Zobacz pełną wersję : Odg łos pinezki :(
Witam! Mam problemw mojej Hani eg5 HB....otóż w prawym przednim kole słychac tyiktiktiktik....jakby pinezka wbita w opone:/ najbardziej to slychac przy predkosci 30-90km/h....co to moze byc, i czym mam sie tym przejmowac bardzo..?? dziekuje za odpowiedzi:confused:
vnv_nation
24-06-09, 17:11
tak jasne... przy predkosci 90 km/h slychac przegub :D
RobertSz1981
24-06-09, 17:44
a moze jakis kamien albo gwozdz w oponie?
skolopendra
24-06-09, 22:06
kamien albo gwozdz w oponie?
dokładnie, miałem to samo
to ja musze tez zobaczyc bo ostatnio slyszalem z prawej takie cykanie :D ....w sumie zastanawialem sie co to bo duzo aut tak cyka zauwazylem :)
wystarczy ze maly kamyk wejdzie miedzy bierznik na wcisk i juz sila odsrodkowa go nie da rady wywalic :D
bedzie cykać do bólu
zgadza sie z tymi kamykami-w pxt1r nagminnie wlaza w bieznik...bede musial przez to chyba chlapacze kupic bo jak czasem piz..nie kamieniem w nadkole albo drzwi przy wiekszej predkosci to az przykro:(
A jednak to nic w zawieszeniu tylko solidnie wcisniety kamien w bieznik:/tak sie osadzil ze musialem go szczypcami wyciagac...u mnie tez czesto kamienie napie....w blotniki co dosyc jest glosne....sa gdzies do kupienia moze takie oslonki plastykowe na tył jak na przodzie sa montowane w Handzinkach?? :)
skolopendra
25-06-09, 18:56
na tył
ponoć można dopasować do czegoś innego
kolego sa na alegro a dokładnie tutaj http://allegro.pl/item665248296_nadkole_nadkola_honda_civic_tyly_91_ 01_od_ss.html