Zobacz pełną wersję : Chcę kupić nowe felgi
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
felga 15 cali, szerokość między 6 a 7 cali, opona 195/50/15 lub 195/55/15.
ET 38-45 im bliżej 45 tym lepiej.
opone 185/50/15 bym sobie podarował
zieliniaczek
16-01-10, 00:09
no a 15" 6.5" i et40 bedzie pasilo?
no i co lepiej 15 czy 16"?
rosiniak99
17-01-10, 16:55
felga 15 cali, szerokość między 6 a 7 cali, opona 195/50/15 lub 195/55/15.
ET 38-45 im bliżej 45 tym lepiej.
opone 185/50/15 bym sobie podarowa
jeszcze jest 185/55 trzymające wymiar obwodu koła i bardziej wypełniające nadkole 185/60 (mam takie zimówki) tylko niestety balon nie wygląda tak dobrze jak 195/50 ;)
Czy felgi 17" , z oponami 205/40 będą pasowały do Civic EJ6 ?
Rozstaw 4x100 , a jeździły na VW Golfie III
TOMEK840123
18-01-10, 17:07
Czy felgi 17" , z oponami 205/40 będą pasowały do Civic EJ6 ?
Rozstaw 4x100 , a jeździły na VW Golfie III
Podpytaj kogoś z forum co smiga na 17-stce jakie mają ET felgi. Bo rozmiar opony wporzo.
No właśnie problem w tym że ja nie znam ET tych felg które chce kupić i pytanie czy golf ma takie samo osadzenie jak civic ?
TOMEK840123
18-01-10, 17:13
No właśnie problem w tym że ja nie znam ET tych felg które chce kupić i pytanie czy golf ma takie samo osadzenie jak civic ?
Najrozsądniejsza opcja to zrobić przymiarke...
Jutro jade przymierzyć te felgi, nie będzie mi się chciało wszystkich - zobaczyć przód czy tył ? Jak tył wejdzie to przód też na pewno ? Albo na felgach będzie ET napisane to w jakich granicach powinno być ?
205 / 40 - 17" ET 25 < takie okazały się felgi - nie wziąłem bo prawdopodobnie nie weszły by w nadkola, mam racje ?
Kupiłem wczoraj używane alu. Były sprawdzane na wyważarce i wszystko jest w granicach tolerancji ale mają nabitych dość dużo ciężarków (dokładnej wagi teraz nie pamiętam). Pytanie: czy przy wyważaniu kół na wiosnę będą one zrywane i przyklejane nowe (np. w innych miejscach)? Bo jeśli tak to wolałbym je teraz oderwać i wyczyścić ślady po kleju. Sory za być może głupie pytanie:/
PS. Felgi mają rozmiar 7x15 i ET35, pochodzą od Colta. Będą bez problemu pasowały do MB2?
jeszcze jest 185/55 trzymające wymiar obwodu koła i bardziej wypełniające nadkole 185/60 (mam takie zimówki) tylko niestety balon nie wygląda tak dobrze jak 195/50 ;)
Właśnie takie gumy chciałbym wstawić na felgi 15". Jaka powinna być szerokość felgi na te opony? Bo 7" bo chyba za dużo? A jeśli felga będzie węższa to i ET może być trochę mniejsze(chyba). Teraz latem i zimą jeżdżę na 175/75 R13 więc każda opona o niższym profilu będzie wyglądać lepiej.
Dissnej, jeśli będziesz zmieniał opony lub w ogóle są bez opon to będą zrywane i przyklejane nowe.
Jeśli nie, a wyważenie się nie będzie zgadzać to też będzie zrywał stare przed naklejeniem nowych...
http://www.moto.allegro.pl/item889678904_alufelgi_alusy_felgi_17_4x100_opony_ opel_vw_bmw.html
Co sądzicie o takich felgach do srebrnej EJ6 ? Ma ktoś jakieś foto z takimi kołami ?
sądzimy ze nie bedą pasować. fizycznie.
sądzimy ze nie bedą pasować. fizycznie.
A to dlaczego? Nie jestem orłem w tym temacie, dlatego pytam :) Rozstaw się zgadza, osadzenie również. Za szerokie felgi ?
rosiniak99
19-01-10, 23:16
Za szerokie felgi ?
Według mnie tak ;)
Dokładnie za szerokie... 8 to za duzo, na felge 17 to max 7" i et 35 troche małe, na styk byłoby ale przy wiekszym obciążeniu na zakrętach obciera...
Mam pytanie czy 15 cali x 8 cali z oponami 195/45/15 dadzą rade w civicu 3d?? ET 25.
Ktoś próbował coś takiego?? chodzi o to czy nie bedą obcierać z przodu o nadkola??
A co do 17 cali to kiedyś założyłem 17 x 7,5 z et 40, z oponami 215/45/17 no i niestety przód obcierał przy maksymalnym skręcie, a tył obcierał przy obciążeniu a nawet i bez na zakrętach.
Mam pytanie czy 15 cali x 8 cali z oponami 195/45/15 dadzą rade w civicu 3d?? ET 25.
Ktoś próbował coś takiego?? chodzi o to czy nie bedą obcierać z przodu o nadkola??
Obawiam się że może być lipa... Duża szerokość i do tego małe ET.
Jeśli masz kupić i dopiero potem sprawdzić to ja bym sobie odpuścił.
wszystkie felgi mają określone rozmiary/wymiary parametrami takimi jak:
szerokość
średnica
odsadzenie
wiem że parametry są 3 i troche to komplikuje, ale obrazowo upraszczając:
jesli na pierwszej stronie napisalem ze 'w dziure' o średnicy 5 cm wsadzi się tylko kulki o średnicy do 5cm to po jaki **** sie ludzie pytają czy '5,5cm tez wejdzie?' - nie. 'a 5,4cm?' - też nie. 'a 6cm?' to przecież oczywiste!
Ale na przykład odsadzenie zależy od szerokości, a niektórzy tego już nie ogarniają :P
nie. odsadzenie jest niezależnym wymiarem. to odległość od środka symetrii felgi do płaszczyzny przylegania felgi do piasty.
No tak, ale przy szerszych felgach felga kończy się dalej od piasty niż przy wąskich, więc i jedno i drugie wpływa na to czy felga się mieści.
Co z tego że byś miał ET60 jak felga by miała 9 cali szerokości...
średnica też wpływa na to czy felga sie miesci czy nie, ale to niezależne od siebie parametry.
ET 30 to ET30 - niezależnie od szerokości czy średnicy.
Jest jeszcze parametr zwany 'backspacing' czyli odległość od płaszczyzny przylegania do piasty do wewnętrznego konca felgi, tyle że nie jest on podawany przez producentów i tu zgadza się - jest to zależne od szerokości i offsetu.
mam okazję kupić felgi 16" OZ RACING o takich parametrach ET37 7,5Jx16H2. do tej pory jeździłem na 15" Borbetach ET35 7Jx15H2. wnioskuje że OZ są szersze. chce się jednak poradzić bardziej doświadczonych forumowiczów czy nie będzie żadnego problemu jak zamontuje je w swoim Civicu, czy nie będzie nic ocierało itp?
Czy ktoś wstawiał do Civica VI felgi 19" ? Jaka max. szerokość/wysokość opony może być?
Rapik, najlepiej to chyba bez opony :D
Ja wiem że to już hardcore, i zalatuje pod wioskę, ale jednak potrzebuję takich informacji, czy jest realne w ogóle założenie 19" do EJ6 :)
Żeby obwód koła był porównywalny do 195/50/15 to musiałoby być góra 195/30/19 lub 205/25/19 :D
Nie wiem czy w ogóle robią tak niskie profile i czy są węższe opony na 19" niż 195
Ogólnie chore to trochę :)
A więcej jak rozumiem nie wejdzie ? Czyli odpada, bo najwęższe opony na 19 to 215 i składają się mocno w stożek, a sensowne minimum to 225 także nie ma opcji raczej.
Dzięki za informacje.
Pozdrawiam.
//
Felga 17" , szerokość 7" , ET35 - będzie ok do Civica VI Coupe ?
Witam, znalazłem takie felgi: http://moto.allegro.pl/item898761610_alufelgi_4_x_100_opel_vw_bmw_honda.h tml i moje pytanie jest takie jak na 'oko' rozpoznać stan felg? Drugie pytanie, otwór centrujący jest za duży o 1,4 mm czy będzie potrzebny pierścień centrujący? Taki pierścień o grubości 1.4mm raczej będzie trudno znaleźć .
1. ....czym się kierowałeś je wybierając? :eek: Są tragiczne!
2. Nie wiem skąd wziąłeś 1,4mm różnicy na otworze centrującym skoro Honda ma 56.1, nie wiadomo też z jaką dokładnością on to zmierzył...
3. Na oko stanu felg nie poznasz chyba że będą widocznie krzywe.
Myślałem że szerokość piasty ma 55,6 mm, poza tym Morąg nie jest tak daleko od Olsztyna można podjechać i przymierzyć
Chcę zakupić felgi do Civic. Kolor auta: czerwony. Mam takie propozycje:
http://allegro.pl/item888341713_hit_2010_nowe_felgi_15_4x100_polerka _czarny.html
http://allegro.pl/item894056256_nowe_felgi_15_4x100_bialy_czerwony_r ing.html
Opłaca się kupować takie felgi "krzak"? Prosze o rady.
PS. 15" wygodniejsze?
Do czerwonego lepiej białe felgi, fajnie się komponuje. Pierwszy wzór mi osobiście nie pasi...
Czy warto nieznanej firmy ciężko powiedzieć - możesz trafić nieźle a mogą się łatwo giąć - ogólnie zdarzają się spore problemy z jakością ;)
Treści PS nie rozumiem, skoro oba linki to 15" ;)
No właśnie biegało mi o to czy lepiej 16" czy 15" czy może 14" ? na których się lepiej jeździ bo czytałem różne posty na ten temat i poprostu chce jaknajlepiej. A może ktoś ma w swoim soamochodzie te bezfirmowe fele?
Witam. Zamierzam zakupić takie oto felgi :
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=888913681
Który rozmiar będzie bardziej pasował do Civica Coupe EJ?
15"x 6,5" ( 4x100 ET 38)
15"x 6" ( 4x100 ET 44 )
Oba będą ok, weź szersze - będą lepiej wyglądać. (opona się ładniej ułoży)
Szersze rozumiem ze chodzi o te :) 15"x 6,5" ( 4x100 ET 38) . Do tej felgi będą pasować opony R15/195/50 ?
Będą pasować, mam u siebie dokładnie takie same parametry
Siema
Mam pytanie
"DLA FELG 15", 16" i 17" średnicy ZALECANA SZEROKOŚĆ FELGI WYNOSI 6,5" LUB 7"
OFFSET:
Dla felg szerokości 6,5" - od 38 do 50
Dla felg szerokości 7" - od 40 do 50 "
Czy felga z opona Roztaw 4x100 , ET37 , 7x15 195/50 R15 wejdzie do 6gena HB 3 drzwiowy ,mam zamiar glebe robić z -30-40mm i nic nie powinno ocierać?Jak zalecane jest ET od 40 a ty jest 37?
Dzięki za odpowiedź
Setup obecny w EJ9 przy heblu z MB6 (wiadomo tył bardziej na zewnątrz idzie) 4x114,3 15" 195/50 ET 50 szerokosc 6"
planowany 4x114,3 15" 195/50 ET 42 szerokosc 6,5"
czy wsio będzie ok ?
Czy felga z opona Roztaw 4x100 , ET37 , 7x15 195/50 R15 wejdzie do 6gena HB 3 drzwiowy ,mam zamiar glebe robić z -30-40mm i nic nie powinno ocierać?Jak zalecane jest ET od 40 a ty jest 37?
Dzięki za odpowiedźdo mojego 5gena weszła et35 i 15x7 i też był trochę niższy niż seria, później jeździłem na nich na dość sporej glebie i nic nie tarło, decyzja należy do Ciebie, zalecane jest et powyżej 40, wg mnie powinno dać radę.
Setup obecny w EJ9 przy heblu z MB6 (wiadomo tył bardziej na zewnątrz idzie) 4x114,3 15" 195/50 ET 50 szerokosc 6"
planowany 4x114,3 15" 195/50 ET 42 szerokosc 6,5"
czy wsio będzie ok ?
setup mojego ziomka w ej9 przy swapie z mb6
7x16 et40 opona 195/45/16 nic nie tarło, zawias nie był seryjny bo było trochę niżej za sprawą koni 1130
Czy przy takim setupie: http://moto.allegro.pl/item910153369_alufelgi_felgi_sparco_cromodora_whee ls_4x100_15.html
i glebie -40mm powinno być wszystko cacy?? ET49 hmm... :confused:
Będzie dobrze, ale będą dość mocno schowane... moim zdaniem nie wygląda to za dobrze ;)
rosiniak99
09-02-10, 19:23
Czy przy takim setupie: http://moto.allegro.pl/item910153369..._4x100_15.html
i glebie -40mm powinno być wszystko cacy?? ET49 hmm...
faktycznie będą schowane i do tego są węższe bo mają tylko 6"
OEM felgi z EG6 i EK4 mają rozmiar 6x15 ET45. reszte sami policzcie.
witam mam felgi 16 cali ET40 i przymierzam sie do zakupu opon 205/45R16 i nie jestem pewien czy nie bedzie mi sie odcierac z przodu auto to V gen coupe obnizone o jakies 60mm prosze o pomoc czy bedzie oki
witam mam felgi 16 cali ET40 i przymierzam sie do zakupu opon 205/45R16 i nie jestem pewien czy nie bedzie mi sie odcierac z przodu auto to V gen coupe obnizone o jakies 60mm prosze o pomoc czy bedzie oki
ja mam taką felgę w Coupe z obniżeniem ok 60mm,tylko że mam opony 195/45/16 i jest gitara,może poszukaj takiego rozmiaru.....
Panowie..mam na oku felgi o wymiarach :FELGI 4X100 6JX15H2 ET-49 ROZSTAW PIASTY 565 MM ...czy to będzie ładnie wyglądać do mojej ej9
nie. bedzie przytko.:rolleyes:
Witam mam pytanko, noszę się z zamiarem kupna felg do mojej Hani, felgi jakie mnie interesują to 15 cali oczywiście alu, szerokość opony to max 195 i tu mam problem, nie wiem jaka szerokość felgi, ET i wielkość otworu centrującego, bo rozstaw śrub o ile się nie mylę to 4x100 w przypadku mojego Civica.
szybkie pytanko ,czy do gleby z przodu -60 i z tyłu -40 podejdą 205lub195/45/16 et37
Witam,
mam do Was pytanie czy felgi z linku poniżej będą pasować do mojej Hondy - VI gen(MB) 99r.
http://moto.allegro.pl/item940675397_nowe_niemieckie_autec_4x100_vv_opel_ renault_toyota.html
czy te felgi podpasują do VI gen (MB) 99r http://www.allegro.pl/item940675397_nowe_niemieckie_autec_4x100_vv_opel_ renault_toyota.html
nie,musisz kupic 13-ki........
tomson1192
01-03-10, 17:03
z szerokoscia 6 cali i et 38 mysle ze spokojnie wejda ;)
Panowie takie pytanie mam, czy to są fabrycznie nawiercane otwory? Czy nie powinny być w równej od siebie odległości? Dziwnie mi to wygląda
http://img96.imageshack.us/img96/7065/03032010377.jpg (http://img96.imageshack.us/i/03032010377.jpg/)
w zyciu jeszcze niewidzialem tak nawiercanych fabrycznych otworow.to jest rzezba jak nic!niezakladaj tego poki Ci zycie mile
mało w życiu widziałeś. prawdopodobnie rozstw 4x100 i 4x108
mało w życiu widziałeś. prawdopodobnie rozstw 4x100 i 4x108
ale czemu sa nawiercone w ten sposob.chyba mi niepowiesz ze tak fabrycznie robia(jesli tak mnie zaskocz bo mi sie wierzyc nie chce ;) )
Jeszcze ich nie kupiłem. Widze że ile ludzi tyle opinii i teraz to już mam mętlik w głowie, każdy mówi co innego. One faktycznie są zrobione na dwa wymiary 4x100 i 4x108. Wydaje mi się że nawet jeśli jakiś typ by chciał dorobić otwory na 2 wymiar to nie wchodził by z nim tak bardzo na ten pierwotny. Napisze zapytanie do typa, który je sprzedaje.
Rays robił felgi wielorozstawowe:
http://1.bp.blogspot.com/_6bWQq9qsraQ/SnXqYL2xi9I/AAAAAAAAIV4/YaUN3mmpabI/s1600/bmw_e30_202-img600x450-1248073128oh0jjh46966.jpg
o kurde...
no to mnie zaskoczyles!:)
Witam, czy felgi 17x8 et35 z oponką 205/40 podejdą do civic 6gen hb z zawiasem koni 1130 spuszczonym max.??
Czy nie będzie za szeroko??
bedzie *****iscie. do 8" daj jeszcze jakąś gumę z 225. 1,4 ma to napędzić?:rolleyes:
to i ja o cos zapytam - mam na oku felgi Kosei Racer RT :
http://koleso.topof.ru/files/kosei_rt-racer.jpg
czytalem glownie na passłordzie że do KOSEI potrzebne są dłuższe szpilki , oraz zapewne przy dwurozstawowych wąskie narętki (węższe wentyle już pomijam) , z tym że tam była dyskusja o innym modelu. I tutaj moje pytanie czy ktoś może miał styczność z taką felgą ? czy wejdzie na seryjne szpilki ? bo wymiana to koszt co najmniej 200 pln za same szpilki. dzwoniłem do gościa to powiedział mi że przymierzał do toyoty i było ok - nie wiem natomiast czy seryjnie samochody mają szpilki zbliżonej długości ... facet jeszcze postara sie znalezc jakiegos civica i przymierzyc ale roznie moze to wyjsc ...
bede wdzieczny za podpowiedzi
Nie pati nie 1,4...a poza tym co twoja wypowiedz wnosi do tego tematu? W pracy się nudzisz?:)
Pati pytanie do ciebie, o ile są wieksze opory kół z oponami 205/50/r15 od kół z oponami 205/40/17??
nie, urop mam :D ale mam nadzieje ze zrozumiales ze felga 8" to od czapy pomysł?
opory czego?
opory toczenia są zależne od powierzchni styku oraz bieżnika.
No ale dlaczego to jakiś zły pomysł, o ile wogóle jest szansa że się zmieści...a rozmiar taki a nie inny bo felga która mnie urzekła jest właśnie w takim rozmiarze...
Pytanie dalej aktualne, czy ktoś jeździ na takim setupie, czy jest szansa żeby felga nie tarła o amortyzator czy też ranty nadkoli??
Swojego czasu widziałem że ktoś już pytał o taki setup ale jednoznacznej odpowiedzi nie znalazłem...:/
Pzdr
Pozdr
http://www.wheelsmaster.com/rt_specs.jsp
pokombinuj.
o zawieszenie nie bedzie tarła. o nadkole? bardzo prawdopodobne.
felga jest za szeroka na 205 - bedzie strasznie naciągnięta i ranty felgi będą wystawać poza opone.
http://moto.allegro.pl/item939982070...niem_nowe.html
Interesują mnie te felgi. Czy ich parametry beda pasowac do mojej Hani civik VII. Teraz mam opony 14R 185/70
O co chodzi z ...
Wielkość: 6J 14H2 (niby dla mojego civika zalecane jest 5,5J) Czy 6J bedzie pasowac.
pytanie jakie mają ET, bo wejdzie i 8 cali do Ciebie ale kwestia zasadnicza to wartość ET... w aukcji napisane jest, że ET jest uniwersalne, szczerze przyznam że nie wiem o co chodzi... jak odsadzenie [ET] jest zbliżone to 6 cali da radę, opona 185 to tak chyba akurat na tą szerokość felgi
Witam felga 6Jx15 ET 35, czy podejdą do civica EG8 na glebie -40 opony mysle ze 195/50
witam
civic ej9 zawieszenie seria
czy bez problemu wejdzie na przod felga 15x7" et 37 opony 195 50
tyl felga 15x7" et 37 opony 205 50
Witam felga 6Jx15 ET 35, czy podejdą do civica EG8 na glebie -40 opony mysle ze 195/50podejdą
witam
civic ej9 zawieszenie seria
czy bez problemu wejdzie na przod felga 15x7" et 37 opony 195 50
tyl felga 15x7" et 37 opony 205 50ja seria to problemu być nie powinno, opone z tyłu załóż też 195 i obleci, na styk... zależy też od producenta, nie zawsze wymiary te są równe
1. mam pytanie, fele 15x7 z et 36 beda wystawac/zaglebiac sie w nadkola? i jak by bylo z gleba -35 na oponach 195/50R15? za nisko by bylo auto? ^^
2. 205/40/17 ET 42 wejda w nadkole czy beda wystawac? i czy na glebie beda szorowac?
moze trywialne pytania ale jestem laik w ET pzdr :D
Chciałem prosić o podpowiedz odnośnie felg 15x7 et 37 guma 195/50. I pytanie czy felgi będą na równi z nadkolem czy będą się chować w nadkole? auto ma delikatna glebe ok.- 35mm.
Nie potrafie trafic na informacje w takim temacie:
Mam Civic Aerodeck z '98 roku. Rozgladam sie za felgami alu do tego modelu (tymi oryginalnymi, na allegro mozna je wyszukac pod haslem "honda vti") w rozmiarze 15". I teraz pytanie: czy opona 195/50 bedzie do tego pasowac? Konkretnie chodzi mi o opone Barum Bravuris 2. Beda pasowac do tych felg, czy bedzie mnie czekalo kupno nowych opon jednak?
@nyndz, Manies & Modzel
zajrzyjcie choćby na pierwszą stronę tego wątku...
:rolleyes:
kolejne zapytanie felga 16 cali, 7,5 szerokie, ET 35, opona 195/45 czy daloby sie to jakos w EG8 wkomponowac, czy nie
również patrz choćby pierwsza strona... przejrzenie kilku stron naprawdę nie zabiera dużo czasu, a często jest szybciej niż ktoś się zlituje i po raz n-ty odpowie na to samo, lub względnie podobne pytanie...
jeżeli felga o szerokości 7 cali zalecana jest z ET 40-50, to 7,5 cala z ET 35... tym bardziej masz szanse że będzie coś nie teges
poza tym 195 na 7,5 cala? na tak szeroka felgę to przynajmniej 205 o ile nie 215...
@kaeru tak, ja wiem ze tam jest masa informacji, tylko ze poslugujecie sie tutaj oznaczeniami fabrycznymi (czy jak to nazwac..) i naprawde niewiele mi mowi, ze felga M12CV7 ma szerokoc np 6 cali.. Nie jestem mechanikiem, szukam informacji dla laika, czy do konkretnej felgi moge bezpiecznie zalozyc konkretna opone. Czy do tego musze odrazu studiowac fachowe oznaczenia? Czy naprawde, zamiast pisac calego posta nie prosciej bylo napiasc jedno slowo "tak" albo "nie"?
Dlatego zapytalem tutaj, a nie na forum o owczarkach niemiackich. Bo tutaj sa ludzie, ktorzy maja to wszystko opanowane, dlatego liczylem na konkretna odpoweidz na konkretne pytanie. Pytanie tylko, czy ktos bedize na tyle mily i dorosly zeby takiej odpowiedzi udzielic, czy wszystko na co moge liczyc to "popatrz na X strone watku", albo "wpisz w google"?
Jeśli oczekujesz konkretnej odpowiedzi, podaj konkretne dane, albo chociaż linka do aukcji na allegro.
Ja też nie jestem mechanikiem i uważam się za laika, ale wystarczy poświęcić parę minut żeby się dowiedzieć, w jaki sposób określa się rozmiar felgi: średnica i szerokość w calach, osadzenie w mm, ilość otworów na śruby i ich rozstawienie. Potem przeczytać choćby na pierwszej stronie tego wątku czy parametry odpowiadają do konkretnego modelu auta. Bez tego nie dopasujesz felgi, no chyba że będziesz miał farta. Czy trzeba być fachowcem, żeby zrozumieć znaczenie słowa "szerokość" albo "cal"?
Chodzi np. o to że felgi do "vti" mają np. różny rozstaw otworów. Poza tym "vti" to nie tylko civic... Więc odpowiedź na Twoje pytanie: i tak i nie.
Jeśli chodzi o opony, milion razy było pisane, że opona 15" o szerokości 195 i profilu 50, pasuje praktycznie do każdego nadkola i praktycznie na każdą seryjną 15" oem felgę civica V i VI gen. czyli 92-00, pomijając fakt że jest osobny podwieszony wątek o oponach...
To że pytasz tutaj a nie na forum o psach jest jak najbardziej właściwe. Ale pomyśl czy ktoś już o to nie pytał, zwłaszcza o takie podstawowe sprawy. A jeśli pojawia się n takich samych pytań, człowiek odpowiada, a potem znów n takich samych pytań, to nie dziw się, że ludziom się nie chce odpowiadać...
No i wlasnie o to mi chodzi.
Znam i rozumiem pojecia wielkosci felgi i opony, rozstawu otworow itd. Znam wszystkie potrzebne dane felgi o ktorej mowimy, poza jej szerokoscia. Moze jestem wieksza dupa niz inni i nie potrafie wykopac tej informacji. Mowisz link- prosze:
http://moto.allegro.pl/item954628640_honda_civic_vti_accord_prelude_felgi _4x114_3.html
Chodzi o te felgi.
Poniewaz odpowiedz dostalem, to dziekuje za pomoc :) i juz bez dalszego OT.
Chciałem prosić o podpowiedz odnośnie felg 15x7 et 37 guma 195/50. I pytanie czy felgi będą na równi z nadkolem czy będą się chować w nadkole? auto ma delikatna glebe ok.- 35mm.
Miałem identyko rozmiar i ET 35 czyli "gorsze" a przy ok -35 w eg4 nic sie nie działo, przy zawiasie koni na dość sporej glebie również spoko
Mam na oku Dotz'y Imola 15", 6" szerokosc, ET44 do 6gena HB. Chce kupić opony 195/50
Czy 6" szerokości jest ok do tej opony czy nie warto i lepiej poszukać 6,5" ?
Chce, żeby ładnie to wyglądało, ale także nic nie tarło przy eibachowym -35.
EDIT:
zauważyłem, że są także 15" 6,5" ET 38. ET na granicy zgadza się? Przy glebie na dość miękkich eibachach -35 nie będzie obcierać?
Jakby ktoś mógł to nie wyrazi opinie co będzie lepsze 15" 6J ET44 czy 15" 6,5J ET38
ja jezdzilem na takim komplecie 15 dotz imola 6.5 cala ET 38 na takim rozmiarze opon i byla gitara (bez gleby, za to mam je na sprzedaz jak szukasz takich felg, w dziale sprzedam :D) teraz znalazlem fele 15cali z et 36 7 cali srednica... pytanie brzmi czy nie beda wystawac? podobno do 15stek 7cali et od 40 (info z 1 strony) czyli beda wystawac? orientuje sie ktos ile? ;/
Kuźde znalazłem ziomka co w 6gen hb wsadził koła w setupie 17x8 et35 z oponami 205/40 i pisal ze weszly bez problemow...to jak to wkoncu bedzie wejda czy nie wejda, beda obcierac czy tez nie:)
teraz znalazlem fele 15cali z et 36 7 cali srednica... pytanie brzmi czy nie beda wystawac? podobno do 15stek 7cali et od 40 (info z 1 strony) czyli beda wystawac? orientuje sie ktos ile? ;/
Też nabyłem niedawno 15" szerokie na 7" i ET35. Dopiero jak założę to mogę coś powiedzieć. Mam nadzieję, że będzie ok.
Nabyłem felgi 16X7" ET40 czy nie bendą ocierać mam ej 2 d15b7 i czy oponki 205X45 bendą ok
bendą ok<lol> 195/45 ladniej wygladaja a do tego sa mniejsze opory;)
Też nabyłem niedawno 15" szerokie na 7" i ET35. Dopiero jak założę to mogę coś powiedzieć. Mam nadzieję, że będzie ok.
ja miałem takie koła w jajku i było ok nawet przy sporej glebie
Daniel_EJ1
20-03-10, 11:03
Witam, mam V gena coupe chce założyć do niego felgi, moze ktos mi podpowie jak to bedzie wygladac i czy bedzie pasowac, opony juz mam 195/50/15 a nad felgami sie zastanawiam, felga jaka ma być chodzi mi o ET ? 15 cali, 6,5 cala szeroka 40 ET moze byc ?? czy lepiej bedzie wygladac z ET 35 ??
prosze o jakas podpowiedz
Dzieki i pozdrawaim
Witam, mam V gena coupe chce założyć do niego felgi, moze ktos mi podpowie jak to bedzie wygladac i czy bedzie pasowac, opony juz mam 195/50/15 a nad felgami sie zastanawiam, felga jaka ma być chodzi mi o ET ? 15 cali, 6,5 cala szeroka 40 ET moze byc ?? czy lepiej bedzie wygladac z ET 35 ??
prosze o jakas podpowiedz
Dzieki i pozdrawaim
pomyśl. z jakiej odległości zazwyczaj patrzysz na koła? 2 metry? 3? 5? czy z tej odległości zobaczysz różnicę 5mm? :rolleyes:
jeśli tak, to musisz przymierzyć obie wersje... :p
idąc dalej, zacytuję Patiego cytowanego na pierwszej stronie:
zlecane ET (...) Dla felg szerokości 6,5" - od 38 do 50
Pitbull228
23-03-10, 22:02
Witam, udało mi się okazyjnie kupić alu do mojego civic-a V HB :) jedyne oc mnie martwi to ET felgi na moich jest 49 wiem że jest to głębokość osadzenia i stąd pytanie, czy podejdą do Hanki? :D jeśli już był gdzieś ten temat omawiany to sorki, poszukam...;) dodam że są to 15 na oponkach 159/50/R15
Sorry za pomylenie działów...powinno być w układzie jezdnym:p
seryjne felgi w 5 gen mają ET45 więc nie powinno być problemu
oponki 195/50 R15 na feldze 15" :)
honda V gen hb ( bedzie dobrze?? nie bedzie ocierało?? wlasnie licytuje i nie mam czasu przeszukac forum .. z gory dzieki:)
Opona bardzo dobra do felgi 15" ale czy nie będzie nic tarło to musisz podać jakie masz ET tej felgi?
zapytam kolesia bo nie podal:)
dzieki za podpowiedz
http://images38.fotosik.pl/272/61790b242a5ee0b7.jpg
moze to cos pomoze bo nie znam jeszcze ET
Zdjecie zdjeciem, nic nie wywnioskuje... Jak dowiesz się ET felgi to pisz tutaj ;)
ET felgi to ET 38
tak napisał mi ich właściciel ... oby sie nie mylił...
co Ty na to??
Będzie dobrze, bierz śmiało ;)
Witam
Nadeszła wiosna więc trzeba zmienić opony a jako że mam tylko 13' stalówki z zimówkami zamierzam kupić komplet alufelg + opony. Mam na to ~2000zł i wstępnie wybrałem:
Felgi: 15' DEZENT V dark - http://www.felgi.pl/felga/250,33/felgi_dezent_v_dark_honda_civic_v_1_4i_s_1997.html x
Opony: 195/50/15 - http://opony.pl/opona.aspx?oid=158541&rodzaj=0
Na koniec mam pytanie czy wszytko będzie pasowało do civica 6 3d na seryjnym zawieszeniu.
I jeszcze pytanko co sądzicie o tych felgach są chociaż przyzwoite na nasze drogi ?
pszczolka1977
26-03-10, 16:57
panowie na 16 calach z profilem 45 to może super wygląda ale jedzie się jak taczką.Proponowałbym 15 cali i taką oponkę 195/55 i jedzie się naprawde przyzwoicie.Pozdrawiam
panowie na 16 calach z profilem 45 to może super wygląda ale jedzie się jak taczką.Proponowałbym 15 cali i taką oponkę 195/55 i jedzie się naprawde przyzwoicie.Pozdrawiam
A kto tu pisał o 195/45/16? 195/50/15 będzie w sam raz.
http://allegro.pl/item970787078_taku...osa_ibiza.html
http://allegro.pl/item975465781_nowe...ant_japan.html
ładne fele:)
ktore znalazłi podał mi link na aukcje:cool:: "arturwwa"
radzio1704
28-03-10, 18:39
http://allegro.pl/item970787078_taku...osa_ibiza.html
http://allegro.pl/item975465781_nowe...ant_japan.html
ładne fele:)
ktore znalazłi podał mi link na aukcje:cool:: "arturwwa"
Felgi ladne, ale jak z ich wytrzymaloscia?
witam chcialbym kupic felgi do mojej hondy co mysliscie o tych? http://www.allegro.pl/item973794959_4x100_oz_15_z_oponami_pirelli_p5000_ drago_honda.html , http://www.allegro.pl/item975505442_super_felgi_do_honda_vw_opel_bmw_maz da.html , tylko nie jestem pewnien czy bd pasowac rozstaw sie zgadza ale nie mam pojecia z srodkiem centrujacym;/ prosze o pomoc moze ktos wie jaki jest srodek centrujacym w mojej hance gen6 5d 99'
Felgi ladne, ale jak z ich wytrzymaloscia?
dzwoniłem w piatek:)
z tego co gosc gada to ludzie nie narzekają:D:rolleyes:
radzio1704
29-03-10, 20:04
dzwoniłem w piatek:)
z tego co gosc gada to ludzie nie narzekają:D:rolleyes:
Ja zastanawiam sie nad kupnem felg i jakos nie moge sie przekonac do takich za tysiaka... no a z drugiej strony co ten koles mial powiedziec, przeciez nie powie ze sa złe;)
Ja zastanawiam sie nad kupnem felg i jakos nie moge sie przekonac do takich za tysiaka... no a z drugiej strony co ten koles mial powiedziec, przeciez nie powie ze sa złe;)
ja tez zachwalam wszystko co moje:P hehe:cool:
kupilem ostatnio OZ granturismo 15x7 et 37 - siedza szeroko, tyl jest ok, przod na styk mam z blotnikiem :D
ale wyglada przekozak ^^
EDIT:
sam przez chwile bylem zakochany w pseudo chinskich "advanach" z allegro ale szybko z nich zrezygnowalem...
jak nie chcecie po roku prostowac felg i na nowo malowac to lepiej znajdzcie cos lepszego. tym bardziej ze sa ciezkie jak cholera !
tomson1192
31-03-10, 08:14
to mam pytanie co prawda inna buda ale to inna kwestia, jak masz na styka z błotnikiem to przy ugięciu nie obciera i nie uderza o błotnik?
Panowie szybkie pytanie. Mam seryjny zawias i fele 16x7". Mam problem z oponkami, wedle wszystkich norm powinienem założyć 195/45, ale zastanawiam się czy da radę 195/50 bez żadnych ocierań itd? Możecie poradzić?
rosiniak99
02-04-10, 22:56
przy 16'' 195/45 a 195/50 różnica w średnicy koła wynosi 20mm
tak wiem, że tyle jest różnicy, tylko sie zastanawiam czy te o wyższym profilu będą śmigać bez problemu, bo że 195/45 to wiem na pewno po przestudiowaniu forum
to mam pytanie co prawda inna buda ale to inna kwestia, jak masz na styka z błotnikiem to przy ugięciu nie obciera i nie uderza o błotnik?
nie, nie uderza ale mam serie zawias - zobaczymy jak glebe zaloze -35 mm to sie podziele wrazeniami.
Witam mam pytanie chcialbym zalozyc felge 17 o szerokosci 8 cali do hondy civic 5d z 99 roku et 35 oponki 205 na 40.Ma moze ktos takie zalozone
KOWAL ziom
14-04-10, 21:26
205/50/16 miałem takie w EJ8 (nic nie obcierało, ale była seria zawias), teraz będzie es7... z pierwszego postu wynika, że jest to już taki niepewny rozmiar, a zamierzam wstawić gwint... wie ktoś może jak to podziała?
bartkonator
16-04-10, 19:53
Czy felgi 7J 15" et38 z opona 195/50/15 bedą pasowały bez problemowo do EJ9 ?
kupeja_style
18-04-10, 14:54
felgi 15"/7j ET10 beda wystawały w ej2 ??
Tak. I to sporo.
Na pewno Ci będą wystawały a to nie będzie dobrze wyglądało szukaj czegoś w przedziale 40-45 takie ET jest najodpowiedniejsze.
Czy felgi 7J 15" et38 z opona 195/50/15 bedą pasowały bez problemowo do EJ9 ?
Sam mam takie i nie narzekam ale wydaje mi się że przy dużej glebie mogłyby obcierać o nadkola.
koledzy jaka jest średnica pierścienia centrującego w EJ1?
koledzy jaka jest średnica pierścienia centrującego w EJ1?
chodziło Ci chyba o średnicę piasty? tak czy owak:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/search.php?searchid=1757187 :rolleyes:
więc pierścienie centrujące powinny mieć takie średnice:
wewnętrzna: 56,1 mm
zewnętrzna: zależy od felgi...
Dzięki :P
a czy felga 17x7,5J oponka 205/40 podejdzie do EJ1 pro-tec ?
kupeja_style
30-04-10, 11:41
http://www.allegro.pl/item982743329_felgi_kute_15_4x100_honda_slik_rosja .html
ma moze ktos fote takich felg na czanej ej1/ej2
senkiu
http://www.allegro.pl/item982743329_felgi_kute_15_4x100_honda_slik_rosja .html
ma moze ktos fote takich felg na czanej ej1/ej2
senkiu
fotki nie mam, ale:
ta sama firma i sporo taniej...?
http://www.felgikute.pl/felga_kuta/79
dużo dobrego słyszałem o tych felach :)
W pierwszym poście zostały zacytowane słowa Pati-ego i zdołował mnie okrutnie :)
Mam felgi 16 cali i 7,5 szerokości. Opony które wczoraj dostałem to Michellin 205/50/16 czy jest taka możliwość że to będzie Tarło ? oraz jak to się będzie odnosiło do obniżenia o 40 mm
kupeja_style
03-05-10, 11:00
Mam felgi 16 cali i 7,5 szerokości. Opony które wczoraj dostałem to Michellin 205/50/16
na bank bedzie tarło. na oponie 40 profil juz nie
Dziękuje. Pomimo że zdołowałeś mnie jeszcze bardziej :)
Budziniak, zapomniałeś o najważniejszym, jakie ET?
Teraz Ci nie stety nie powiem bo felgi w robocie leżą :( Kurcze plan był taki że na zlot pojadę na 16 :( szloch szloch
Tyle jest postów moze przeoczyłem ale nie znalazłem jesli mamy rozstaw 4x100 to da sie włożyć felgi 4x114.3 lub 4x108 ? jak to zrobić dobrze obiło mi sie o uszy o jakiś pływających śrubach ??
KOWAL ziom
05-05-10, 08:30
Tyle jest postów moze przeoczyłem ale nie znalazłem jesli mamy rozstaw 4x100 to da sie włożyć felgi 4x114.3 lub 4x108 ? jak to zrobić dobrze obiło mi sie o uszy o jakiś pływających śrubach ??
1 opcja- dystanse... ale może być groźnie
2 opcja zmienić rozstaw jarzmami od np type-r (dużo pewniejsza opcja
o innych nic mni nie wiadomo
Hej !
Miał ktoś do czynienia z felgami 15-7cali, ET 12 ? Zamierzam władować je do civicy V gen. jak myślicie schowają się w nadkolu czy mogą z lekka wystawać ?
Z góry dzięki za odp !
Pozdr!
kupeja_style
07-05-10, 21:29
beda wystawac i to sporo
Tak fakt ET 12 to przesada.Znalazłem 15stki na ET 30 7 cali myślę ,że będą dobre profil opony 45...
Witam serdecznie:
chciał bym kupić alufelgi + opony do auta:
civic gen VII HB 5D
silnik 1.4 (rozstaw 4x100)
wybrałem taki model:
http://allegro.pl/item1017550469_zumbo_4x100_opel_honda_mazda_nissan _toyota_renault.html
parametry:
wielkość: 16"
szerokość: 7"
ET35 mm (dosyć odsunięte... standardowo przy stalowej mam et45)
pytanie: zależy mi żeby nie wystawały ponad nadkola i żeby nie tarły (standardowe zawieszenie - nie modyfikowane) czy jeździ ktoś na takim w tym genie w podobnym aucie ? będzie tarło/wystawało ?
do tego opona 205x55 16"
będę zobowiązany za odpowiedź.
pozdrawiam
Tomek
wkleje tutaj to co napisal na jakims forum użytkownik Pati (być może na tym):
"REGUŁA DOTYCZĄCA CIVICA 5 I 6 GENERACJI:
DLA FELG 15", 16" i 17" średnicy ZALECANA SZEROKOŚĆ FELGI WYNOSI 6,5" LUB 7"
OFFSET:
Dla felg szerokości 6,5" - od 38 do 50
Dla felg szerokości 7" - od 40 do 50
Przy takich parametrach felga nie obciera o amortyzator, zawieszenie oraz nadkole niezależnie od obniżenia.
Rozmiary opon:
195/50R15; 195/55R15; 205/50R15
195/45R16; 205/45R16; 205/40R16; 215/40R16
205/40R17
INNE ROZMIARY FELG/OPON NA WŁASNE RYZYKO"
p.s. śmieszne jest to forum już. naprawde, zrozumiale jest ze w temacie hamulcow itp. moze komuś przy pracy przydazyc się jakas zagadka wiec pyta... ale zeby co 2 strony pytać "jakie felgi będą dobre", "czy ET12 podejdzie" ?
Moze niech ktos podwiesi w/w "regułe" i po problemie.
p.s. śmieszne jest to forum już. naprawde, zrozumiale jest ze w temacie hamulcow itp. moze komuś przy pracy przydazyc się jakas zagadka wiec pyta... ale zeby co 2 strony pytać "jakie felgi będą dobre", "czy ET12 podejdzie" ?
Moze niech ktos podwiesi w/w "regułe" i po problemie.
Panie Barti88 - czy ta wklejka to w związku z moim zapytaniem ? jeśli tak to nie widzę e niej nic co mogło by mi pomóc - wszystko tyczy się do gen 5 i 6. natomiast ja pytam o gen 7 (siedem).
dziękuje.
p.s dalej nie wiem jakie felgi były by ok :/ znajdzie się ktoś pomocny w moim temacie ?
tomekm nie. ta wklejka to ogólnie.
Nie zauwazyłem ze pytasz o VIIgen.
Czesto śmigam 7gen na 16"x6,5'' tyle ze OEM Hondy i ET 45. Szczerze mówiąc to z tyłu do nadkoli wiele nie brakuje- moge to sprawdzic chocby jutro. Więc felga 16"x7" ET35 być może będzie ocierać o tylne nadkola pod obciążeniem(a wystarczy ze w civicu 5d wsiadzie 2 osoby z tyłu i auto wygląda jakby było obnizone o 3cm) lub wejśc na styk.
do tego opona 205x55 16"
opona będzie za duza = felga będzie miała zbyt dużą średnice w stosunku do seryjnej (chyba o 1,7cm a to dużo)
odczujesz to bo ZDECYDOWANIE pogorszą się osiągi i wzrośnie spalanie (tym bardziej, ze to silnik 1.4)
Kup opony 195/55/16 to jest prawidłowy zamiennik seryjnych 185/70/14.
Witam z racji tego ze nie bardzo orientuje sie w oznaczeniach felg, mam pytanie. Chce zakupic felgi borbet 15" o oznaczeniach 7jx15H2 S3700 jezdzily one w renault megane z 1996r z oponami 195/50, nie znam ich et, jezeli ktoś sie orientuje to powiedzcie czy beda one pasowac do V gena hb , czy nie beda obcierac bo czesto w komplecie jezdze na seryjnych springach? Bede wdzieczny
sir speedy
11-05-10, 09:23
witam
chciał bym prosić o podpowiedź - mianowicie co to za model felg jest?
podgląd na filmiku poniżej
http://www.youtube.com/watch?v=qZOyez74aYM
z góry dziekuje za odpowiedź... ;)
pozdro
KOWAL ziom
14-05-10, 15:10
chciałem dziś zakupić felunek DEZENT V DARK, wszystko byłoby fajnie gdyby nie fakt, że sprzedawcy powiedzieli mi, że jak w komputerze nie ma 16 do CTR (tarcza 300mm) to oznacza że nie podejdzie. Mi wszyscy mówią, że podejdzie... tak więc teraz moje pytanie czy ktoś wie tak na 100% jak ma się ta sprawa???
wymiar felgi to 16x7 ET40
niestety wśród najbliższych nikt nie ma CTR co by przymierzyć
proszę o pomoc
pozdrawiam
16" wejdzie na 300mm. kwestia kształtu ramion.
witam
chciał bym prosić o podpowiedź - mianowicie co to za model felg jest?
podgląd na filmiku poniżej
http://www.youtube.com/watch?v=qZOyez74aYM
z góry dziekuje za odpowiedź... ;)
pozdro
jakby toyo t1r
no tak przeciez on pyta o felgi
Panowie czy ktoś ma/widział/jeździł/wie czy felga 17"/7,5" ET 40 podejdzie bez tarcia do EJ1 w pro-tecu ( czyli nieco niższe zawieszenie) ??
z góry dzięki za odpowiedź.
pozdr
opona 205/40/17
na styk
no to kupujemy :)
Ja mam w EJ1 pro tec 17" 7" ET 40 opona 205/40/17 i obcierała lekko o mocowanie zderzaka ale wystarczyło trochę przypiłować i teraz bez problemu nawet z kompletem osób. W przypadku szerokości 7,5" ten "styk" może być niewystarczający...
Ja mam w EJ1 pro tec 17" 7" ET 40 opona 205/40/17 i obcierała lekko o mocowanie zderzaka ale wystarczyło trochę przypiłować i teraz bez problemu nawet z kompletem osób. W przypadku szerokości 7,5" ten "styk" może być niewystarczający...
Ale gdzie dokładniej Ci tarło?
Może i się mylę ale 0,5 cala przy tym samym ET a przede wszystkim oponie 205 nie wniesie praktycznie nic.
Tarło o miejsce, w którym zderzak jest przykręcony do budy. Tam jest takie szersze miejsce żeby śrubka się zmieściła, spełnia to rolę tak jakby podkładki. Wystarczyło przypiłować parę mm i teraz jest ok. Może i masz rację, że to pół cala nic nie zmieni ale warto najpierw sprawdzić niż później pluć sobie w brodę...
Tarło o miejsce, w którym zderzak jest przykręcony do budy. Tam jest takie szersze miejsce żeby śrubka się zmieściła, spełnia to rolę tak jakby podkładki. Wystarczyło przypiłować parę mm i teraz jest ok. Może i masz rację, że to pół cala nic nie zmieni ale warto najpierw sprawdzić niż później pluć sobie w brodę...
we wtorek będą u mnie więc się przekonamy :)
P.S. podeślesz fotke jak wyglądają te felgi u Ciebie w protecu? na PW albo mortal.soviet@gmail.com
DzikiPiesDingo
07-06-10, 19:58
Nie wstydzę się i zapytam- czy ma ktoś 16x6,5 ET35 205/55 w EG8?? Czy nawet nie próbować ich zakładać?? Bo jesli nie to ide sobie palnąć w łeb i ktoś może dostać w spadku...
(wiem, taka konfiguracja nie padła na 1-ej)
stpiciu_pń
08-06-10, 00:24
Witam,
Mam Civica 6gen 5d, planuje zakupić felgi alumioniowe i tu mam 2typy:
http://moto.allegro.pl/item1071733568_felgi_aluminiowe_z_oponami_205_45_r _16_4x100.html
i
http://moto.allegro.pl/item1067765035_oryginalne_alufelgi_honda_civic_z_s uper_oponami.html
i tu pytania, czy podpasują do mojej Hanki, planuje obnizyć auto o ok 30/35mm więc czy nie bedą obcierac no i ostatnie pytanie, ktore są ładniejsze/bedą lepiej pasować??
Pozdrawiam i dziekuje za wszelkie opinie, rady i informacje:)
kupeja_style
08-06-10, 09:36
DzikiPiesDingo jak zmienisz opony na 205/45/16 to bedzie ok.bo na tych 205/55/16 moze trzec bo opona bedzie starsznie duza moza poiedziec ze mega balon
stpiciu_pń
te ori fele hondy beda na bank pasowac
a te od opla to et musisz znac to jest waza informacja jesli ma et 35 i powyzej to bedzie ok a jak mniej niz 35 to moze byc gorzej
pozdr
co sądzicie o tych felgach??
http://moto.allegro.pl/item1072742897_alufelgi_rh_15cal_4x100_opel_vw_hon da_renault_seat.html
do Civic'a VI 3d 1.4is?? czy opony mogą trzeć o nadkole lub amortyzatory??
co sądzicie o tych felgach??
http://moto.allegro.pl/item1072742897_alufelgi_rh_15cal_4x100_opel_vw_hon da_renault_seat.html
do Civic'a VI 3d 1.4is?? czy opony mogą trzeć o nadkole lub amortyzatory??
Nie będą tarły napewno.
Założyłem moje 17x7,5 et40 205/40 w pro-tecu i jest gitara nic nie trze. Pięknie! :P Pozdro i dzięki za pomoc
co myslicie o takich felgach :
http://allegro.pl/item1078013333_zlote_felgi_15_4x100_advan_japan.ht ml
wyglad jest że szczęka opada ale fakt faktem to nie są oryginały więc boje sie ze moga sie szybko pokrzywić, ktoś kupował coś podobnego ?? może ktoś powiedzieć coś na temat tych felg ???
Kupilem Felgi Lenso rs5 7x16 Do Civica Ek4 opony przod 195/45/16 i jest ok ale z tylu mam 205/45/16 i przy obciarzeniu jak wjade w jakas dziure czy cos to opona ociera o nadkole ... powinnem kupic 195/45 do tylu ;??
pablosik30
13-06-10, 15:59
czy te felgi beda pasowaly do Vgena? http://moto.allegro.pl/item1069061466_alusy_14_4x100_w_super_cenie.html
Kupilem Felgi Lenso rs5 7x16 Do Civica Ek4 opony przod 195/45/16 i jest ok ale z tylu mam 205/45/16 i przy obciarzeniu jak wjade w jakas dziure czy cos to opona ociera o nadkole ... powinnem kupic 195/45 do tylu ;??
nie. kupileś poprostu złe felgi.
powinieneś kupić felgi, których ET wynosi 40 lub więcej i wtedy felga 16x7 z oponą 205/45/16(która jest prawidłowa dla Vti) nie ma prawa obcierać o cokolwiek przy maksymalnym obciążeniu czy obniżeniu.
z przodu opona jest zła/za mała powinna być taka jak z tyłu...a tak na marginesie w autach FWD na tył nie zakłada sie szerszych opon :eek:
czy te felgi beda pasowaly do Vgena? http://moto.allegro.pl/item106906146...per_cenie.html
szerkośc 6" i ET38, opona prawidłowa więć będą.
p.s. dziwią mnie pytania "czy felgi podejdą"...przecierz wiecie jakie felgi sa seryjnie w aucie....i srednica koła MUSI być zachowana taka jaką ma fabryczne koło.... a ET ma wynosic 38 lub wiece dla felg o szerokości 6,5" i 40 lub więcej dla felg o szerokośći 7"....:cool:
co myslicie o takich felgach :
http://allegro.pl/item1078013333_zlo...van_japan.html
wyglad jest że szczęka opada ale fakt faktem to nie są oryginały więc boje sie ze moga sie szybko pokrzywić, ktoś kupował coś podobnego ?? może ktoś powiedzieć coś na temat tych felg ???
zapewne marna jakość i bezczelna podróba felg ADVAN'a (oryginał kosztuje prawie 5x więcej także cena tłumaczy wszystko)...nawet napisy na feldze zrobili - lol.
do normalnej jazdy pewnie dadzą rade ale po wpadnięciu w większy dołek nie wróże im dobrze.
To Zostalem Pocieszony Hehe ^^ a tak w nawiasie to te felgi kupilem z takimi oponami xP aa i jeszcze dopiero zajarzylem (bo z jednej strony tylko opona obciera) ze moze obcierac przez to ze z tylu z tej strony co ociera mam wgniecione nadkole ... ale heh skonczy sie na tym ze bde musial wrocic do originalow xP
witam!
co myslicie o takim zestawie?
http://motoallegro.pl/item1078830517...5cali_r15.html
widze gosc ma duzo tego w dobrej cenie... czy warto? jak mysliscie?
pozdro!
Technicznie pasować to będzie ale czy stylistycznie to już Twój wybór ;)
Tylko taka cena za komplet nowych 15"? Oby nie okazał się jakiś bubel...
no własnie tego sie boje... ze kupie a przy pierwszej dziurze będą do prostowania albo od razu po zakupie.. chyba sobie daruje...
Lepiej jest kupić coś powiedzmy sprawdzonego... Jeśli się nie ma odpowiedniego zapasu $$ to wg mnie najlepsza opcją jest kupić używaną, a dobrą felgę. Oddać do piaskowania, pomalować proszkowo i mieć spokój, a nie omijać każdą dziurę i co chwile sprawdzać stan tych chińskich felg.
Także odpowiednie parametry felgi znasz, teraz wystarczy pod nie szukać na forumowej giełdzie/allegro. Pozdro!
spider_gost
16-06-10, 12:10
Mam do kupienia 2 rodzaje felg z oponami, oba zestawy 16" tyle że jeden 16x7 ET35 + 205/40R16 a drugi 16x6,5 ET40 + 195/45R16. Z tego co widzę po pierwszej stronie to ten pierwszy chyba odpada bo ET za małe. Doradźcie co lepiej wybrać i czy ten pierwszy by wszedł bez problemów? Zawieszenie seria, auto to Civic 5d 1.4iS. Z góry dziękuję i pozdrawiam ;)
kupeja_style
16-06-10, 14:50
jesli zawias seria i dosc niska opona to ten pierwszy wariant tez pdejdzie
jesli zawias seria i dosc niska opona to ten pierwszy wariant tez pdejdzie
nie. bo jak wsiądzie 2 osoby z tyłu to na nierównościach juz zacznie trzeć.
a niska opona nie ma tutaj nic do rzeczy. opona ma byc taka jaka potrzeba nie moze być mniejsza niz odpowiedni zamiennik.
kupeja_style
16-06-10, 19:48
miałem u siebie205/45/16 7"szerokosci et 36 czyli nawet wyzsza oponai nic nie tarło
szczwanyhenio
18-06-10, 14:59
witam nie chcę zakładać nowego tematu dlatego zapytam tutaj:
czy ktoś zna parametry ori felg Hondy? chodzi mi o szerokość w calach i osadzenie ET
-stalówka Honda 14cali
-felga vti Vgen
i co myslicie nt szerokiej stali w Hondzie w jakimś ciekawym kolorze? spotkał się ktoś może z taką konfiguracją jak to się prezentuje jak się jeździ? może ktoś ma gdzieś fotki Vgen na fajnej glebie i stali z dobrym rantem?
felga z vti to 5,5 lub 6 x 15 ET45
Witam :)
Chciałbym się Was zapytać czy felunek z linków poniżej będzie pasować do mojej Hani 3d z 97 ??? Z góry dzięki za odp bo jestem kompletnym laikiem w tym temacie a nie chciałbym popełnić gafy w tym temacie :)
http://moto.allegro.pl/item1092331164_volkswagen_opel_skoda_honda_suzuki_ renault_4x100.html
http://moto.allegro.pl/item1093520292_felgi_z_oponami.html
Pozdrawiam
kupeja_style
24-06-10, 11:11
podejdą bez problemu
sir speedy
24-06-10, 15:06
Czy takie felgi pasowały by do mojej Hani?? :
Mam na myśli osadzenie oraz oczywiście jak by to się wizualnie przedstawiało. :D
1. http://img08.allegroimg.pl/photos/400x300/10/93/22/44/1093224491_2
Średnica : 15 cali
Szerokość : 6,5 cali
Rozstaw śrub : 4x100
Odsadzenie (ET) : 35
2. http://img13.allegroimg.pl/photos/400x300/10/81/02/95/1081029521_1
Średnica 15"
Szerokość 6,5"
Rozstaw szpilek 4/100
Osadzenie (ET) 35
Witam Was!
Jestem młodym użytkownikiem Hondy Civic EK3 D15Z6 z 1996 roku. Planuję kupić opony letnie 185/60 R14, mam pytanie jakie felgi będą pasować do tych rozmiaru opon. Jakie odsadzenie ET? Jaka szerokość felgi? Jaki otwór centrujący. Rozstaw śrub mam 4x100.
Z góry dziękuję. Pozdrawiam
Maseratidawid
02-07-10, 02:42
Witam wszystkich Posiadaczy Hond
MAm Hanie 1.6i LS Coupe taka jak na zdjeciu , moje pytanie wiaze sie z tym ze jest lato ,a mam zalozone 15" felgi stalowe z zimowymi oponami wiec moj pierwszy wydatek skierowany jest na felunek z oponkami , http://www.youtube.com/watch?v=N_tkvj8h9Ss&playnext_from=TL&videos=Pp-mvSBjY2Y Niechcialbym zbednych zderzakow ktore wyszly z mody i zaliczaja sie DO tzw WIES TUNING tylko chcialbym zrobic honde na picus glancus w stylu do najmniejszego szczegolu JDM xD przedni zderzaczek Vtec lub cos podobnego napewno gleba ale wracajac do tematu co proponujecie?? samochod moge powiedziec ze nigdy nie widzial szpachli wszystko orginal :)
to jaki felunek proponujecie
picus glancus w stylu do najmniejszego szczegolu JDM
to jaki felunek proponujecie
Rota, Drag.....wzór który ci się podoba i jazda :):)
tak. rota i drag są super jdm.
tak. rota i drag są super jdm.
a znajdz cos lepszego w tej cenie :)
wzory maja jdm <bag> :D
tak sie utarlo juz na forum...Malo kto ogarnia inne firmy
co nie znaczy ze nie ma innych. w cenie nowej roty mozna kupic oryginalne koło w dobrym stanie.
co nie znaczy ze nie ma innych. w cenie nowej roty mozna kupic oryginalne koło w dobrym stanie.
+1
Pisz do Gaseb'a, sprawdzaj Jego oferty... Na prawdę za kasę rzędu 2-3k można wyrawać super felge!
witam.
szperam tu troche ale że jestem mocno świeży i w temacie felg absolutnie średni, wole zapytać wprost -
mam możliwość kupienia felg 14" 6J 4/100 z oponami 185/60 - czy takie wejdą do civic'a 1998, 3dr, 1.4 ?
za wszelką pomoc solidne dzięki. pzdr.
witam.
szperam tu troche ale że jestem mocno świeży i w temacie felg absolutnie średni, wole zapytać wprost -
mam możliwość kupienia felg 14" 6J 4/100 z oponami 185/60 - czy takie wejdą do civic'a 1998, 3dr, 1.4 ?
za wszelką pomoc solidne dzięki. pzdr.
Jeśli ich et jest z przedziału 45 a 35 (czasem nawet mniej) i otwór centrujący 56 to będą pasować. A nie możesz ich i tak przymierzyć ?
Jeśli ich et jest z przedziału 45 a 35 (czasem nawet mniej) i otwór centrujący 56 to będą pasować. A nie możesz ich i tak przymierzyć ?
hmm, offset jest 38 z tego co podaje sprzedawca, nie wiem tylko jaki jest otwór centrujący..
przymierzanie- mam dobre półtorej godzinki jazdy po ten komplet, wiec wolałbym wiedzieć wcześniej (druga sprawa że nie wiem jak zareaguje sprzedawca jak nie bedą pasować.... (-; )
sprzedawca podaje że wcześniej jeździły na Toyota MR2 Mk1 - czy coś komus to mówi ?
dzieki, pzdr.
Czy to będzie pasowało do Hondzi 5d 97r ?
- Rozmiar 7,5 x 16
- Osadzenie ET 35
Felga jest na gumie 205/45
Nic nie bedzie tarlo, wystawalo ?
Czy rozmiar 205 gumy nie jest zbyt maly jak na 7,5"?
Cześć
Potrzebuję alufelgi do srebrnego Aerodecka MB9 D15Z8.
Co sądzicie o cenie tych felg i samych felgach?
http://allegro.pl/item1131936805_felgi_aluminiowe_oz_racing_4x100_15 _alufelgi_o_z.html
Nie znam sie jakos bardzo - ale wydaje mi sie ze orginalne OZ są sporo droższe? Wygląda to na orginał?
Jeszcze pytanie w kwestii tych felg:
http://allegro.pl/item1119029935_nowe_felgi_15_4x100_polerka_czarny_ czerwony_ring.html
http://allegro.pl/item1151401778_nowe_felgi_15_4x100_opel_renault_se at_toyota_vw.html
....ogólnie mowa o felgach z AluCenter - czy felgi takie jak powyzej (okolo 1050-1200 zl/kpl) sa juz zakupem w miare solidnym czy raczej jest to niższa półka jakościowa? Nie wiem co to są za marki, w sumie na stronie aukcji allegro jest tylko jakieś oznaczenie i nic wiecej.
pozdrawiam
dziober
shrekinho90
24-07-10, 01:22
Czy to będzie pasowało do Hondzi 5d 97r ?
- Rozmiar 7,5 x 16
- Osadzenie ET 35
Felga jest na gumie 205/45
Nic nie bedzie tarlo, wystawalo ?
Czy rozmiar 205 gumy nie jest zbyt maly jak na 7,5"?
Jeśli auto nie jest obniżone to nie będzie nic ocierac. Guma 205 nie jest za wąska na fele 7,5", nie będzie wyglądac na naciąganą.
Mam na oku felgi 17"
Parametry felgi 7,5x17H2, 4x100, ET35, otwor centrujący 72mm
Opony: 225/45 R17
Moje pytanie, czy takie opony nie będą obcierały na seryjnym zawieszeniu w ej6? z tego co doczytałem to będą mi potrzebne do tego pierścienie centrujące na 56mm?
KOWAL ziom
24-07-10, 16:50
Mam na oku felgi 17"
Parametry felgi 7,5x17H2, 4x100, ET35, otwor centrujący 72mm
Opony: 225/45 R17
Moje pytanie, czy takie opony nie będą obcierały na seryjnym zawieszeniu w ej6? z tego co doczytałem to będą mi potrzebne do tego pierścienie centrujące na 56mm?
moim zdaniem będzie! ja miałem 215/40/17 i smyrało a u Ciebie ma być 225 na feldze... oj może być groźnie! w opcji szukaj wpisz te dane i zobacz, czy ktoś jeździ na takim setupie.
Bo przeważnie bezpiecznie to 205/40/17 taki zamiennik 195/55/15 od vti
jezdzi ktos na 18" w civicu 6gen??
jesli tak to moze poda mi jakie ma et i szerok felgi i opony oraz profil.
chodzi tez o to zeby nie obcieralo
Witam!
Zestawienie pod Civic 5d 6gen:
Felga:
Dezent V R16x7J ET38
lub
Freedman Pro Lite Wolfrace R16x7J ET38
Zawias
Eibach pro-kit 30/30
Bilstein B6 lub B8
Które opony 195/45/R16 czy 205/45/R16 (silnik 1.4 ^^)
Proszę o odpowiedź
Witam!
Zestawienie pod Civic 5d 6gen:
Felga:
Dezent V R16x7J ET38
lub
Freedman Pro Lite Wolfrace R16x7J ET38
Zawias
Eibach pro-kit 30/30
Bilstein B6 lub B8
Które opony 195/45/R16 czy 205/45/R16 (silnik 1.4 ^^)
Proszę o odpowiedź
http://www.opony.com.pl/narzedzia/zamienniki-opon/
Czy felgi 15" 7J ET-35 na gumie 195/45/15 będą w civicu vi 3d 1.4is obcierać o coś?? czy spokojnie mogę je zakładać??
stpiciu_pń
28-07-10, 10:15
Witam!
Czyli te felgi podejdą mi do "Angielki": http://allegro.pl/item1151409566_nowe_felgi_16_4x100_honda_opel_rena ult_vw_golf.html idealnie bo:
średnica 16' pasuje, szerokość 7" pasuje, et 38 pasuje?(czy powinno być 40?) no i szpile 4x100 pasują:) Opony założę chyba 195/45/16 bo silnik to tylko 1.4 więc nie chcę go męczyć hehe;]
Pozdrawiam i proszę o odp:)
Będą pasować ;) Opony tak jak mówisz - tylko 195/45/16. Pzdr!
stpiciu_pń
28-07-10, 12:41
Będą pasować ;) Opony tak jak mówisz - tylko 195/45/16. Pzdr!
Gracjas;)
Witam, mam na oku felgi 15" , 7 cali szerokości, ET 28, na to opona 195/50 lub 185/55. Czy to ET nie jest za małe? Samochód to EG3 z lekką glebą, ale nie wiem dokładnie ile. Z góry dzięki
kupeja_style
29-07-10, 18:52
będą wystawały i to mocno
stpiciu_pń
29-07-10, 20:51
Witam!
Czyli te felgi podejdą mi do "Angielki": http://allegro.pl/item1151409566_nowe_felgi_16_4x100_honda_opel_rena ult_vw_golf.html idealnie bo:
średnica 16' pasuje, szerokość 7" pasuje, et 38 pasuje?(czy powinno być 40?) no i szpile 4x100 pasują:) Opony założę chyba 195/45/16 bo silnik to tylko 1.4 więc nie chcę go męczyć hehe;]
Pozdrawiam i proszę o odp:)
Ostatnie pytanie w tym temacie:) Zastanawiam się czy do tych felg założyć opony o profilu 45 czy 50? Wiadomo, że na profilu 45 będzie wyglądać elegancko ale obawiam się, że to trochę za mało. Moje pytanie brzmi więc, czy jak założę na te felgi 16' opony o profilu 50 to czy nie będzie czasem koło obcierać o nadkole? I jak będzie jak wjedzie mała gleba -30mm z tym profilem, jak myślicie będzie obcierać?
Dziękuje za odpowiedzi!
pozdro piciu;)
lipsztykos
10-08-10, 16:45
Próbował ktoś zakładać Rotę Circuit 8, 15"x6,5" ET38 na hebel 282mm z Preludy?? Planuję zakupić a nie mam pojęcia czy się pomieści:confused:
peace
Pytanie o opony:
czy koła 16 cali, 7 szerokości z oponami 205/50 przy glebie będą obcierać? Mam gwint także trochę mogę podnieść w razie czego, ale chodzi mi tak o Wasze doświadczenie, czy będzie obcierać, czy nie ma szans... Chodzi o Civica VIgen. Coupe...
Witam. Chcę założyć do mojego cuda (civic aero b18C4 ) felgi 16 serokość 7 z ET35 opona to 205/45 lub 205/50. Auto nie jest OBNIŻONE. Czy to się zmieści, bo na początku postu jest info, że minimum ET 40 dla takiej felgi ???
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam
Witam. Chcę założyć do mojego cuda (civic aero b18C4 ) felgi 16 serokość 7 z ET35 opona to 205/45 lub 205/50. Auto nie jest OBNIŻONE. Czy to się zmieści, bo na początku postu jest info, że minimum ET 40 dla takiej felgi ???
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam
Ja na swoich mam et 42 bodajże i to już z lekka wystaje więc u ciebie to bankowo będzie znacznie, 205/45 to będzie chyba wymiar zastępczy 195/55/15 więc powinno być ok, ale nie wiem czy i tak o coś tak nie będzie ocierać.
dzieki za info. poszukam w takim razie z et 40-50. pozdrawiam
Czy 17x7,5 z ET48 wejdzie do CTR?
PZDR
BOdek
Witam ponownie. Generalnie dolina. Na całym alledrogo prawie wszystkie felgi ( 90% ) w rozmiarze 16/7 są z ET 40 lub poniżej, a jesli Tobie Szastal lekko wystają z ET 42 to za bardzo 40 nie ma sensu. Czy kojarzy ktoś może w Poznaniu gdzieś dobre miejsce do zakupu felg ( W sensie dość tanio i fachowo ) Opony już wybrałem:BfGoodrich g-force profiler 205/45 ok 300 pln za sztukę ( co wy na to ??) Jak doprowadze Hanie do ładu ( wizualnego ) to przedstawie ja na forum :)
pozdrawiam
Witam ponownie. Generalnie dolina. Na całym alledrogo prawie wszystkie felgi ( 90% ) w rozmiarze 16/7 są z ET 40 lub poniżej, a jesli Tobie Szastal lekko wystają z ET 42 to za bardzo 40 nie ma sensu. Czy kojarzy ktoś może w Poznaniu gdzieś dobre miejsce do zakupu felg ( W sensie dość tanio i fachowo ) Opony już wybrałem:BfGoodrich g-force profiler 205/45 ok 300 pln za sztukę ( co wy na to ??) Jak doprowadze Hanie do ładu ( wizualnego ) to przedstawie ja na forum :)
pozdrawiam
Wystają ale przy chlapaczu, nie wychodzą ponad obrys nadkola, dodam że felgi są z mb6 które było obniżone i nie nie obcierało, zobacz do działu nasze hondy 5d i zobacz na tokach.
A jak to bedzie wygladało jak na fele 16 z ET 40 wrzuce opony 195/45 ????
No i czy opona 195 na felge o szerokości 7 nie bedzie za chuda ??
kupeja_style
17-08-10, 12:09
bedzie dobra
No i czy opona 195 na felge o szerokości 7 nie bedzie za chuda ??
Ewentualnie german style zrobisz :D
siema,
Auto na seryjnym zawieszeniu, EJ6 coupe , planuje kupic felgi 16" Hijoiny, ET40, szerokosc 7". Teraz pytanie czy bd obcierac? Zalezy mi rowniez na tym zeby nie tarlo jak bd jechal w 5 osob wiadomo nie zawsze jezdzi sie samemu. Oponki 195/45 podpasuja? Czy moze jakies inne ;> Balonow nie chce wrzucac silnik 1,6 wiec szału nie ma.
Dzieki ;)
kupeja_style
25-08-10, 21:24
bedzie dobrze. oponki tez dobre na taką fele. mozesz smiało brać:cool:
http://allegro.pl/nowe-felgi-15-4x100-czarny-mat-opel-honda-vw-i1191964588.html czy ktoś wie co to za marka felg ktoś je zna ktoś brał z tej firmy .Mam nadzieję na brak purchli ze względu na jakość z kija w zimie nie będę na nich pocinał .
gonzobizarro
05-09-10, 22:26
Kupiłem dla swojego EG8 felgi OEM od VTi (15" ET 45, takie jakie były montowane w EG6 i EG9 oraz RTSi). Zdjęcie tu : http://img835.imageshack.us/f/sam0830.jpg/
Chciałem kupić do nich polecane przez wielu Toyo T1R w rozmiarze 195/50 R15, jednak gdzieś czytałem że do tych felg te kapcie będą za szerokie. Są faktycznie dosyć wąskie bo mają tylko 5,5".
Co o tym sądzicie - mogę śmiało założyć takie szerokie czy też coś będzie obcierać albo będą problemy na zakrętach? Ktoś używał może tych felg z takimi oponami? Dodam że nie mam nic dłubane w zawieszeniu.
No i czy wie ktoś jakie opony Honda dawała z fabryki na tych felgach (chodzi mi rozmiar)?
Te same opony w rozmiarze 185/55 R15 są o ponad 60 PLN droższe za sztukę.
seryjnie bylo 195/55/15 wiec bedzie pasowac.
Witam
czy takie fele podejdą do civica eg3?
Felga kuta (forged) w rozmiarze 13”x5”,
ET29, modele Pantera**, Alfa**, Fantazja (3,7kg)
oraz 13” x 5,5”, ET35: Delta, Orion, Helios. (3,8kg)
Witam czy podejdą Felgi z Rover 200 do hondy civic VI gen
Podaj Kolego parametry takiej felgi? Alu czy stal?
Koledzy potrzebuję pomocy. Mam świeżo kupionego Civica 1.5 vtec z 1998r. W tej chwili stoi na oponach F1 16/40/215. Niestety nie mogę ustawić kątów lewego koła ( jak mówią specjaliści, "za szerokie do tego samochodu, urządzenie nie łapie". Mam nowe opony 185,65 r 14 zimowe. Napiszcie proszę jakie parametry mają mieć felgi do tych opon. Będę sprzedawał te aluminiowe i na przyszłe lato kupował opony letnie i chciałbym założyć je na nowe felgi. Pewnie jakieś 195 lub 205.
witam mam pynie czy stalowki na zimowkach 15" 195/65, 4x100 ET 49 wejda do civica 6 coupe 98 ? chodzi przedewszystkim o et czy nei bedzie obcieralo o amory itp ?? z gory dzieki za pomoc
kupeja_style
07-10-10, 14:34
bedzie dobrze
Mam możliwość kupienia felg stalowych 14" od astry II o parametrach 5 1/2J14H2 ET 39 piasta 56mm. Znajomy chciał je założyć do hondy jazz, ale wulkanizator powiedział mu, że nie pasują do jego auta, bo średnica otworu w który wchodzi piasta jest za duża. Ja mam Civic 6 gen 5D '97 rok, przed liftem. Będą do mojej hani pasować?
kupeja_style
10-10-10, 22:41
jak troche powiekszysz otwór centrujący w feldze pilnikiem (o 0,5mm) to wejdą do twego civica
mam pytanko jakie fele do ciemnej zieleni butelki coupety ? :D białe , złote czy czarne z polerowanym rantem ? :)
mam mozliwosc kupna złotych 15stek za dosc atrakcyjna cene. Tylko teraz pytanie posiadam opony 195/50 r15 rzecz jasna i nie wiem czy podejdą pod tą oponke ? cale się zgadzają ale czy na bank wejdą ? jakie informacje potrzebuje żeby wiedzieć na pewno że wejdą :)
mam pytanko jakie fele do ciemnej zieleni butelki coupety ? :D białe , złote czy czarne z polerowanym rantem ? :)
mam mozliwosc kupna złotych 15stek za dosc atrakcyjna cene. Tylko teraz pytanie posiadam opony 195/50 r15 rzecz jasna i nie wiem czy podejdą pod tą oponke ? cale się zgadzają ale czy na bank wejdą ? jakie informacje potrzebuje żeby wiedzieć na pewno że wejdą :)
Wejdą na sto procent połowa forum na takim zestawie smiga
Wejdą na sto procent połowa forum na takim zestawie smiga
nawet jak felga jest 6.5 cala ? :)
kupeja_style
11-10-10, 22:35
chlopie poczytaj pierwszą strone w tym temacie. bedzie dobrze nie dygaj ;)
chlopie poczytaj pierwszą strone w tym temacie. bedzie dobrze nie dygaj ;)
haha ;D no to dobrze ;d spinam się bo musze jakis felunek zakupić na wiosnę ;)
ale raczej złotego nie biorę poszukam białego ;)
Moim zdaniem złota by pasowała do zieleni. Ale biała oczywiście również ;)
Moim zdaniem złota by pasowała do zieleni. Ale biała oczywiście również ;)
była złota z polerwoanym rantem :D mysle że biała bd. idealna do ciemnej zieleni ;> tylko wizyty na myjni bd. czestsze ;D
kamil-wawa
19-10-10, 19:34
czy felgi z ek3 pasowałyby do 5d/aerodeck czy mają za duże et
mama takie pytano. Zamierzam obniżyć Ej9 zestawem Eibach Pro kit, czyli o jaieś 30 mm. Jednakże mam wątpliwość pt. posiadam felgi OZ Superturismo WRC 6,5 na 15 ET 37 i pytanie jest następujące czy przy oponie 195/55/r15 będzie coś obcierać z przodu lub z tyłu. Chętnie posłuchałbym opinii tych którzy jeżdżą na Superturismo WRC lub GT i wszystkich posiadających felgi z takim et i obniżeniem. Z góry dzięki za wszystkie odp.
Pzdr.
czy felgi z ek3 pasowałyby do 5d/aerodeck czy mają za duże et
Raczej będą chyba że to 5D to vti to nie będą rozstawem śrub, ja do 5D zakładałem nawet fele od Hondy z 2003 roku i też pasują .
kamil-wawa
22-10-10, 21:41
kurde zakręciłem się ;) chodzilo mi o ek4 słynne wiatraki ;) one chyba mają et45
To samo jak ze stalówkami , kolega ma ek4 ja ek3 i przekładaliśmy między nimi felgi więc będzie pasować , mówisz o takich http://img297.imageshack.us/img297/886/dsc0269m.th.jpg (http://img297.imageshack.us/i/dsc0269m.jpg/)
kamil-wawa
23-10-10, 10:44
Tak dokładnie takie. Jakie oponki są na tym zdjęciu ?? Tz, chodzi mi o rozmiar ?
seria 195/55 auto na glebie jak widać ja u siebie na zime mam 185/60
Czy te felgi Keskin KT3 9016, z opona Dunlop SP Sport 2000 205/45/ r 16 będą mi pasowały do EJ9 po lifcie, w kolorze niebieski metalik?
Chodzi mi czy to koło schowa się w nadkole, czy nie będzie tarło?
Jak myslicie czy będzie pasowało wizulanie?
Tu sa zdjęcia tej felgi z tą oponą na Oplu Astrze
http://img535.imageshack.us/img535/5130/astra1e.jpg (http://img535.imageshack.us/i/astra1e.jpg/)
http://img827.imageshack.us/img827/1973/astra2z.jpg (http://img827.imageshack.us/i/astra2z.jpg/)