Zobacz pełną wersję : Jaki silnik???
Temat jest taki....
Szukam civica(lezke) pytanie brzmi ktory silnik lepiej sie uturbia 1.5 90KM(101 KM w wersji coupe) czy 1.6 125KM ???
Ciezko znalezc dobry podklad pod tuning mechaniczny a ja niestety nie orientuje sie w kwestiach mechaniki za mocno...
Licze na wasza wiedze...:)
hmmm ja tez sie za bardzo nie znam ale sadze ze lepszy bedzie 1,6 125km[choćby z racji pojemnaści ]..
pozdro :)
D16Z6/9 jest idealny... tanie czesni zamienne w razie booooom :) polecam, przeciwiczone na mnie
ja bez booom ale tez przecwiczylem..
Jesli szukasz ja sprzedaje moze ciebie zainteresuje to..
D15= klasa mini+
D16= klasa turbo
i niczym prawie sie nie roznia no moze jednym, ze tu wsadzisz 30tys a tam 35tys pln :wink:
D16= klasa profi+
a nie turbo ?
D16= klasa profi+
a nie turbo ?chcialem sprawdzic czy czytacie moje posty :lol:
jakie 35 tysi ja juz 60 przekroczylem :(
jakie 35 tysi ja juz 60 przekroczylem :(ta i jestes szybszy od SLR`a
w takim razie mianuje cie najwolniejszym 60-tysiecznikiem w Polsce :shock:
w takim razie mianuje cie najwolniejszym 60-tysiecznikiem w Polsce :shock: :lol:
complete D16 sleeved engine block - 3500$
ported & polished complete assembled head - 1800$
slicks, suspension, turbo, etc - 4500$
gettin' all stuff together - 1000$
giving to your tuner rest of money for dunno what - 9000$
makin' quarter in 14 seconds for almost 20k $- priceless :wink:
skad wiesz madralo jak jezdzi????
w tej cenie nie tylko motor jest..ale szkoda gadac, wystarczy na sr.pl poczytac wypowiedzi tych ktorzy jezdzili teraz. smieszni jestescie :lol: :lol:
ziom nie obrazaj sie, n a pewno jest juz duzoooo lepiej niz bylo- nie watpimy w to.
ale taks witka byl smieszny musze przyznac ;)
potwierdzam byl smieszny ja sie nie obrazam, ja w tej cneie zawarlem wszystko i buda duzo kosztowala itd itd..
hcc nie mow do mnie jak do dziecka naprawde rozumiem smiechy itd
jak jezdzi to jest priceless dla mnie nie dla was..
skad wiesz madralo jak jezdzi????
w tej cenie nie tylko motor jest..ale szkoda gadac, wystarczy na sr.pl poczytac wypowiedzi tych ktorzy jezdzili teraz. smieszni jestescie :lol: :lol:
no wystarczy na tym forum poczytac podniety "jak jezdzi" przed poznaniem a w poznaniu jak bylo? :)
Jak wiemy, do podniety wystarczy nawet lekki bodziec w tematach, ktore podniecaja :wink: , wiec tak jak niektorym starcza tylko zdjecie golej dupy a innym prawdziwa gola dupa w lozku, tak niektorym starcza 300Nm a innym 500Nm do podniety :lol:
[ Dodano: Sro 19 Kwi, 2006 ]
Ja ci zycze powodzenia i sukcesu bo robienie auta to katorga czesto ale sam sobie zapracowales na opinie Braci Grimm wiec nie pultaj sie ze nikt ci nie wierzy i sa smiechy.
no wlasnie to mnie cieszy ze nikt nie wierzy :) a poznan hehe macie pamiec i swoje przemyslenia i wiecie lepiej ze nie pojechalo a dlaczego to juz malo istotne..oj oj co ja sie z wami mam, a bracia grimm ( z nazwy wynika ze bylo ich dwoch) czy brata mam sobie wybrac?? :lol: :lol:
[ Dodano: 19-04-2006, 16:05 ]
300Nm to akurat bez podniety w moim przypadku i tego auta..
dla pewnych osob nie z tego forum a twojego domowego gdzie wszystcy spuszczaja sie slyszac nick ITR i civic T niebieski (sr.pl) jest to *******alacz, jak nie poczytaj troszke lepiej..ale to wiadomo przekupione ;) do twojego auta mojemu brakuje wszystkiego, kazdy ma auto na swoje mozliwosci i naprawde dla mnie ta mozliwosc zostala zapokojona w 100%..
Sukcesow nie bedzie bo ja opuszczam ten prze****isty kraj na dlugo i auto sprzedaje zbudowane i ukonczone i z pomiarami na hamownii.. :P
Zycze 1 miejsca w T tobie obrzydliwy ty .. ;)
oj oj co ja sie z wami mam, a bracia grimm ( z nazwy wynika ze bylo ich dwoch) czy brata mam sobie wybrac?? :lol: :lol:
Jak dla mnie MOBY moze byc twoim bratem.
no wlasnie to mnie cieszy ze nikt nie wierzy :) a poznan hehe macie pamiec i swoje przemyslenia i wiecie lepiej ze nie pojechalo a dlaczego to juz malo istotne..
Tak nie znamy sie, opony byly nie te, kierowca za ciezki, asfalt nie ten, wiatr silny, doladowanie akurat bylo skrecone na zawody...
[ Dodano: Sro 19 Kwi, 2006 ]
dla pewnych osob nie z tego forum a twojego domowego gdzie wszystcy spuszczaja sie slyszac nick ITR i civic T niebieski (sr.pl) jest to *******alacz, jak nie poczytaj troszke lepiej..ale to wiadomo przekupione ;) do twojego auta mojemu brakuje wszystkiego, kazdy ma auto na swoje mozliwosci i naprawde dla mnie ta mozliwosc zostala zapokojona w 100%..
Ja nic nie rozumiec z to to zdanie yyyy
Nic nie porownuje twojego auta do mojego bo to by bylo nieporozumienie.
Ale patrze na np. Civica LPG ... hmmmm tam NIE MA KUTYCH TLOKOW nawet, silnik 1.5 ... reszta nie wymaga komentarza, pogrzebales sie sam.
Ale patrze na np. Civica LPG ... hmmmm tam NIE MA KUTYCH TLOKOW nawet, silnik 1.5 ... reszta nie wymaga komentarza, pogrzebales sie sam.
????? :? nie rozumiem co to ma do mnie??
Tak nie znamy sie, opony byly nie te, kierowca za ciezki, asfalt nie ten, wiatr silny, doladowanie akurat bylo skrecone na zawody...
ja sie z tego nie tlumaczylem, nie ja jechalem wiec mnie to nie interesuje, mnie interesuje moj czas jaki ja robie a nie innych w moim aucie.. :P
Jak dla mnie MOBY moze byc twoim bratem.
zazdroscisz?? ;)
oj witek przesadzasz czasem, ja sie niby pogrzebalem?? z czym, co bylo to bylo, mam nauczke nie bede sie tlumaczyl, wiem i inni iwedz jak jest teraz i to jest ok, a co bylo to bylo, twoj civic kiedys nie robil 11sek a 14sek dawno temu ale robil tez wiec nie ******* :)
Koniec OT jak chcesz pogadac to masz gg ! pozdr
Dobra dzieciaki!!!!! juz spokoj?????
wy tu pierdzicie kto jest ten tego bardziej "mmmmmm" i wogole,a nikt nie odpowiedzial ma moje pytanie......:(
wiec na 95% stanelo na D16A9 bo sie trafila....
Powiedzcie teraz co z tym zrobic zezby lepiej brykalo...
poki co ma kolektor od accorda ponoc
daje to cos?
i niby wklad do filtra KN.....ale cos nie do konca w to wierze....
wiec? skoro tu tylu obcykanych zawodowcow to moze jakis pomysl podsuniecie zamiast sie klucic???
to byla taka mala kolezenska przepychanka :)
Mozesz isc w N/A czyli polecam kolektor np DC 4-2-1, dolot a nie wklad sam, mozesz pobawic sie glowica (kanaly dolotowe, wydechowe), walki, koleczka, wydech
Albo wlasnie TURBO ale to juz duza i nerwowa inwestycja..
ile mozesz przeznaczyc moze od tego zaczniemy?? i jaki chcesz miec przyrost KM??
Dseria w kierunku NA to slepy zaułek.
Pati wiadomo, ale moze budzet jest maly a ze taki silnik sie trafil to moze cos tam wydlubie..nie okresli czego wymaga i jaki budzet, wtedy mozna cos pomyslec dopiero..
skoro maly budzet to jeszcze wieksze marnowanie kasy na +5KM ehh
nie wiemy jeszcze jaki budzet..moze beda miliony z totolotka. :D
perver (fajny login tak btw :D ) napisz ile kasy chcesz wydac na modyfikacje tego silnika to postaramy sie doradzic cos sensownego. Bo narazie wiemy ze myslisz o turbo ale to tyle.
W wy juz dajcie se siana bo 2ga strone juz zaczynacie :lol:
ps. PAT byles na hamowni?
z kasa to jest tak ze wiadomo ze zawsze malo..... ogolenie nie mam na mysli konkretnej kwoty.
bardziej chodzilo mi o to zeby zbadac temat w co warto inwestowac.
poki co mysle za tak 160-180 KM styknie
a pozniej napewno bedzie turbo,bo to da mi troche wiecej jak mi sie znudzi te 160-180.
oglenie plan jest taki ze chce objerzac 200sx a13 ktory ma 169 KM i jakies 7,6 do setki fabrycznie. nie wyciagajac przy tym calej tapicerkiz mojego cifa:)
napweno dlubanie zaczne od dolotu i ukladu wydechowego......
no i jasne jest ze oaby miec te ok.160-180 KM to chce wydac jak najmniej kasy,ale tez zeby to mialo rece i nogi...
to zes dal teraz konkrety, no nieeemoooge.
180KM z SOHC N/A za mala kwote? hahaha lepiej juz sobie na turbo zbieraj albo zmieniaj silnik.
to se kup b16 lub b18, a jezeli nie wiesz ile masz kasy, znaczy ile mozesz przeznaczyc to nie zaczynaj!!
It's bad, it's fuckin' freakin' scary... thread lock is comming.
D16A9 NA to trudne wyzwanie.
D16Z6 NE to juz troche latwiej, ale i tak ja bym szedl w turbo.
nie no jak chcesz te 160-180kucy to zmieniaj silnik na b16 lub b18 i masz te moc z miejsca gotowa i wieksza pojemnosc ktora przyda sie jesli zdecydujesz sie na turbo. Sprzedasz swoj obcny silnik za ta kace zrobisz pozadny wydech moze jakies Cai i gitara gra. Powodzenia.
na dobre turbo trzeba wywalic jakies 10k wiec kup sobie odrazu / lub zbieraj na B16 i nie zawracaj głowy :roll:
Czytam i nie wierze... Nie wiem ile mam kasy. Chce duzo mocy. Zapisz sie do Jedi...
A tak na powaznie: Zaczynajac kazdy projekt - tuningu, inwestycji w firme, czy budowy domu zawsze zaczynasz od KOSZTOW. Jak nie konkretnie to choc mniej-wiecej. Inaczej zabrniesz w slepy zauek. Kupisz polowe czesci, okaze sie ze brakuje Ci kasy i nagle okaze sie, ze efekt calego misternego planu to kilka kg zlomu na polkach z ktorym nie masz co zrobic. Pytasz - czy lepiej uturbic 1,5 czy 1,6 - a tak naprawde chcesz po prostu 160-180KM. Uturbienie kosztuje i wymaga przemyslanego projetku zeby dzialalo jak trzeba. Jesli chcesz kupic civa i zastanawiasz sie ktorego - to wybierz silnik, ktory ma nominalnie 160KM. Taniej wyjdzie niz dokladanie turbo. A jak uzbierasz kase pozniej to turbo dolozysz do mocniejszego silnika. No i jeszcze jedno - jak z kasa krucho to po cholere taka moc? Paliwo kosztuje :D. A jak zwiekszasz znacznie moc to wypada poprawic zawias i hamulce, a to kolejne PLN...
180KM z SOHC N/A za mala kwote? hahaha lepiej juz sobie na turbo zbieraj albo zmieniaj silnik.
to sa konkrety buraku....logiczne ze chce wydac jak najmniej zeby bylo jak najlepiej....
a kasy moge wydac ile chce.
nie mam orientacji w koszta i to mnie interesowalo.....
jesli nie potrfisz odpowiedziec normalnie to widocznie jestes dupa a nie specjalista za jakiego sie chyba uwazasz....
widze ze jednak nie wszyscy ktorzy maja hondy sa na poziomie.....przykro...
.........pomysl o sobie...............
to sa konkrety buraku....
nie oceniaj ludzi ktorych nie znasz
to sa konkrety buraku....
jak to sa konkrety to wszyscy inni na forum w przeciwienstwie do ciebie sa bard zo konkretni
widocznie jestes dupa a nie specjalista za jakiego sie chyba uwazasz....
znasz lepszych, pytaj ich!!!
i cale szczescie.........
mam nadzieje ze nie bede musial poznawac.......
a to ze jestem nowy na forum i nie mam orientacji jesli chodzi o honde to nie powod do tego zeby sie ze mnie smiac.....to mialem na mysli piszac o pewnym poziomie....
dziwne ze na innych forach hondy nie ma tylu burakow co tu........
wylegarnia jakas???
i pierdlole wasze porady w takim razie..... skoro konstruktywa rozmowa sprawia tyle klopotu.....
papa uwazajcie na siebie buraki( oczywiscie mam na mysli tylko nieliczych,dla innych respekt) szkoda ze tylko oni maja najwiecje do powiedzenia......
i cale szczescie.........
mam nadzieje ze nie bede musial poznawac.......
a to ze jestem nowy na forum i nie mam orientacji jesli chodzi o honde to nie powod do tego zeby sie ze mnie smiac.....to mialem na mysli piszac o pewnym poziomie....
dziwne ze na innych forach hondy nie ma tylu burakow co tu........
wylegarnia jakas???
i pierdlole wasze porady w takim razie..... skoro konstruktywa rozmowa sprawia tyle klopotu.....
papa uwazajcie na siebie buraki( oczywiscie mam na mysli tylko nieliczych,dla innych respekt) szkoda ze tylko oni maja najwiecje do powiedzenia......
to **********. nikt nie bedzie plakal.
chyba bedzie kolejny, oby nie 2 :)
strasznie nerwowy jestes i nie potrafisz rozmawiac z ludzmi
ochlon i wtedy pisz, albo wogóle się nie odzywaj
widze grono obronców witka :) kosi adwokat?? :lol: :lol:
to sa konkrety buraku....logiczne ze chce wydac jak najmniej zeby bylo jak najlepiej....
a kasy moge wydac ile chce.
nie mam orientacji w koszta i to mnie interesowalo.....
jesli nie potrfisz odpowiedziec normalnie to widocznie jestes dupa a nie specjalista za jakiego sie chyba uwazasz....
Burak to cie zrobil lamusie.
Poczytaj liste swoich ostrzezen, zaraz polecisz na pysk za chamstwo.
NIE DAJESZ KONKRETOW, TWOJE KONKRETY TO:
<perver>chce kupic pieczywo
<piekarz>ale jakie?
<perver>nooo eee pieczywo...
<piekarz>ale jakie? Kajzerki? Chleb zytni? Bagietke? Pumpernikiel?
<perver>nooo yyy pieczywo, eee pieczywo do 10 zeta tak se mysle..
[ Dodano: Nie 23 Kwi, 2006 ]
widze grono obronców witka :) kosi adwokat?? :lol: :lol:
Ales "obiektywny", chamstwo trzeba tepic... no i bajkopisarstwo tez.
[ Dodano: Nie 23 Kwi, 2006 ]
ZAMYKAM TEMAT.