzięki za owacje, ciekawe po co? pewnie dlatego, że nie wpadłem na to, że można je wymienić i dokupić oddzielnie, każdy się uczy na błędach.

myślę, że gdybym się nie bawił z cięgnami i radiem zamknąłbym się w pół godziny ;)

_reggie_
29-07-09, 21:03
dzięki za owacje, ciekawe po co? pewnie dlatego, że nie wpadłem na to, że można je wymienić i dokupić oddzielnie, każdy się uczy na błędach.

Sęk w tym, że ASO każdemu chce wciskać cały komplet bo u mnie było tak samo ale mówię że chcę tylko żarówki bo po co mi całą wiązkę wymieniać koleś przynosi i pokazuje mi żarówkę za 3 PLN/szt. jak zobaczyłem jaka to nie chcąc już szukać po sklepach (a wystarczy zajechać do byle jakiego marketu) i wziąłem 2 szt. za 6 PLN ale na pewno kupić można je dużo taniej...

pozdro :cool:

LemonR
29-07-09, 21:08
Jeśli mówicie o tych bańkach z wąsami to około 2zł za sztukę w sklepie elektronicznym więc ASO nie jest wcale dużo droższe.

smalec
29-07-09, 21:54
no to spartoliłem sprawę po całości, niech ten temat będzie nauczką dla potomnych :) ważne, że świeci, gra i pokrętła działają :)